Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Про6лем с компютър - не BOOT-ва. (No POST)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Про6лем с компютър - не BOOT-ва. (No POST)

Здравейте,имам про6лем с новосгло6ен компютър.При натискане на 6утона за включване, всички вентилатори тръгват, монитора си остава черен, никакви beep codes,светодиода за харда не свети, ресет 6утона не ра6оти. Изчетох сума ти теми из нета за същия про6лем и никъде няма решение и ясна представа от какво е. В книжката на дъното препоръчват при подо6ен про6лем да се занесе в магазина, най-вероятно за да се смени.И аз това ще направя когато имам време, но дотогава ако някой все пак може да помогне.Дъното е чисто ново, купувано от Ресет, Asus P5G41T-M LX3Процесор Intel E6750, втора употре6а от e-6ay, продавач със 100% feed6ack и доста продаж6и.Памет Integral IN3T4GNZBII 4GB DDR3 1333 MHz ( PC3-10600 ) , пак от e-6ay, 100% feed6ack и много продаж6и.Захранване, китайско, 460W, ново, ра6отещо.Дъното има вградена видеокарта, слагах и Ati HD3850, няма о6раз.На сайта на Асус на "CPU Support" пише:CPU Core 2 Duo E6750 (2.66GHz,1333FSB,L2:4MB,rev.G0)Since PCB - ALL Since BIOS - 0209Според сайта моя 6иос го пише на дъното, под името и модела, т.е REV 1.01Възможно ли е 6иоса да не подържа този процесор и тря6ва да се ъпдейтва?Това е о6що взето, някой ако може да помага, ето и една снимка за всеки случай:http://photo-zona.net/images/user315...5_P1370843.JPG
    Ex Fiat 126P
    Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
    Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
    Alfa Romeo 147 1.6 TS
    Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Явно не минава чека на процесора. Най-чистия вариант е да пробваш процесора на друго дъно. Ако и там не запали - работата е ясна. Работата опира до тест със замяна на части, затова ако имаш познат в компютърна фирма го занеси там. Поне дъна и процесори сокет 775 има много за проба!Успех!
    Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

Коментар

Подобен проблем имах преди месец.Купих ново дъно и му сложих стар процесор, отказа да тръгне точно по същия начин се държеше - ни вопъл ни стон . Реших че не може да разпознае процесора, купих и нов процесор - същата история. Реших да опитам - рестартирах БИОС-а с джъмпера и чудо компа си тръгна. Дъното и процесора са Интел 775.

Коментар

Е на ново дъно какъв е смисъла да му ресетираш биоса, като преди това не е работило с друг процесор?
        http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
        Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
        FIAT БРАВО 1.2 16v
        ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
        FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

infineon написа:
          Е на ново дъно какъв е смисъла да му ресетираш биоса, като преди това не е работило с друг процесор?
          И за мен нямаше смисъл, ама в пристъп на нерви и отчаяние го направих и заработи. Не ми се занимаваше да върна стария процесор да опитам и с него. Това ми е първата конфигурация с Интел дъно и процесор. С АМД не съм имал никога проблеми с първоначалното стартиране.

Коментар

Пробвай с друго захранване.Предполагам си пробвал да рестартираш биоса.
            4 бири и турбината да свири

Коментар

DogForLife написа:
              Пробвай с друго захранване.Предполагам си пробвал да рестартираш биоса.
              Про6вах и с джъмпера и с вадене на 6атерията, не става нищо.Захранването е ново и ра6оти на стария ми компютър.За съжаление около мен всички са с други слотове, а и все с памети DDR2, та и нея не мога да я проверя ра6оти ли.
              Ex Fiat 126P
              Alfa Romeo 147 1.6 TS

Коментар

Пробвай процесора на друго дъно.
                Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

Коментар

Имах старо дъно на Асус, което не беше с beep codes, а с гласови съобщения. Може да го пробваш със слушалки дали ще си каже нещо.

Коментар

Е то кво има да му мислиш ?Щом ПСУ-то работи, имаш да направиш 2 елементарни неща:- да пробваш без рам и без видеоНе пищи ли нито за видео, нито за рам - или процесора или дъното или биос-а е стар и не поддържа ЦПУ-то.
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                      Е то кво има да му мислиш ?Щом ПСУ-то работи, имаш да направиш 2 елементарни неща:- да пробваш без рам и без видеоНе пищи ли нито за видео, нито за рам - или процесора или дъното или биос-а е стар и не поддържа ЦПУ-то.
                      6ез РАМ също съм го про6вал, никаква промяна. Ще търся дъно за 775 socket и ще видим какво ще излезе.
                      Ex Fiat 126P
                      Alfa Romeo 147 1.6 TS

Коментар

0209 ти 1ия биос, т.е. не е в биоса проблема. Щом и за рам не пищи, нещата се свеждат до дъно и/или процесор.
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Нека Ви обясня как тръгва компютъра в най-груб вид:1. Чек на процесора.2. Чек на RAM паметта.3. Чек на видеокартата.Ако чека на процесора не мине - няма сигнал. Не защото бибитката на дъното не е вързана, а защото тя пищи след чека на процесора. Какво се прави в този случай - виж пост номер 2!
                          Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

Коментар

Процесора е здрав, про6вах го току що.Остава паметта може 6и, не ми се вярва дъно от магазина да не ра6оти.Сега остава да намеря някоя ДДР3, че около мен всички са с ДДР2.
                            Ex Fiat 126P
                            Alfa Romeo 147 1.6 TS

Коментар

E да не пищи за памет е малко вероятно, но не е изключено. Значи или памет или дъно.
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                              X