колеги, провокиран от една тема по-долу бих искал да попитам следното: много ми е интересно откъде хората събират кураж да купят 3-годишна кола, продадена от първия собственик за 10% от цената? или даже 5-годишна? че то, според мен, трябва да е съсипана от каране, или да е висяла върху картера над някоя пропаст, че да не я върне и да си доплати за друга.а, и за да не пускам друга тема, има ли чинкуеченто или сейченто с климатик, че много ми се е приискала една такава колица?Благодаря!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
почти нова кола за жълти стотинки - как?
Collapse
X
-
slonikon написа:колеги, провокиран от една тема по-долу бих искал да попитам следното: много ми е интересно откъде хората събират кураж да купят 3-годишна кола, продадена от първия собственик за 10% от цената? ...slonikon написа:например кромата от темата на lane stanley по-долу за 9500, автокъщата я е купила за не повече от 3500 евроTonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
snake написа:slonikon написа:колеги, провокиран от една тема по-долу бих искал да попитам следното: много ми е интересно откъде хората събират кураж да купят 3-годишна кола, продадена от първия собственик за 10% от цената? ...slonikon написа:например кромата от темата на lane stanley по-долу за 9500, автокъщата я е купила за не повече от 3500 евробраво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
snake написа:Е тя да не би да струва нова 35 000 евро?
Коментар
-
Re: почти нова кола за жълти стотинки - как?
slonikon написа:колеги, провокиран от една тема по-долу бих искал да попитам следното: много ми е интересно откъде хората събират кураж да купят 3-годишна кола, продадена от първия собственик за 10% от цената? или даже 5-годишна? че то, според мен, трябва да е съсипана от каране, или да е висяла върху картера над някоя пропаст, че да не я върне и да си доплати за друга.а, и за да не пускам друга тема, има ли чинкуеченто или сейченто с климатик, че много ми се е приискала една такава колица?Благодаря!
Коментар
-
Аз пък не виждам какво толкова ви учудва.На всяка кола цената ѝ пада с 10-20% в момента, в който излезе от магазина.Аз лично наистина не разбирам тези хора, които си купуват кола на 1 година за 90% от цената ѝ като нова. Вместо 40.000 лв дава 36.000 и купува скъсана от каране кола. (Погледнете официалните продажби на buy-back автомобилите).Занимавам се от време на време с оценка на автомобили (покрай ескпертизите на ПТП). Коефициентите на обезценяване на автомобилите от Италия са както следва (в скоби са коефициентите за германски автомобили).до 1 год. - 0.8 (0.8 )до 2 год. - 0.67 (0.67)до 3 год. - 0.52 (0.59) до 4 год. - 0.45 (0.52)до 5 год. - 0.38 (0.44)до 6 год. - 0.32 (0.38 )до 7 год. - 0.25 (0.33)...до 10 год. - 0.16 (0.20)Същите коефициенти ползват и застрахователните компании.Така една Ланча Дедра, която нова е струвала 44.000 лв, след 1 година струва вече 35.200, на 5 години струва 16.720 лв, а на 10 години 7.040 лв.Фиат Браво I, който нов е струвал около 30.000 лв, на десетата година би трябвало да струва 4.800 лв.Това са и парите, на които биха ви оценили колата при застраховка Пълно Автокаско.Ако отворите кой да е западен сайт за продажба на автомобили, ще видите, че средната цена се покрива с тези числа 1:1.Всичко останало, което на пазара в БЪЛГАРИЯ се предлага на доста по-ниски цени, идва от автоморги или автосалони, след сериозен ремонт, най-често претърпяли сериозни удари и са покрити от застраховки. Как иначе ще обясните ТЕЗИ ЦЕНИ, които са нормални за Европа?!?Иначе най-евтината нова Крома се продава за ТАЗИ ЦЕНА , но обърнете внимание на текста към обявата: "PREZZO VALIDO PER PRIVATI E COMMERCIANTI, TENENDO CONTO DELLO STATO TECNICO IN CUI SI TROVA. VISTA, PROVATA ED ACCETTATANO GARANZIA COMMERCIALE" (С две думи - цената е такава за колата в състоянието, което се намира. БЕЗ ГАРАНЦИЯ).А в обявата на Lane Staley просто са изпуснали една нула от показанията на километража В италианските сайтове най-евтината обява за Крома 2009 е 6.500 евро, а най-скъпата - за 20.500 евро. Ако е била за 3.500, значи е след сериозен ремонт.
Коментар
-
Immortal написа:...Ако е била за 3.500, значи е след сериозен ремонт.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
slonikon написа:Immortal написа:...Ако е била за 3.500, значи е след сериозен ремонт.Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
Ventura garage
Коментар
-
Миналата година гледах една Алфа брера, от върнат лизинг за 3500лв. модел 2009год.Познайте защо, точно година и половина е пътувала София Варна и обратно всеки ден и беше на 270х.км.Та по този повод колко да струва.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Mury написа:slonikon написа:Immortal написа:...Ако е била за 3.500, значи е след сериозен ремонт.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар