Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

почти нова кола за жълти стотинки - как?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

някой луд....

Коментар

S_BANKOV написа:
      Миналата година гледах една Алфа брера, от върнат лизинг за 3500лв. модел 2009год.Познайте защо, точно година и половина е пътувала София Варна и обратно всеки ден и беше на 270х.км.Та по този повод колко да струва.
      270 хилки са нищо. Освен това е спестено стареенето на материяла откъм време, това също е фактор. С българското каране, което е масово до 15 000 на година, ако си я купи някой нормален човечец да си ходи на работа с нея и на море 2-3 пъти, на ски 4-5 пъти, то няма да я барне тази кола още 5 години.
      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Факт е, че могат и да се намерят много запазени автомобили на малко километри на доста добра цена. Макар и по-рядко. Ето един пример. Вижте тази обява: http://www.motopfohe.bg/mp_auto_deta...p_descТова Мондео беше предишният ни домашен любимец. Сега МП го продава за 22000 лева. Обаче при изтичането на лизинга цената му беше само 15000 лева. Аз исках да сменя модела и не ми трябваше, но можеше да го взема от името на някой приятел на тази ниска цена. Е не се намери желаещ около мен заради жадния двигател, но ако някой го беше взел щеше да кара мощна кола на 4 години с всички екстри+автоматик+пробег 60 000 км. само за 15000 лева, при положение, че като нова през 2008 струваше около 55 000 лева.
        преди - TIPO
        сега - VOLVO XC60

Коментар

почти нова кола за жълти стотинки - как?

pakumba написа:
          S_BANKOV написа:
          Миналата година гледах една Алфа брера, от върнат лизинг за 3500лв. модел 2009год.Познайте защо, точно година и половина е пътувала София Варна и обратно всеки ден и беше на 270х.км.Та по този повод колко да струва.
          270 хилки са нищо. Освен това е спестено стареенето на материяла откъм време, това също е фактор. С българското каране, което е масово до 15 000 на година, ако си я купи някой нормален човечец да си ходи на работа с нея и на море 2-3 пъти, на ски 4-5 пъти, то няма да я барне тази кола още 5 години.
          Интересен критерий за ,, нормален човечец ’’
          FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
          FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Re: почти нова кола за жълти стотинки - как?

Румен_Хинчев написа:
            pakumba написа:
            S_BANKOV написа:
            Интересен критерий за ,, нормален човечец ’’
            Румен_Хинчев, ти тази зима не ходи ли на ски?Защото аз около два месеца бях на ски ... в Разград
            I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

pakumba написа:
              Аз правя точно това, с купената си чисто нова кола.ОБАЧЕ с моите 15-17 хил. км. на година предполагам, че ако си избера внимателно някой употребяван автомобил на 3-5 години пак ще ми служи дълго и вярно

Коментар

Ами то затова има употребявани, има и нови автомобили. Ако карам 15 000 на година, никога няма да си купя нова кола, защото или трябва да я карам 20 години, или да я продам като колегата горе на 60 000 с адска обезценка. Това е за хора с възможности, аз за момента не съм опрял дотам и поради тази причина ми се вижда като пилеене на пари.Определено мондеото е било на доста добра цена. Като знам, че сега гледам коли 2003-4-5 на незнайно колко км за същата цена...
                Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Малко е спорен този въпрос. Аз по принцип също съм на мнение, че за малък пробег не си струва чисто нова кола, ОБАЧЕ, като сметнеш, че на 5-годишната кола може да се наложи да правиш не евтин ремонт в близките година-две, някак гаранцията при новите автомобили блазни, въпреки по-високата цена А и сигурността, че няма удари, скрити дефекти и прочие, също не е за пренебрегване.Както и избора на модел, двигател и екстри.Има си предимства и в двата случая.Признавам, че ако трябва сега да си избирам автомобил, вместо ново "Grande Punto" (за около 20’000лв.) бих предпочел ’BMW 730d’ 2001г. (за около 10’000лв.)

Коментар

S_BANKOV написа:
                    Пффф, що не писа тука...лично щях да я отнеса на секундата... По принцип аз за купена кола от върнат лизинг толкова не се чудя. По принцип примерно БМВ имат точкова система и всеки автомобил преди да го пуснат пак в продажба минава през техен сервиз и се ремонтира и оценява и реално, ако не става за продаване то няма да се продава...за другите марки не знам, но също предполагам, че имат подобна система са следене на качеството на автомобилите които продават. Силно се съмнявам да си рискуват името и всичко продавайки подобни таралясници по автокъщите на Фиат, Алфа и т.н. Все пак после новите собственици пак при тях ще се върнат...
                    Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                    BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                    BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Дали не става дума за 35’000 /тридесет и пет хиляди/ лева?Или да са оставали още вноски от лизинга, а 3500лв. да е била първоначална вноска?Нещо нелогично ми звучи кола за 80-100 бона да я пуснат за 3500лв.

Коментар

Kuku написа:
                        Дали не става дума за 35’000 /тридесет и пет хиляди/ лева?Или да са оставали още вноски от лизинга, а 3500лв. да е била първоначална вноска?Нещо нелогично ми звучи кола за 80-100 бона да я пуснат за 3500лв.
                        Цената е толкова, аз също бях учуден от нея но се оказа че е била фирмена кола, напълно очислена амортизация и остатък по лизинга от 3500лв. последна вноска. Факт е че колата беше съсипана от каране.
                        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
                          Kuku написа:
                          Цената е толкова, аз също бях учуден от нея но се оказа че е била фирмена кола, напълно очислена амортизация и остатък по лизинга от 3500лв. последна вноска. Факт е че колата беше съсипана от каране.
                          А съсипана, съсипана...Брера...та тя е нова...а 270 хил. км са нищо...аз имам с бравата вече около 100 000над показанията на километража от как я купих на 96хил...стилото сега скоро ще стана на 220 000км...като го взех преди година беше на 176 000км...но това определено НЕ означава, че автомобила е изкарал карането си...напротив...убеден съм че със стилото ще стигна и 300 000 и после ако някой го купи и кара и 400 ще направи...за брерата съм убеден в същото...дори и да трябва да смениш едно окачване и да е 1500лв дори...дори 2000лв да е...за 5-6000лв да си купиш Брера си е сделка пък била тя и на 270 000км...
                          Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                          BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                          BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Служебен автомобил на 270хил. км не бих си купил ако ще и пари да ми дават, не знам кой и как я е карал.Мен това ме отказа. Иначе ако се интересуваш от върнат лизинг на ЛС, има доста интересни предложения
                            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

За търговия по-скоро. Такава кола би донесла 20’000лв. от воле, при положение, че 2006г. са по толкова!Но аз лично бих си я запазил, защото наливайки дори и 10’000лв. за ремонт след това, колата пак остава 50% по-евтина от себеподобните

Коментар

Според мен има разлика от 270 000км на кола модел 90-те и модел след 2005-та.

Коментар

Working...
                                X