колеги, провокиран от една тема по-долу бих искал да попитам следното: много ми е интересно откъде хората събират кураж да купят 3-годишна кола, продадена от първия собственик за 10% от цената? или даже 5-годишна? че то, според мен, трябва да е съсипана от каране, или да е висяла върху картера над някоя пропаст, че да не я върне и да си доплати за друга.а, и за да не пускам друга тема, има ли чинкуеченто или сейченто с климатик, че много ми се е приискала една такава колица?Благодаря!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
почти нова кола за жълти стотинки - как?
Collapse
X
-
slonikon написа:колеги, провокиран от една тема по-долу бих искал да попитам следното: много ми е интересно откъде хората събират кураж да купят 3-годишна кола, продадена от първия собственик за 10% от цената? ...slonikon написа:например кромата от темата на lane stanley по-долу за 9500, автокъщата я е купила за не повече от 3500 евро: http://bglog.net/BGLog/14809
Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
snake написа:slonikon написа:колеги, провокиран от една тема по-долу бих искал да попитам следното: много ми е интересно откъде хората събират кураж да купят 3-годишна кола, продадена от първия собственик за 10% от цената? ...slonikon написа:например кромата от темата на lane stanley по-долу за 9500, автокъщата я е купила за не повече от 3500 евро: http://bglog.net/BGLog/14809
браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
snake написа:Е тя да не би да струва нова 35 000 евро?Например новата "Делта" в някое от силните изпълнения струваше над 60’000лв. преди години
Другия показателен пример мога да дам с "Брера" - 110’000лв. за 3.2 Q4
Иначе, повечето нововнесени коли тук са абсолютни тоалетни и съответно цената отговаря на качеството
Аз моята 5-годишна (през Октомври 2012г. става на 5г.) кола не бих я продал дори и за 30% (8400лв.) от стойността на нова
Коментар
-
Re: почти нова кола за жълти стотинки - как?
slonikon написа:колеги, провокиран от една тема по-долу бих искал да попитам следното: много ми е интересно откъде хората събират кураж да купят 3-годишна кола, продадена от първия собственик за 10% от цената? или даже 5-годишна? че то, според мен, трябва да е съсипана от каране, или да е висяла върху картера над някоя пропаст, че да не я върне и да си доплати за друга.а, и за да не пускам друга тема, има ли чинкуеченто или сейченто с климатик, че много ми се е приискала една такава колица?Благодаря!
Коментар
-
Аз пък не виждам какво толкова ви учудва.На всяка кола цената ѝ пада с 10-20% в момента, в който излезе от магазина.Аз лично наистина не разбирам тези хора, които си купуват кола на 1 година за 90% от цената ѝ като нова. Вместо 40.000 лв дава 36.000 и купува скъсана от каране кола. (Погледнете официалните продажби на buy-back автомобилите).Занимавам се от време на време с оценка на автомобили (покрай ескпертизите на ПТП). Коефициентите на обезценяване на автомобилите от Италия са както следва (в скоби са коефициентите за германски автомобили).до 1 год. - 0.8 (0.8 )до 2 год. - 0.67 (0.67)до 3 год. - 0.52 (0.59) до 4 год. - 0.45 (0.52)до 5 год. - 0.38 (0.44)до 6 год. - 0.32 (0.38 )до 7 год. - 0.25 (0.33)...до 10 год. - 0.16 (0.20)Същите коефициенти ползват и застрахователните компании.Така една Ланча Дедра, която нова е струвала 44.000 лв, след 1 година струва вече 35.200, на 5 години струва 16.720 лв, а на 10 години 7.040 лв.Фиат Браво I, който нов е струвал около 30.000 лв, на десетата година би трябвало да струва 4.800 лв.Това са и парите, на които биха ви оценили колата при застраховка Пълно Автокаско.Ако отворите кой да е западен сайт за продажба на автомобили, ще видите, че средната цена се покрива с тези числа 1:1.Всичко останало, което на пазара в БЪЛГАРИЯ се предлага на доста по-ниски цени, идва от автоморги или автосалони, след сериозен ремонт, най-често претърпяли сериозни удари и са покрити от застраховки. Как иначе ще обясните ТЕЗИ ЦЕНИ, които са нормални за Европа?!?Иначе най-евтината нова Крома се продава за ТАЗИ ЦЕНА , но обърнете внимание на текста към обявата: "PREZZO VALIDO PER PRIVATI E COMMERCIANTI, TENENDO CONTO DELLO STATO TECNICO IN CUI SI TROVA. VISTA, PROVATA ED ACCETTATANO GARANZIA COMMERCIALE" (С две думи - цената е такава за колата в състоянието, което се намира. БЕЗ ГАРАНЦИЯ).А в обявата на Lane Staley просто са изпуснали една нула от показанията на километражаВ италианските сайтове най-евтината обява за Крома 2009 е 6.500 евро, а най-скъпата - за 20.500 евро. Ако е била за 3.500, значи е след сериозен ремонт.
Коментар
-
Immortal написа:...Ако е била за 3.500, значи е след сериозен ремонт.тезата ми беше, че е по-добре, ако има тия пари, човек да си вземе по-стара кошница и да си я направи като нова за остатъка от сумата, отколкото да се натовари едни 10 бона и шанса след 3 месеца да изреве на умряло да е към 100%. иначе знам, че има хора, които спят в бмв-та за по 50 хил., щото са си продали къщата да си го купят, ама не ми се струва смислено някак...
браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
slonikon написа:Immortal написа:...Ако е била за 3.500, значи е след сериозен ремонт.тезата ми беше, че е по-добре, ако има тия пари, човек да си вземе по-стара кошница и да си я направи като нова за остатъка от сумата, отколкото да се натовари едни 10 бона и шанса след 3 месеца да изреве на умряло да е към 100%. иначе знам, че има хора, които спят в бмв-та за по 50 хил., щото са си продали къщата да си го купят, ама не ми се струва смислено някак...
Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
Ventura garage
Коментар
-
Миналата година гледах една Алфа брера, от върнат лизинг за 3500лв. модел 2009год.Познайте защо, точно година и половина е пътувала София Варна и обратно всеки ден и беше на 270х.км.Та по този повод колко да струва.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Mury написа:slonikon написа:Immortal написа:...Ако е била за 3.500, значи е след сериозен ремонт.тезата ми беше, че е по-добре, ако има тия пари, човек да си вземе по-стара кошница и да си я направи като нова за остатъка от сумата, отколкото да се натовари едни 10 бона и шанса след 3 месеца да изреве на умряло да е към 100%. иначе знам, че има хора, които спят в бмв-та за по 50 хил., щото са си продали къщата да си го купят, ама не ми се струва смислено някак...
браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар