Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Трябва ли ми картончето за ГО ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Миналата седмица взех гражданска, дадоха ми картонче - т.нар Контролен талон.Както винаги отдолу си пише, че е неделима част от полицата...При ПТП са ми писали акт, че не нося полица, а реално нямах картонче, че ги бях объркал с на друга кола. Караха ме да ходя да го представям в КАТ... Обжалвах го това, но пак си ме глобиха 10лв...

Коментар

slonikon написа:
      по закон си напълно изряден, и няма смисъл да ги питаш, щото зависи на кого ще попаднеш. аз имах подобен случай преди години - на картончето от прегледа отзад не ми бяха написали датата и един полицай се заяде, че нямало откъде да знае точно докога ми важи прегледа. по навик имах копие от големия лист в колата, но не пожела да го види, щото не му било работа. аз му обясних, че да пиша там съвсем не е моя работа, и ако настоява ще му платя глобата, но няма да се забъркам във фалшификация. и човека ме пусна, въпреки, че и по закон не бях съвсем изряден. нещо подобно можеш да приложиш, ако попаднеш на някой, който действа първосигнално. ти кво - сам ли да си го изработиш това картонче?
      Така е, но не ми се иска да треперя следващите 3 месеца, дали ще попадна на печен полицай или на някой дето ще се заяжда. Ако пък този пич реши да ми напише акт, то тогава директно с акта отивам при жената от Евроинс и ще и "покажа най-споконо" . Искаше ми се само някак да имам доказателство че те са отказали да ми издадат това картонче, за да може ако се стигне до горният сценарий, да им излезна с този факт. Дали ще важи ако мой познат дойде с мен за свидетел че те ми отказват картончето? Все пак нямам желание да мъкна цял нотариус в офиса им.... :D
      Не карайте колата си по-бързо, отколкото лети вашия ангел-спасител!!!

Фиат Браво:1,6V 103hp 1996

Коментар

На твое място бих се върнал, и не излизам без картонче. Рев и мрънкане като малко дете....После ако ти пишат акт, знаеш колко ще я заболи оная на гишето.
        00' Bravo 105 JTD

Коментар

cveteca написа:
          Дали ще важи ако мой познат дойде с мен за свидетел че те ми отказват картончето? Все пак нямам желание да мъкна цял нотариус в офиса им.... :D
          Е ако не цял може половин нотариус да замъкнеш. Поискай и го това в писмена форма че не се издава талонче с подпис и печат. Ако откаже и каже че ще се оплачеш от нея в КФН.
          http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
          Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
          FIAT БРАВО 1.2 16v
          ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
          FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

infineon написа:
            cveteca написа:
            Дали ще важи ако мой познат дойде с мен за свидетел че те ми отказват картончето? Все пак нямам желание да мъкна цял нотариус в офиса им.... :D
            Е ако не цял може половин нотариус да замъкнеш. Поискай и го това в писмена форма че не се издава талонче с подпис и печат. Ако откаже и каже че ще се оплачеш от нея в КФН.
            Що не заведеш някоя ТВ да ги питат що не дават къртончета.
            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Колеги, нали казвам че пробвах със разправии, но онази ми обясни как трябвало да се запозная със закона и още малко щяхме да стигнем до бой . Факт е че в момента съм в неизгодна позиция, понеже аз не мога да им докажа че реално това картонче трябва да ми го дадат, понеже не намирам никъде в закона пасаж в който да пише че е задължително. Мислех да отида до друг офис на компанията за да пробвам там, ама сутринта колата не запали и затова ще го отложа с няколко дни.

Коментар

Защо не е запалила?
                http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                FIAT БРАВО 1.2 16v
                ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Абе отиваш директно в офиса на компанията в която ти е застраховката.На мен ми дадоха картонче и всичко в един от офисите,но бяха объркали дупките на картончето.Видях го случайно в последствие.Ходих и платих 1,60 за ново стикерче и картонче и се оправиха нещата.Ама ме пратиха в офис на компанията.
                  FIAT BRAVO 1.6
                  FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
                  LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

infineon написа:
                    Защо не е запалила?
                    Засега все още незнам, но имам друга тема за това в раздел Автоелектроника. Иначе като я оправя, смятам да направя точно както казва колегата popara801 и ще отида в офиса на компанията за да им обясня ситуацията, надявам се там да са по-разбрани.

Коментар

cveteca написа:
                      infineon написа:
                      Защо не е запалила?
                      Засега все още незнам, но имам друга тема за това в раздел Автоелектроника. Иначе като я оправя, смятам да направя точно както казва колегата popara801 и ще отида в офиса на компанията за да им обясня ситуацията, надявам се там да са по-разбрани.
                      Упорстваш, а? Нали си имаш отрязък от контролния талон на полицата?
                      Steliyan's Life!
                      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                        cveteca написа:
                        infineon написа:
                        Защо не е запалила?
                        Упорстваш, а? Нали си имаш отрязък от контролния талон на полицата?
                        Не ти разбирам мисълта ? Да имам си отрязъка от стикера който ми е залепен на квитанцията, но нямам контолният талон. И упорствам понеже който и да питах последните дни, ми казва че този талон е задължителен. Вчера даже отидох до офис на SDI които е до нас, и попитах там жената, която въпреки че те не са представител на Евроинс, каза че на всички други компании се издава такова картонче. Е само моите ли са изключение.....

Коментар

Working...
                        X