Искам да попитам следното. Вчера си платих втората вноска по Гражданската. Дадоха ми нова лепенка и квитанция за вноската. Прибирам се вкъщи и по едно време ми хрумва, че трябваше да има и талонче (онова картоненото). Старото ми такова, е прошнуровано до края на Март, което значи че вече е невалидно, а ново не ми дадоха. Та преди да ходя да се разправям, искам да попитам, дали случайно има някакви нови правила и закони, които аз съм пропуснал и вече това талонче не е необходимо, понеже досега винаги са ми го издавали?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Трябва ли ми картончето за ГО ?
Collapse
X
-
Получи се нещо много странно. Отидох аз в офиса на съответната компания и обяснявам на служителката, че не са ми дали картончето. Със леко подигравателен глас, жената ми обясни как такива като мен били идвали много и тя на всички обяснявала че това картонче вече не трябвало, а единственото което се представя при проверка е квитанцията за платена вноска и полицата (и стикера на прозореца разбира се). Аз разбира се нямах аргумети с които да и оспоря факта, понеже не нося с мен Закона за движение по пърищата . И тъй като нямам и познати в КАТ, може ли някой тук ако случайно има такива, просто да ги пита дали няма случайно някаква промяна наскоро в закона, поради която да е отпаднало изискването на това картонче?Не карайте колата си по-бързо, отколкото лети вашия ангел-спасител!!!
Фиат Браво:1,6V 103hp 1996
Коментар
-
на 1.04.2012год. си платих последната вноска за годината и ми дадоха картонче, сега говорих с моята застрахователка и тя ми каза че абсолютно задължително се дава картонче на което има залепен отрюзък от талона на стъклото.При условие че нямаш картонче ми споделиха под секрет че може да нямаш и валидна ГО. Ако искаш прати ми на ЛС номера на колата да го проверим при застрахователя ми. Мисля че някъде имаши в нета проверка на ГО.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
S_BANKOV написа:на 1.04.2012год. си платих последната вноска за годината и ми дадоха картонче, сега говорих с моята застрахователка и тя ми каза че абсолютно задължително се дава картонче на което има залепен отрюзък от талона на стъклото.При условие че нямаш картонче ми споделиха под секрет че може да нямаш и валидна ГО. Ако искаш прати ми на ЛС номера на колата да го проверим при застрахователя ми. Мисля че някъде имаши в нета проверка на ГО.Не карайте колата си по-бързо, отколкото лети вашия ангел-спасител!!!
Коментар
-
Кажи коя е тази компания?И аз правих онзи ден застраховка на един бус и си ми дадоха талонче ...П.П. Току що звъннах на нашия застраховател ... талончето е задължително ... със стикера са неразделни части.I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!
Коментар
-
Компанията е Евроинс. Между другото сега се зачетох из закона за застраховките и там го има този член:Чл. 261. (1) Наличието на застрахователен договор за задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите се удостоверява със застрахователна полица и знак, който се издава от Гаранционния фонд. Застрахователната полица по изречение първо е бланка под отчет с поредна номерация, която се отпечатва по реда, установен от Министерския съвет за отпечатване на ценни книжа.В него наистина не пише никъде, че трябва да имаме и картонче/талон към полицата. Въпроса е, че нямам как да убедя застрахователя че трябва да ми даде такова картонче, понеже вече и аз самият незнам дали съм прав.....Не карайте колата си по-бързо, отколкото лети вашия ангел-спасител!!!
Коментар
-
cveteca написа:Компанията е Евроинс. Между другото сега се зачетох из закона за застраховките и там го има този член:Чл. 261. (1) Наличието на застрахователен договор за задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите се удостоверява със застрахователна полица и знак, който се издава от Гаранционния фонд. Застрахователната полица по изречение първо е бланка под отчет с поредна номерация, която се отпечатва по реда, установен от Министерския съвет за отпечатване на ценни книжа.В него наистина не пише никъде, че трябва да имаме и картонче/талон към полицата. Въпроса е, че нямам как да убедя застрахователя че трябва да ми даде такова картонче, понеже вече и аз самият незнам дали съм прав.....Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
еми точно на картончето лепят номера за въпросния гаранционен фонд. ако са ти дали номера, наистина няма какво да искаш от тях, ама как ще убедиш куките, че не ти трябва това картонче просто не знам. най-добре е, ако имаш време да вдигнеш един скандал в централата им. със сигурност ще ти издадат специално на теб.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
slonikon написа:еми точно на картончето лепят номера за въпросния гаранционен фонд. ако са ти дали номера, наистина няма какво да искаш от тях, ама как ще убедиш куките, че не ти трябва това картонче просто не знам. най-добре е, ако имаш време да вдигнеш един скандал в централата им. със сигурност ще ти издадат специално на теб.Не карайте колата си по-бързо, отколкото лети вашия ангел-спасител!!!
Коментар
-
по закон си напълно изряден, и няма смисъл да ги питаш, щото зависи на кого ще попаднеш. аз имах подобен случай преди години - на картончето от прегледа отзад не ми бяха написали датата и един полицай се заяде, че нямало откъде да знае точно докога ми важи прегледа. по навик имах копие от големия лист в колата, но не пожела да го види, щото не му било работа. аз му обясних, че да пиша там съвсем не е моя работа, и ако настоява ще му платя глобата, но няма да се забъркам във фалшификация. и човека ме пусна, въпреки, че и по закон не бях съвсем изряден. нещо подобно можеш да приложиш, ако попаднеш на някой, който действа първосигнално. ти кво - сам ли да си го изработиш това картонче?браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар