Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Прехърлане на апартамент - възможно ли е по този начин ?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Прехърлане на апартамент - възможно ли е по този начин ?

    Здравейте , мой колега е изправен пред следния казус: Има наследствен апартамент от майка си и баща си ( те са починали ) . Няма сестра или брат ,женен е , но жена му от 10 год. е забегнала в чужбина,нямат развод, има две деца на по 30 год. с които не се имат и не се уважават ( на тях на времето им е дал по 1 апартамент ) . Въпроса е дали може да прехвърли , продаде , дари този наследствения апартамент без да е нужна жена му да подписва (Иска да го даде на негов далечен роднина които е без дом ) и дали децата му могат да имат претенции.

    #2
    апартамент

    Първо изкарва документ че само той е наследник на майка си и баща си и веднага може да си го прехвърли на който с и реши.Мисля че тогава жената и децата не играят.Дядо ми така продаде една къща от пра дядото .
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

    Коментар


      #3
      Наследствените имоти не се считат за обща съпружеска собственост, не подлежат на делба със съпругата/съпруга и тя няма право върху тях, независимо дали са придобити преди или по време на брака.В този смисъл не е нужен подпис на другия съпруг при прехвърляне/продаване на този имот от собственика му.Не съм юрист и не съм сигурен с последното, но така е логично.

      Коментар


        #4
        Според мен зависи кога е починал роднината му. Смисъл ако го е получил като наследство вече след като е бил женен той е собственост И на съпругата му.

        Коментар


          #5
          СЕМЕЕН КОДЕКС:Чл. 20. (1) Вещите, правата върху вещи и паричните влогове, придобити преди брака, както и вещите, правата върху вещи и паричните влогове, придобити през време на брака по наследство и по дарение, принадлежат на съпруга, който ги е придобил.***Чл. 23. Когато семейното жилище е лична собственост на единия съпруг, той може да се разпорежда с него само със съгласието на другия съпруг. Ако липсва съгласие, разпореждането може да се извърши с разрешение от районния съд само ако се установи, че не е във вреда на децата и семейството.Тълкувание от юрист по отношение семейно жилище ли е жилище, собственост на един от съпрузите, след като семейството живее в друго жилище:Семейното жилище според съдебната практика обхваща жилищните и сервизните помещения, предназначени да задоволят битовите нужди на цялото семейство. Това е жилището, което семейството преимуществено обитава. Тъй като семейството Ви не живее в имота, които е Ваша лична собственост, то не е семейно жилище и Вие може да се разпореждате свободно с него, без да е необходимо съгласието на съпруга Ви.Google

          Коментар


            #6
            Не знам жена му дали е живяла с него на този адрес и дали въобще това има някакво значение при положоение , че 10 год. е в чужбина. Родителите му също тогава някъде са починали , а децата му си имат собствени апартаменти.

            Коментар


              #7
              Мисля, че влизаме в действието на втората част от цитирания по-горе чл.23 от СК.Най-добре е някой юрист от форума да се изкаже. Моите познания стигат до тук

              Коментар


                #8
                Щом като е наследствен може да се разпорежда еднолично с него. Съпруга и деца нямат права. В случая важи правилото че не е придобит по възмезден начин - закупуване, ипотека и др. ами по безвъзмезден - наследство или дарение.
                Bravo 1.6 / 16

                Коментар


                  #9
                  На мен лично цялата тема ми изглежда странна и то доста станна
                  Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                  (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                  Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

                  Коментар


                    #10
                    S_BANKOV написа:
                    На мен лично цялата тема ми изглежда странна и то доста станна
                    На мен целия живот ми изглежда странен

                    Коментар

                    Working...
                    X