Планетата като планета трудно ще я унищожим, но тук говорим за последствията от човека.А човека сам се трови и всичко покрай него. В клипа оня смешник говори за найлоновите торбички..... не били вредни.... ми защо не отиде в сметището на Суходол и там да си направи къща и да живее. Но той не се е замислял, че ако човека не преработва отново полиетиленовите отпадъци..... в един даден момента няма да има нужда от Суходол....... цялата Земя ще е едно сметище. Хайде сега се замислете преди 200г човек колко топлина е отделял и колко отрови....... който да задържат тази топлина и отново ми кажете, че няма глобално затопляне.
Оттукhttp://fakti.bg/world/36539-zapochva...dmia-kontinentНаправлявана от хай-тек сателити, френска яхта от тридесетте години на миналия век ще потегли скоро, за да открие "седмия континент" - гигантска покривка от пластмасови отпадъци с площ колкото шест Франции, плаваща в Тихия океан, съобщи БГНЕС, като се позова на АФП.Шокиран от срещнатите в океана отпадъци по време на участието си в състезание по самотно плаване през 2009 г., френският изследовател Патрик Дексон реши да организира тази научна експедиция, за да сигнализира за екологическата катастрофа в североизточната част на Пасифика. Покривката от отпадъци се намира във води почти незасегнати от търговското корабоплаване и туризма. Ето защо от проблема се интересуват само еколозите и учените. Според Дексон международната общност засега изобщо не проявява загриженост.Мисията "Седми континент" ще потегли на 2 май от Сан Диего (САЩ) на борда на двумачтовата яхта "Елан", построена през 1938 г. В продължение на месец тя ще измине 2 500 мили между Калифорния и Хавай, където изследователят Чарлз Мур случайно е открил през 1997 г. невероятния килим от отпадъци.
http://www.youtube.com/watch?v=MdhgTOH4dCE&feature=youtu.be п.п. Малко хумористичен поглед над нещата ... и да го гледате докраи
Джордж Карлин е велик.
chaveto написа:
Планетата като планета трудно ще я унищожим, но тук говорим за последствията от човека.А човека сам се трови и всичко покрай него. В клипа оня смешник говори за найлоновите торбички..... не били вредни.... ми защо не отиде в сметището на Суходол и там да си направи къща и да живее. Но той не се е замислял, че ако човека не преработва отново полиетиленовите отпадъци..... в един даден момента няма да има нужда от Суходол....... цялата Земя ще е едно сметище. Хайде сега се замислете преди 200г човек колко топлина е отделял и колко отрови....... който да задържат тази топлина и отново ми кажете, че няма глобално затопляне.
Чаве, "оня" смешник е мъртвец от няколко години, вероятно вече е ... само пепел и не му дреме, но е МНОГО прав. Ти като ядеш бобец и пръцкаш в стаята - да не би тя да се издува с всеки изпуснат от тебе аромат? Не? Става само по-миризлива. Горе-долу това правим ние. Но пък и не те виждам да си сменил колата с такава на слънчеви батерии, да си купуваш само рециклируеми неща и да рециклираш всичкия си боклук... Колко дървета в помощ на теорията си засади?
Колата не съм я сменил защото на този етап не мога да си го позволя, но пък моята кола е такава каквато е излязла от завода. Защо си мислиш, че няма да си купя някой хибрид ако имам средства?Ако държиш мога да ти покажа документи.... колко метални кутии, пластмасови........ съм върнал за рециклиране.Лично аз в двора в който живея не съм засадил нито едно дръвче, но хората с които живея са засадили няколко за последните 10г Просто всеки си има задължения. Един от колегите ми миналият месец засади около 1000 овошки, миналата година още толкова.Фирмата в която работя на месец преработва около 700т ПЕВН. Другите отпадъци няма да ги споменавам защото не знам точни числа.В офисите има кошчета за хартия...... всичко се хвърля разделно. Наистина целта на разделното хвърляне е чисто финансова, но с времето свикваш да го правиш и без пари. Всичко опира до култура.А ако знаеш малко числа за всеки месец колко "пръдня" се изпуска от човека, няма да мислиш така. Защото ако ги няма тези които мислят за рециклирането..... ще живееш в сметище. Хайде сега ти ми кажи колко човека познаваш които са засадили нещо и си изхвърлят боклука разделно.Няколко милиона "софиянци" всеки ден си изхвърлят боклука през терасите, фасовете.... през прозорците по време на движение от автомобила.................... това е истината.Самата планета няма свойствата да рециклира всичките боклуци за много кратко време, ето този момент ви убягва. Просто човека сам си унищожава планетата. Имаш и пример за Чернобил, колко време там нямаше и трева по земята Ето това е глобалното затопляне, човека променя климата със своите действия/бездействия.
Всички гледате твърде от своята позиция - не, не сте най-важните хора на Планетата, вашите и мойте деца също. На Земята не и пука за нас, просто ще изчезнем някой ден, с 100 или 10000 години по-рано или по-късно. Ок не ми е приятно и на мен от найлоните и боклуците, ама какво от това нали ?!!?? Това са глупости с това глобално затопляне. chaveto колко според теб кислород произвеждат всички гори на света? (ама без да ровиш в гугъл) - като толкова са ви тия дървета в главата ...
Ето това е глобалното затопляне, човека променя климата със своите действия/бездействия.
Предполагам правиш разлика между замърсяване, и затопляне......Това че човек замърсява, не значи че от това произтига прословутото затопляне.......
Предполагам поне веднъж си усетил разлика в температурата, в града и полето. От улицата в града влизаш направо в полето/нивата..... и разликата в температурата е доста голяма. Това трябва да ти говори нещо Точно от това, че човек замърсява идват всички проблеми. Казах ви го, всичко се качва нагоре и става като капак на тенджера. Всеки знае, че когато тенджерата е затворена много по бързо загрява и по бавно изстива. Всяко едно нещо което е направено от човек акумулира топлина......... Хайде помислете малко по така.Я ми кажете всичките кухини които се получават след добива на нефт..... какво става с тях А на мен не са ми дърветата в главата, колегата попита за дърветата и аз му казах.П.С. преди малко гледах за Титаник и там гледката беше много яка 85г когато е намерен е бил покрит само с пясък....... в момента кораба е покрит с торбички, обувки............ много интересно как са се озовали там.
Има и доста поддръжници на теорията, че съвсем скоро ни чака мини ледникова епоха, която ще продължи поне 50 години. Да, човечеството замърсява, но на къде ще избие това и изобщо има ли някакво значение за климата, ще покаже бъдещето.На мен ми е интересно нещо друго. Защо трябва да пестим водата, както ни призовават? Ще свърши ли? Водата, преминавайки в различни агрегатни състояние, употребена или не, в крайна сметка не се ли озовава обратно на земята под формата на дъжд и сняг? Ами защо не пестим и въздуха? Току виж свършил и той.
Tonight's the night and it's going to happen again and again...
chaveto - това че не са ти дърветата в главата само показва колко в главата ти е глобалното затопляне - това в кръга на нещата . Не може да развяваш пръст за "парниковият газ", както му казват сега модерно на въглеродният диоксид, пък после не те интересува гората. Нали уж тя яде този "газ". Последно ? :D
Затоплянето, като чисто физически процес може ЕДИНСТВЕНО да се обясни със следното:-Земята, като затворена система получава повече топлинна енергия отвън или от химически процеси вътре, отколкото успява да отдаде навън.От тук вече могат да се правят различни заключения, в повечето случаи - на който както му отърва.Дали получената топлина отвън е по-голяма (поради засилена слънчева активност), дали естествените процеси в планетата Земя са се активизирали (повече вулкани, земетресения и др.), дали ПРОИЗВЕДЕНАТА от човешката дейност топлина... Кой от трите фактора е определящият - трудно е да се каже.Моето лично мнение е, че човешката дейност допринася много по-малко за затоплянето, от естествените фактори и по този начин не е определящо.Преди милиони години, след ледниковия период е настъпило глобално затопляне. Тогава е нямало хора, нито има данни оцелелите животни да са развивали индустриална дейност... И все пак Тя се е затоплила...Ако в момента изобщо има някакво затопляне.
През 70те години на миналия век се е говорело за глобално застудяване, сега медиите ни пълнят главите с глобално затопляне, явно найстина интереса е голям и една добре насочена медиина пропаганда върши перфектна работа......
Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
За мен отговорът се крие в многомилиардната "зелена" индустрия, подкрепяна от правителствата, а ние, обикновените данъкоплатци сме жертвените агънца...
Коментар