Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Климатгейт? Или пък не?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Първо - да от Балканите съм, а ти? Второ - темата, е мноогооо обширна.Трето - по-нагоре jenshen73 ти даде пример пък с затоплянето, океани атмосфера и т.н. Четвърто - ти си никой, аз съм никой. Тая планета не иска иска никакви сексуални контакти с мен, теб или с когото и да е било. И аз я раазбирам, виждам че ти не.Сега в прав текст - Земята не я *б* нито за теб и твоето мнение, нито пък за моето. Защото за теб и мен ако живота е много, за нея ние сме прашинка дето, с едно изчезване например на тази така обичана от теб атмосфера, нашият така значителен да кажа живот, ще приключи. И аз не съм с чак такова високо мнение за себе си, че да знам, претендирам и мога да и помогна. Ти ако си ... сори балкансия манталитет явно е на друго място :D .

Коментар

Абе щом изкараха пръднята от кравите виновна за глобалното затопляне/озоновата дупка /не помня кое точно/, е..ем ги у д...пе и учените .....
      VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
      VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
      VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
      VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
      Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Mupo написа:
        Първо - да от Балканите съм, а ти? Второ - темата, е мноогооо обширна.Трето - по-нагоре jenshen73 ти даде пример пък с затоплянето, океани атмосфера и т.н. Четвърто - ти си никой, аз съм никой. Тая планета не иска иска никакви сексуални контакти с мен, теб или с когото и да е било. И аз я раазбирам, виждам че ти не.Сега в прав текст - Земята не я *б* нито за теб и твоето мнение, нито пък за моето. Защото за теб и мен ако живота е много, за нея ние сме прашинка дето, с едно изчезване например на тази така обичана от теб атмосфера, нашият така значителен да кажа живот, ще приключи. И аз не съм с чак такова високо мнение за себе си, че да знам, претендирам и мога да и помогна. Ти ако си ... сори балкансия манталитет явно е на друго място :D .
        Сори пич ! Не знам какво те кара толкова много да мразиш собсвения си живот ? Явно си от друго измерение, защото аз не живея в твоята "шибана вселена" както си написал за себе си. :D
        Прикачени файлове
        Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Сериозно ли ? Поигра си на пейнт някоко минути в моя чест. Благоадря ама нямаше нужда. Както казва тази емотикона - you are the man

Коментар

Mupo написа:
            Сериозно ли ? Поигра си на пейнт някоко минути в моя чест. Благоадря ама нямаше нужда. Както казва тази емотикона - you are the man
            Не се ласкай толкова Бъди жив и здрав !
            Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
              Не се ласкай толкова Бъди жив и здрав !
              Благодаря, на теб също. Лек ден :D .

Коментар

Ей, за един въглероден диоксид ще се изпокарате бе Смятайте - 7 милиарда човека - всеки от тях при едно издишване колко СО2 отделя?!? Предлагам рязко да намалим популацията на 3 милиарда - така изведнъж нивото на отделения СО2 ще спадне повече от наполовина. Да теглим чоп - 2 на всеки 3 - сепуко - останалите - непуко Абе я си я живейте живеячката и не се занимавайте с глупости. Да му мислят господарите.И за да ви успокоя - имам нещо общо с търговията с СО2 емисии - нямате си на представа за какво става въпрос. Ако наистина искаме да спрем отделянето на СО2 - то трябва НЕЗАБАВНО да прекратим всякаква индустриална дейност.И друго - ако сте чели книгата на съветския астрофизик Йосиф Шкловски - "Вселена, живот, разум" - ще сте наясно, че индустриалния колапс така или иначе ще се случи (2030-2050 година). Неизбежно е и с бодри крачки сме се запътили натам.Ей на, рускочетящите да четат ТУК . В коментарите отдолу също има много интересни неща.

Коментар

Искате ли прост пример, че всичко, за което се казва, че е ЕКО, всъщност е начин за точене на пари?!?Найлоновите торбички.Какво казаха, че ще правят?- Слагат ЕКО такса на найлоновите торбички с дръжки . Предполага се, че парите от тази ЕКО такса ще идат за преработка на изхвърлените ПЕ отпадъци.Какво се случи всъщност:- Навсякъде спряха да използват найлонови торбички с дръжки, и ги замениха с такива без дръжки, за които няма ЕКО такса. Туй то.

Коментар

Immortal написа:
                    Ей, за един въглероден диоксид ще се изпокарате бе Смятайте - 7 милиарда човека - всеки от тях при едно издишване колко СО2 отделя?!? Предлагам рязко да намалим популацията на 3 милиарда - така изведнъж нивото на отделения СО2 ще спадне повече от наполовина. Да теглим чоп - 2 на всеки 3 - сепуко - останалите - непуко Абе я си я живейте живеячката и не се занимавайте с глупости. Да му мислят господарите.И за да ви успокоя - имам нещо общо с търговията с СО2 емисии - нямате си на представа за какво става въпрос. Ако наистина искаме да спрем отделянето на СО2 - то трябва НЕЗАБАВНО да прекратим всякаква индустриална дейност.И друго - ако сте чели книгата на съветския астрофизик Йосиф Шкловски - "Вселена, живот, разум" - ще сте наясно, че индустриалния колапс така или иначе ще се случи (2030-2050 година). Неизбежно е и с бодри крачки сме се запътили натам.
                    Предлагам да започнем от китайците ! На мен ми се живее още

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
                      На мен ми се живее още
                      Що?

Коментар

Immortal написа:
                        Dido_Lyubenov написа:
                        На мен ми се живее още
                        Що?
                        Заради адреналина

Коментар

Ако някой го бе грижа за екология и безопасност, колите нямаше да гонят 2 тона, а щяха да са максимум тон. Скоростта щеше да е софтуерно и хардуерно ограничена, спрямо пътните условия - съвсем лесно и евтино постижимо днес.Важното е да се потребява все повече и повече...
                          Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

muns61 написа:
                            Ако някой го бе грижа за екология и безопасност, колите нямаше да гонят 2 тона, а щяха да са максимум тон. Скоростта щеше да е софтуерно и хардуерно ограничена, спрямо пътните условия - съвсем лесно и евтино постижимо днес.Важното е да се потребява все повече и повече...
                            Това, дето го каза е истината. И другата истина е, че всичко върви на самотек, няма планиране. Политиците си мисля, че им е голямата грижа да ги изберат и да изкарат мандата, така, някой с глобално мислене не съм открил, не само от нашите. Същото е като навремето, заради убийство на един човек и разни етнически емоции са започнати световни войни, следващите войни ще са за ресурси... щото като добивът на петрол не може да задоволи търсенето след 15-20 години, никой не мисли в от сега какво ще правим.. и тоя цивилизован живот, в който отвреме навреме спираме и ахваме кви жисиеми и компютри и коли имаме ще го няма.. ама то от кутийката никой от нас не може да го осмисли... Пък за "господарите" .. надявай се да ги има.. за жалост сме всичките еднакви.

Коментар

muns61 написа:
                              Имаше един такъв момент когато се наложиха много изисквания за екология на някои места. Но много бързо бяха отменени под натиска на петролни компании....Не знам дали си управлявал автомобил който е бъкан с жици, контролери....... искам да ти кажа, че хич не е приятно. Много полезни екстри, но и много дразнещи. Караш с някаква скорост и изведнъж налягането в някоя от гумите се променя според датчици.... и колата сама спира до някаква зададена скорост от производителя. Настъпваш осовата линия и веднага волана вибрира и сигнализира с други неща. Настигаш някой и отново същото, някой ти застава отстрани и веднага почва да вдига джабала........................ Индустриалният колапс не се знае с точност кога ще се случи. Според някой след 10г а според други по натам във времето. Истината е, че когато се случи и не сме подготвени...... много хора ще умрат.Принципно парите в нашата държава са много объркани. Не си мислете, че не се дават пари за преработката, дават се и то много, но не се дават ей така. А тези пари се взимат от нас защото си нямаме култура. По напред някъде написах една бала с някакви размери колко тежи. Сега ще го кажа още по наясно. Контейнер от 40 кубика тежи най много 2т. Всичко това е в най добрият случай, хората които са пълнили контейнера да са по тежки и фолиата да са тънки и на малки парчета. Направете си сметка, че в БГ за месец се преработват над 1000т ПЕВН. Я си представете, че тези 1000т трябва да ги заравяме в Суходол. Има няма за една година и това което беше останало от капацитета му и вече да е свършило. Докато се усетите и всичко около вас ще е една кофа за боклук. И това е само от едни фолиа от ПЕВН а ако знаете колко още неща има в боклука.

Коментар

Е стигнахме до Колапса.В книгата на Шкловски се разглеждат всички варианти - тези, които са разгледани и от Римския клуб през 1968, както и други - при които още през 70-те се спира индустриалното развитие и увеличаването на населението. Само че нищо не е спряно.И всички тези модели казват едно и също - Колапс ще има. Дали през 2030 или през 2100 - рано или късно- ще има.Искам да кажа, че ВЕЧЕ не зависи от нас - от теб, от мен, от комшията. Системата ни е такава, че съвсем скоро - ако не за нас - за нашите деца, ще стане въпрос на живот и смърт. Можем само да се радваме, че макар и бедни, сме в клуба на богатите 1/5-та от населението на света. Първо ще стане страшно в Африка, Индия, Китай... в крайна сметка - ще се достигне оптималната цифра от 3 милиарда население на Земята. Войни не знам дали ще има, но ако има - ще се ускори процеса... СПИНове, Рак-ове... всичко е КОНТРОЛ над популацията.Казах - да живеем и да не се занимаваме с неща, които НЕ ЗАВИСЯТ от нас. Не си въобразявайте, че нещо зависи от теб, от мен или дори от тълпата. Кучетата си лаят - керванът си върви...На този свят няма НИЩО СЛУЧАЙНО.В момента, в който го проумеете, ще станете по-щастливи.Както казва един мой приятел - "Засял съм си една люта чушка в саксия. Всеки ден си я гледам как расте и ми е кеф!"

Коментар

Working...
                                X