slonikon написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Климатгейт? Или пък не?
Collapse
X
-
-
Чаве, на определена височина в атмосферата - температурите са неподходящи за живота. Не знам до колко и какво си учил, но благодарение на самата тая атмосфера - повърхността на Земята е станала подходяща за зараждане на живота. Космоса сам по себе си е СТУДЕН, много студен. Но пък ако прегледаш някой и друг научен труд - ще видиш, че Земята е минала през няколко цикъла - на МНОГО ГОЛЯМ СТУД (два ледникови периода са известни в съвсем близкото минало, а е имало и още няколко в далечното, дори единият "малкият" ледников период е стигнал почти до България северният лед). Също така в тия научни трудове има доказателства за няколко сериозни затопляния, като едното от тях е било неподходящо за живот - океаните буквално са изврели. В нито един от тези катаклизми не е имало човешка намеса. А и както по-горе писах - природата, като една завършена и затворена ентропна система не търпи празнини. Нефта не се е взел от самосебе си в недрата на земята (от геоложка гледна точка - той дори е на много плитко), а е претърпял векове отлежаване. По-горе пишеш разни глупости за рудници и тяхното пропадане - влизал ли си в рудник? Защото аз израстнах в миньорски град и знам какво представлява рудник за добив на оловно-цинкова руда - да, сега гледаш репортажи за миньори от Горубсо да стачкуват - е тия хора биха ти казали, че в рудниците НЯМА галерии, които да са по 700 метра дълбоки, а са на 700 метра дълбочина. Простено ти е все пак - дискавъри ченъл е нещото, което едно време го нямаше - ходехме да видим сами... П.П. По повод водата дето гори - правил съм такива фокуси с малко карабидSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Не се напиняйте :D Ние хората унищожаваме горите. Горите са "белите дробове" на земята. Високото ниво на въглероден двуокис в атмосферата задържа постъпилата слънчева топлина и планетата започва да се затопля. Този процес е доста бавен според нашите разбирания, тъй като за около 50 години средната температура в глобален мащаб се увеличава с около 1 до 2 градуса. Тези 2 градуса обаче са фатални за голяма част от организмите, а също така и за разстенията. Като няма растения, нама да има кой да поглъща въглеродния двуокис който отделяме дишайки и използвайки производства и технологии които го отделят в големи количества. Именно растенията поглъщат този въглероден двуокис и извличаки въглерода чрез фотосинтеза, отделят кислорода от въглеродния двуокис и го освобождават в атмосферата. Някога също е имало вулкани, също се е отделял много въглероден двуокис, но тогава е имало много повече гори. Сега "великите" еколози - американците, уж знаят каква е вредата от унищожаването на горите, а с гордост излъчват научно-популярни сериали от типа "Американски дървосекачи" ... До кога ще я караме така ??? С еко такси няма да стане ... трябва да се мисли за засаждане на горски масиви. Това е положението. Можем да повлияем на климата и го правим, но в посока по-лошо. Докато има пари, ще има алчни малоумници. А докато има алчни малоумници, планетата ни ще става все по-непригодна за живот. Е, краят е близо ( не 21.12.2012 ). След 1 - 2 млн. години, следващата високотехнологична цивилизация на тая планета, ще ни изравя и ще си казват "Бах ти малоумниците дето са били" Природата ще се възстанови, ама след като хората измрат. Дано сте ме разбрали правилно !Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Напълно ми е ясно, че не е най студено на полюсите. Също така много добре знам и за въпросните периоди..... Също така знам, че и СО2 е в много малък % и според много хора този % не е достатъчен да доведе до затопляне. Облаците са нещото което определя температурата, някъде там напред го написах, но няма кой да се заяжда. Също така написах за акумулирането на топлина и затова, че се загрява предимно планетата на повърхността, но отново няма кой да гледа да се заяжда.В мини съм влизал, съвсем случайно по права линия на около 2-3км има уранови....... мини. Явно много съм се облъчил.Цялата работа с мини, сондажи..... тръгна от това, че исках да кажа, че според мен след като отдолу остане кухо и в един момент има пропадане..... от това пропадане може да има земетресение.... но отново всеки гледа да се заяжда.Идеята на форума според мен е да се обсъжда някаква тема, но тук явно е на мода заяждането.... П.С. Я ми кажи след като знаеш толкова за мините и миньорите.... колко човека познаваш където са копали и нямат белодробни проблеми..... след като земята се само пречиства и не е отровна.
Коментар
-
Това с горите е най-голямата пропаганда известна ми на мен. Ок, аз обичам гората и гледам да я пазя колкото мога. Ама че тя била белият дроб на планетата Земя е .... невярно. Всички гори + всичката разстителност позната ни на нея, преработва около 10-15% от кислорода на тая планета. Цялата магия е в океаните. Последните изследвания сочат (то като се замислиш това е най-верния сценарии) следното:- с повишаване концентрацията на СО2 се увеличава "храната" за водораслите преработващи го- с увеличаване на концентрацията, се увеличава също и популацията на водораслите - с увеличаване популацията, се увеличава преработката на СО2Както се каза системата е затворена, тва е ... Тя се саморегулира и не мога да разбера защо някои хора будят в себе си такова величие, че разбираш ли ние можем да я "оправим", че ние знаем по-добре. Нищо не можем и не знаем. Тва е ...
Коментар
-
Mupo написа:Това с горите е най-голямата пропаганда известна ми на мен. Ок, аз обичам гората и гледам да я пазя колкото мога. Ама че тя била белият дроб на планетата Земя е .... невярно. Всички гори + всичката разстителност позната ни на нея, преработва около 10-15% от кислорода на тая планета. Цялата магия е в океаните. Последните изследвания сочат (то като се замислиш това е най-верния сценарии) следното:- с повишаване концентрацията на СО2 се увеличава "храната" за водораслите преработващи го- с увеличаване на концентрацията, се увеличава също и популацията на водораслите - с увеличаване популацията, се увеличава преработката на СО2Както се каза системата е затворена, тва е ... Тя се саморегулира и не мога да разбера защо някои хора будят в себе си такова величие, че разбираш ли ние можем да я "оправим", че ние знаем по-добре. Нищо не можем и не знаем. Тва е ...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Затоплянето след последния ледников период все още не е завършило. И то НЕ Е причинено от човешкото присъствие или дейност.Погледнете само къде има пустини по Земята и какво е имало там преди.Пустинният пясък, който напоследък все по-често успява да прехвърли Средиземно море и да се изсипе у нас е много показателен - пустините се разширяват.Просто Земята е по средата на процес на затопляне и то ще се случи със или без човешка намеса.А някои алчни хора се опитват да изкарат от това МИЛИАРДИ.Също като днес - чета новините за изборите във Франция, и най-важното в тях е, че лихвите по френските кредити се били вдигнали.Светът е станал прекалено комерсиален... Искат да правят пари от всяко събитие... Като в онзи виц - "вън вали ли? не - е, да вдигнем лихвите тогава"
Коментар
-
Mupo написа:Това с горите е най-голямата пропаганда известна ми на мен. Ок, аз обичам гората и гледам да я пазя колкото мога. Ама че тя била белият дроб на планетата Земя е .... невярно. Всички гори + всичката разстителност позната ни на нея, преработва около 10-15% от кислорода на тая планета. Цялата магия е в океаните. Последните изследвания сочат (то като се замислиш това е най-верния сценарии) следното:- с повишаване концентрацията на СО2 се увеличава "храната" за водораслите преработващи го- с увеличаване на концентрацията, се увеличава също и популацията на водораслите - с увеличаване популацията, се увеличава преработката на СО2Както се каза системата е затворена, тва е ... Тя се саморегулира и не мога да разбера защо някои хора будят в себе си такова величие, че разбираш ли ние можем да я "оправим", че ние знаем по-добре. Нищо не можем и не знаем. Тва е ...
Коментар
-
Mupo написа:chaveto написа:Ако водораслите преработват СО2 то тогава защо океаните отделят СО2 Изстива ли океана и започва да приема СО2 а когато се загрява отделя СО2.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар