Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Климатгейт? Или пък не?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Нефт и газ не са в пещери, та да сравняваш с минни галерии.
    Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Говорихме си за климата, не за земните блага.Има ли глобално затопляне или няма, дължи ли се то, ако има, на човешката дейност или си е природно обусловено?Надявам се, че колегите, които така яростно са се загрижили за дупките под земната кора имат някакво предложение, какво да правим, че да не оставяме празни дупки?

Коментар

Ще заравяме софийският боклук :D

Коментар

muns61 написа:
          Нефт и газ не са в пещери, та да сравняваш с минни галерии.
          А в какво са, в една система от пластове. Пластовете да не са строго фиксирани от 10мм и ако има пропадане да не се усети Пещерата да не е един прав тунел с точен диаметър.... И само да ти кажа, че въглища, руда....... не се изпомпват а се копаят. За да стигнеш до тях се копаят тунели..... Точно затова и дадох примера с Видин. Някой остава някъде в земята кухина и след време хоп пропадане, ама пропаднали няколко тунела на 700м дълбочина. А ако имаме пропадане на няколко км дълбочина и с голяма площ.... какво ли се получава.Седнал някой да обяснява как всичко което било от земята не било отровно, това го кажи на децата от детската градина. Когато започнете да разговаряте със планетата Земя и когато тя ви каже, че не я тровим...... тогава можете да кажете "щом си е от земята за нея не е отровно"Затоплянето от къде идва, от слънцето, човека или от самата планета. Пак ви казвам, всичкото което е извадено от земята и е сложено на повърхността акумулира топлина. Всяко едно нещо (печка, автомобил.....) произвежда топлина. Като сложим и капака на тенджерата, топлообмена е намален. Айде запълвайте си кухините, но не със софийският боклук ами с боклука на цяла България. Защото в голямото село живее цяла България а не софиянци.

Коментар

и пак така Не схващаш идеята нали? Да я тровим, колко да я тровим ... По въпроса за урана - изкопаваме го, мажем по стените и после какво? Абе хора не сте вие, нито пък аз, нито пък който и да е било, толкова важен. Тялото ти просто в един момент се превръща, на малко нефт, на малко оловна руда, на малко уран и тва е ... точка. Пък Земята ако и е гадно, ни го връща, както е видно. Като и писне идват следващите. И така

Коментар

Humppa написа:
              +10
              Steliyan's Life!
              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                Humppa написа:
                +10
                Що ще го заравяте? Доколкото знам ще ни го давате да го горим в Девня. За аромат.

Коментар

Mupo написа:
                  и пак така Не схващаш идеята нали?
                  Каква идея да схвана За тровенето ти го казах, когато почнеш да общуваш и планетата ти сподели, че няма проблем.... ще се съглася.Когато разлееш отровни химикали върху почвата и се опиташ да засадиш нещо на това място и въпросното нещо не се засажда.... е тогава е отровена земята, сега стопли ли водата за отравянето на земята.Някъде по напред го написах, планетата като планета няма да я унищожим. Може да стане една топка на която да няма живот, но ще си е планета. С разликата, че ще е мъртва, мъртва защото няма да може да създава живот. Сега схващаш ли

Коментар

Според мен, човека не оказва койзнае какво влияние на климата. Преди години бях чел, 2001 -ва година когато спряха въздушния трафик в/у САЩ, заради терористичните атаки, температурата е спаднала с 3-4 градуса средно, само за две седмици. "Учените" са смятали че ще трябват няколко години за да се случи същото.Природата никак не е "слаба", напротив. Обаче това не означава че ще ни търпи завинаги.Препоръчвам да изгледате документалното филмче "Radioactive Wolves", има го в колибката. Общо взето разказва за флората и фауната, в забранената зона около Чернобил. Ще се изненадате, всичко цъфти и расте .
                    00' Bravo 105 JTD

Коментар

Днес ме валя дъжд, примесен с пясък, както се оказа по-късно от новините - сахарски.Тия пустини не са се образували следствие човешка дейност. Даже напротив (в Израел от пустинята правят градини).Един вулкан колко топлина и серни съединения бълва? А? Само за едно изригване бълва колкото цял един континент за 10 години човешка дейност.Искам да кажа, че със или без нашата дейност - Земята си се затопля, охлажда, трови, пречиства и т.н. Ние сме, както по-горе стана дума - просто едни бълхи. Хапем, пием кръвчица, но само толкоз. Животът на Земята се е зародил, затривал, пак се е възраждал... кой знае колко пъти. Ледникови епохи, затопляния, нови ледникови епохи... Това са си естествени цикли, върху които ние нямаме и най-малко влияние. Изтребваме животни...така е...изчезват цели видове... но видове са изчезвали и преди да се появи човека - т’ва динозаври, т’ва мамути, т’ва кой знае какви зверове... няма ги... изчезнали са, без намесата на човека. Искам да кажа, че не е кой знае какъв проблем, че примерно са изчезнали определен вид орли, или определен вид вълци. Ми... изчезват..но живота продължава. И на мен прадедите ми са изчезнали, лека им пръст, но какво от това?!? С тях или без тях - тя все още се върти.

Коментар

За мамутите казват че хората са ги изтепали. Бизоните също, в по-ново време.

Коментар

Ако скороста на въртене на Земята спадне само с 10% ще видите какво означава катастрофа. Замърсяването на природата ще ни се стори като бебешки лиганвик, а 4-5 милиарда души ще загинат от глад.
                          Няма начин да няма начин!

Коментар

Аз съм на мнение, че едва ли ние можем да оказваме толкова голямо влияние върху майката природа, але пък върху нещо извън нея, за да предизвикаме глобално затопляне....Според мен, глобалното затопляне (ако изобщо има такова) се дължи до голяма степен на цикличността на слънчевите изригвания (или както там се наричат).

Коментар

Едва ли във форума има някой, който е бил на 25-30 години през 1960-1962 година.И да има едва ли си спомня (ако въобще е знаел) по колко ядренни и термоядрени опити са се правили в този период.До колкото аз имам информация само през 1961 година има направени над 60 взрива. Не съм сигурен дали това са подземни/подводни, наземни или въздушни. Сега изведнъж се сетиха колко опасна била атомната енергетика. Погледнато по-общо всичко е вредно. Като се почне от аспирина, витамините, антибиотиците, ракията и се стигне до изгорелите газове на автомобилите. Самият живот е болест предавана по полов път и винаги с летален изход!
                              Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
                                Едва ли във форума има някой, който е бил на 25-30 години през 1960-1962 година.И да има едва ли си спомня (ако въобще е знаел) по колко ядренни и термоядрени опити са се правили в този период.До колкото аз имам информация само през 1961 година има направени над 60 взрива. Не съм сигурен дали това са подземни/подводни, наземни или въздушни. Сега изведнъж се сетиха колко опасна била атомната енергетика. Погледнато по-общо всичко е вредно. Като се почне от аспирина, витамините, антибиотиците, ракията и се стигне до изгорелите газове на автомобилите. Самият живот е болест предавана по полов път и винаги с летален изход!
                                абе всичко е бизнес. като свършат въглеродните горива ще продължим напред. дотогава ще ни занимават с простотии, като парникови газове, вятърни мелници и пр.
                                браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Working...
                                X