Здравейте. Пускам тази тема защото смятам, че ще е полезна за мнозина. Вчера регистрирах Мареата в община Илинден със закъснение от година и 2 дни. Трябваше да платя такса от 12,50 лв. , след това я регистрираха. Данъка е 114 лв. за година. Колата е от подписа. Написаха ми акт за просрочката от 10 месеца и 2 дни ( трябвало е да я регистрирам до 2 месеца след закупуването). Сумата по акта не се определя веднага, акта се изпраща в Столична община и там се определя сумата и се връща в Илинден. Казаха да проверя след около 2 месеца. Глобата щяла да бъде около 20-30 лв. Казаха ми че същата глоба има 2 години давност. Ако колата се регистрира след повече от 2 години не се плаща глоба поради давност. След одисеята в общината отидох на технически преглед в Красна Поляна. На края на уличката на която е Община Красна поляна. Въобще не ми поискаха данъка!!!! Прегледа струваше 40 лв. важи и за метановата уретба. Категорично ми казаха че няма нужда да ходя на отделен преглед, само трябва в паспорта на газовата да нося и големия отрязък от прегледа. Там пише, че има метан. С ксенон на късите съм и ми казаха, че имали заповед да не пускат коли с поставен допълнително ксенон ако нямат лупи. Ами това е. Дано да съм полезен . Поздрави и весели празници
![Smile](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/icon_smile.gif)
Коментар