Здравейте. Пускам тази тема защото смятам, че ще е полезна за мнозина. Вчера регистрирах Мареата в община Илинден със закъснение от година и 2 дни. Трябваше да платя такса от 12,50 лв. , след това я регистрираха. Данъка е 114 лв. за година. Колата е от подписа. Написаха ми акт за просрочката от 10 месеца и 2 дни ( трябвало е да я регистрирам до 2 месеца след закупуването). Сумата по акта не се определя веднага, акта се изпраща в Столична община и там се определя сумата и се връща в Илинден. Казаха да проверя след около 2 месеца. Глобата щяла да бъде около 20-30 лв. Казаха ми че същата глоба има 2 години давност. Ако колата се регистрира след повече от 2 години не се плаща глоба поради давност. След одисеята в общината отидох на технически преглед в Красна Поляна. На края на уличката на която е Община Красна поляна. Въобще не ми поискаха данъка!!!! Прегледа струваше 40 лв. важи и за метановата уретба. Категорично ми казаха че няма нужда да ходя на отделен преглед, само трябва в паспорта на газовата да нося и големия отрязък от прегледа. Там пише, че има метан. С ксенон на късите съм и ми казаха, че имали заповед да не пускат коли с поставен допълнително ксенон ако нямат лупи. Ами това е. Дано да съм полезен . Поздрави и весели празници
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За данъци и технически преглед
Collapse
X
-
Аз само да допълня, че в някои общини (Ямбол-град, например), въпреки че е изтекла давността (2 години и 2 месеца), пишат акт. Желателно е в самия акт да допълните вие отдолу, че съгласно чл. 34 ал.1 от Закона за административни нарушения и наказания е изтекла давността.Иначе се правят на ударени и в нарушение на закона пак ти слагат глоба.Хубаво е да им припомняте, че си знаете правата.
Коментар
-
Immortal написа:Аз само да допълня, че в някои общини (Ямбол-град, например), въпреки че е изтекла давността (2 години и 2 месеца), пишат акт. Желателно е в самия акт да допълните вие отдолу, че съгласно чл. 34 ал.1 от Закона за административни нарушения и наказания е изтекла давността.Иначе се правят на ударени и в нарушение на закона пак ти слагат глоба.Хубаво е да им припомняте, че си знаете правата.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Re: За данъци и технически преглед
veselin10 написа:Здравейте. Пускам тази тема защото смятам, че ще е полезна за мнозина. Вчера регистрирах Мареата в община Илинден със закъснение от година и 2 дни. Трябваше да платя такса от 12,50 лв. , след това я регистрираха. Данъка е 114 лв. за година. Колата е от подписа. Написаха ми акт за просрочката от 10 месеца и 2 дни ( трябвало е да я регистрирам до 2 месеца след закупуването). Сумата по акта не се определя веднага, акта се изпраща в Столична община и там се определя сумата и се връща в Илинден. Казаха да проверя след около 2 месеца. Глобата щяла да бъде около 20-30 лв. Казаха ми че същата глоба има 2 години давност. Ако колата се регистрира след повече от 2 години не се плаща глоба поради давност. След одисеята в общината отидох на технически преглед в Красна Поляна. На края на уличката на която е Община Красна поляна. Въобще не ми поискаха данъка!!!! Прегледа струваше 40 лв. важи и за метановата уретба. Категорично ми казаха че няма нужда да ходя на отделен преглед, само трябва в паспорта на газовата да нося и големия отрязък от прегледа. Там пише, че има метан. С ксенон на късите съм и ми казаха, че имали заповед да не пускат коли с поставен допълнително ксенон ако нямат лупи. Ами това е. Дано да съм полезен . Поздрави и весели празници
Коментар
-
danzel-jtd написа:Ами ако нея регистрираш изобщо какво ще се случи? - аз несам регистрирал бравото от 3 години вече и съм в очакване на призовка за затвор с тежък режимКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
danzel-jtd написа:Ами ако нея регистрираш изобщо какво ще се случи? - аз несам регистрирал бравото от 3 години вече и съм в очакване на призовка за затвор с тежък режимI don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!
Коментар
-
avvasilev написа:danzel-jtd написа:Ами ако нея регистрираш изобщо какво ще се случи? - аз несам регистрирал бравото от 3 години вече и съм в очакване на призовка за затвор с тежък режим
Коментар
-
S_BANKOV написа:danzel-jtd написа:Ами ако нея регистрираш изобщо какво ще се случи? - аз несам регистрирал бравото от 3 години вече и съм в очакване на призовка за затвор с тежък режимLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Immortal написа:avvasilev написа:danzel-jtd написа:Ами ако нея регистрираш изобщо какво ще се случи? - аз несам регистрирал бравото от 3 години вече и съм в очакване на призовка за затвор с тежък режимI don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!
Коментар
-
pakumba написа:S_BANKOV написа:danzel-jtd написа:Ами ако нея регистрираш изобщо какво ще се случи? - аз несам регистрирал бравото от 3 години вече и съм в очакване на призовка за затвор с тежък режимКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
S_BANKOV написа:pakumba написа:S_BANKOV написа:danzel-jtd написа:Ами ако нея регистрираш изобщо какво ще се случи? - аз несам регистрирал бравото от 3 години вече и съм в очакване на призовка за затвор с тежък режимBravo 2.0 Multijet 165 2009
Коментар
-
S_BANKOV написа:pakumba написа:S_BANKOV написа:danzel-jtd написа:Ами ако нея регистрираш изобщо какво ще се случи? - аз несам регистрирал бравото от 3 години вече и съм в очакване на призовка за затвор с тежък режимLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар