Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Голяма дилема.....

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Точно снощи един приятел ми каза, че има една ’Алфа 155’, черна, 1997г., дизел, но има забележки.Счупени са огледалата и дръжките на вратите, а на капака пише ’боклук’ - явно е преживяла неправилно паркиране :DРегистрирана е, има ляти джанти и изглежда сраааааааавнително добре, но ще се наложи още да се инвестират още 100-200лв.Цената е 800лв.

Коментар

темата е за ключ колеги.Сантимента надделя .След празниците започвам с ремонтите.Ако някой има читаво ГНП да свирка.Иначе колата е кочина.Неизчистена, пушено вътре, ама си е пак моя, не ме мързи и ще си я оправя, ако ще и 1000лв да набия в нея.Може би ще я стегна и ще я продам пак, а може би вече няма да бъде продадена.С времето ще се реши.От вторник сме по майстори и това е.Обичам си я и след малко сядам да се черпя за нейно здраве

Коментар

Dimo_J написа:
        темата е за ключ колеги.Сантимента надделя .След празниците започвам с ремонтите.Ако някой има читаво ГНП да свирка.Иначе колата е кочина.Неизчистена, пушено вътре, ама си е пак моя, не ме мързи и ще си я оправя, ако ще и 1000лв да набия в нея.Може би ще я стегна и ще я продам пак, а може би вече няма да бъде продадена.С времето ще се реши.От вторник сме по майстори и това е.Обичам си я и след малко сядам да се черпя за нейно здраве
        Това го знам, като филм и като чувство. Успех и много безавариини.
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

сега се сетих да питам....когато човека купуваше колата минахме през нотариус, но след това той нито е ходил в кат да сменя талоните, нито в данъчното да я записва.И в момента талоните са на мое име.Трябва ли да я прехвърлим пак или може да мина метър, след като талона ена мое име.За данъците... не ги бях плащал 3 години и после наведнъж си ги палтих, така че не ме притеснява нищо от данъчна глледна точка.Може и да ида да я запиша, а може и да не ида.Но за КАТ как стоят нещата?

Коментар

Dimo_J написа:
            сега се сетих да питам....когато човека купуваше колата минахме през нотариус, но след това той нито е ходил в кат да сменя талоните, нито в данъчното да я записва.И в момента талоните са на мое име.Трябва ли да я прехвърлим пак или може да мина метър, след като талона ена мое име.За данъците... не ги бях плащал 3 години и после наведнъж си ги палтих, така че не ме притеснява нищо от данъчна глледна точка.Може и да ида да я запиша, а може и да не ида.Но за КАТ как стоят нещата?
            Може да минеш метър ... само провери дали нотариуса ще се съгласи да обяви договора за нищожен.
            I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

най-вероятно тази кола няма да излезе на пзара за продан.Така че не виждам нотариуса каква роля може да играя.Повее ме притеснява като(ако)дойде време да я пръсна на части или да я дам за скрап като сваля номерата дали в кат няма да се закучатза нещо, че тогава да ходя да търся старите собственици да я прехвърляме.

Коментар

Има нотариално заверен договор с ТВОЯ подпис на него!Тази кола НЕ Е твоя собственост, докато този договор съществува ... не излизай с презумпцията, че сегашния собственик е пич и няма да прави проблеми ... Има една приказка:Вържи попа, да е мирно селото!
                I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

Има,обаче и друго-в десетдневен срок след подписването на договора за покупко-продажба новия собственик е длъжен да регистрира/пререгистрира МПС.Този срок в случая не е спазен.Най-добре се консултирай с някой правно запознат,за да не останеш изненадан.
                  PUNTО 1.7 ТД ELX/умря,горкото/
                  Проблема не е от бобината,а от магарето в кабината!

Коментар

kostov написа:
                    Има,обаче и друго-в десетдневен срок след подписването на договора за покупко-продажба новия собственик е длъжен да регистрира/пререгистрира МПС.Този срок в случая не е спазен.Най-добре се консултирай с някой правно запознат,за да не останеш изненадан.
                    `Нерегистрирането на автомобила в КАТ не отменя правото на собственост ... поне така си спомням.Купувача носи наказателна отговорност (акт от КАТ), ако не регистрира автомобила в 14 - дневен срок от датата на договора, но документа за покупка е договора, а не талона от КАТ ...

Коментар

@avvasilev - Административно-наказателна отговорност,не плашете с тази наказателна отговорност,тя е само за престъпления по НК,не за административни нарушения. :PКъм колегата Dimo_J - много добре са ти го казали по-горе за договора - не чакаи на добра дума,ами си прехвърли колата наново(не е скъпо предвид това,че си я взел за 800лв и никои няма да иска на повече да ти я оценява).
                      Fiat Tipo 1,4i.e. LPG машина ДзВеРъ ахахаххааххаха

Коментар

Na4ko_0 написа:
                        @avvasilev - Административно-наказателна отговорност,не плашете с тази наказателна отговорност,тя е само за престъпления по НК,не за административни нарушения. :PКъм колегата Dimo_J - много добре са ти го казали по-горе за договора - не чакаи на добра дума,ами си прехвърли колата наново(не е скъпо предвид това,че си я взел за 800лв и никои няма да иска на повече да ти я оценява).
                        Дооообре ... съгласен съм с теб, но си носи някаква отговорност.

Коментар

не ме притеснява прехвърлянето отнова, защото реално като я продавах преди 5 месеца я оценихме на 300лв, така че 50-60 лв за прехвърляне не ме плашат, тъпо ми е само, че ако знаех, че така ще стане нямаше да се занимавам да я отписвам от данъчното, а сега пак трябва да ходя да се занимавам с глупости

Коментар

Dimo_J написа:
                            не ме притеснява прехвърлянето отнова, защото реално като я продавах преди 5 месеца я оценихме на 300лв, така че 50-60 лв за прехвърляне не ме плашат, тъпо ми е само, че ако знаех, че така ще стане нямаше да се занимавам да я отписвам от данъчното, а сега пак трябва да ходя да се занимавам с глупости
                            Любовта иска жертви, но прехвърлете автомобила обратно на твое име или на името на някой друг, най малкото при запор на имуществото на продача от който си я взел може да останеш неприятно изненадан. Имай предвид че договора се вписва.Съвета ми е да го направите като дарение, така намалите разходите за такси.
                            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Сеат-а ест
                              Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
                              Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
                              Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

nasty написа:
                                Сеат-а ест
                                друг път обаче :P

Коментар

Working...
                                X