Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

СПЕШНО! Счупих термометър-въпрос!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колеги, казвайте бързо какво да правя живака. Счупих един термометър!!!Стой на паркета и го гледам отдалеко! На магнит не реагира!

Нищо,не се шашкай.Поръсваш с сяра на прах и си готов.Мисля че така беше..Оставяш го няколко минути така поръсен.После го обираш с мокър парцал..П.С...Сярата се взима от аптеките
    FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила

Коментар

galinchooo написа:
      Нищо,не се шашкай.Поръсваш с сяра на прах и си готов.Мисля че така беше..Оставяш го няколко минути така поръсен.После го обираш с мокър парцал..
      Точно така сярата оправя ситуацията.

Коментар

Сигурен ли си, че е живачен, от старите?Аз преди години счупих един и сметох живака в метална лопатка, след което го изсипах в едно бурканче, за да мога да го изхвърля.Операцията със сярата я приложих едва накрая НЕ казвам и ти да направиш така - просто споделям опит!!!

Коментар

Баси паниката Едно време като ученици чупехме термометри и си играехме с него Събери го и го изхвърли ... или пък смени жилището

Коментар

ilkor написа:
            Баси паниката Едно време като ученици чупехме термометри и си играехме с него Събери го и го изхвърли ... или пък смени жилището
            Ебати детството си имал Събрах каквото можах, след това поръсих с сяра на прах и след малко ще почистя. Ако утре ме няма на линия, считайте ме за умрял Може да сложите ключ

Коментар

Обади се на Гражданска защита за консултация. Може и да дойдат те да го обработят (най-добре и най-сигурно). Това със сярата съм чел, че не ставало точно така.

Коментар

Живака не е опасен стига да не го поглъщаш, ама от земята каквото и да погълнеш все е зле За да не останат малки частици го събери на една голяма капка която да събере всичко и го избутай на парче хартия.Ква сяра, кви пет лева Имаше едни живачни прекъсвачи едно време - знаеш ли че имаха живак колкото в 100 термометъра И сме си живи ...

Коментар

Схрускал съм живачен термометър на около 4-5 години и още съм ОК.Баща ми е извадил уж остатъка от устата ми.Имах някъде събран малко от термометри ама не знам вече къде е?
                  Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                  Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

ilkor написа:
                    Живака не е опасен стига да не го поглъщаш, ама от земята каквото и да погълнеш все е зле За да не останат малки частици го събери на една голяма капка която да събере всичко и го избутай на парче хартия.Ква сяра, кви пет лева Имаше едни живачни прекъсвачи едно време - знаеш ли че имаха живак колкото в 100 термометъра И сме си живи ...
                    FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                    FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Е, това е страничния ефект на медийните паники, които редовно ни заливат!Ако беше чак толкова опасно, гарантирам че нямаше да правят термометри с живак много отдавна!Просто го събери без да го пипаш и го изхвърли.
                      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor написа:
                        Е, това е страничния ефект на медийните паники, които редовно ни заливат!Ако беше чак толкова опасно, гарантирам че нямаше да правят термометри с живак много отдавна!..
                        ТОЧНО !!!

Коментар

В шести клас имах кибритена кутийка с капка живак от термометър ... сега имам само две ръце ... дали съм увреден от живака?
                          I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

То в чешмяната вода има къде по-вредни вещества от живака. И я пием, ядем, къпем се с нея. Лятото без да ни бият ходим голи под най-радиоактивния излъчвател, който можем да си представим. И най-много да доживеем до 100...
                            Steliyan's Life!
                            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                              И най-много да доживеем до 100...
                              Аааа, за вас не знам, ама аз тогава влизам в пубертета То това безсмъртието не е лесна работа Боби, не се шашкай. Георги Димитров едно време руснаците го отровили с живачни пари, но ги е вдишвал няколко дни поред. И не от живак от термометър.

Коментар

Working...
                              X