Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как пилотират жените...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Sandeto написа:
    Ами... принципно и аз харесвам жените, ама когато не са зад волана! :P Шегата на страна... всеки ден навъртам поне 30км из улиците на София... определено в 90% от случаите, когато имам кола пред мен, и нещо ме дразни в поведението на тази кола се оказва, че я управлява жена... А именно моето мнение е - много от жените още от детска възраст са закърмени с манталитета, че останалите трябва да се съобразват с тях (говоря за живота), т.е. ако се качва/слиза, влиза/излиза някъде всички трябва да им правят път, също така другото нещо, което оказва влияние и при шофирането е, че трябва винаги да се движат бавно и грациозно, без да бързат... и имам усещането, че този им манталитет се предава и в шофирането... А и колегата по-горе каза нещо много вярно - сутрин когато се ходи на работа много по-радко попадам на мудни жени-шофьорки, но през деня е ад... и явно наистина голяма част от дневните шофьорки са ходещи да пазаруват или отиващи при приятелка на кафе и карат така сякаш искат да пречат за да ги забелязват... Не знам как е в др. градове, но в София движението е невероятно претоварено и колкото и да се опитвам да бъда спокоен шофьор когато някоя фръцла се мота пред теб и изпускаш светофар след светофар, защото потегля 4-5-10 секунди след като този пред нея е тръгнал... е не мога да не се сдържа да употребя едни "хубави" епитети... Еееееее, не стигам до там да правя злобни физиономии през стъклото и да крещя, но на ум си ги казвам...
    Сандето, по-спокойно бе пич....в това няма нищо лошо да карат бавно и грациозно..за къде бързаме сутрин.. да стигнем по-бързо до работата, да набучим цигарите и кафетата, сякяш тази изпусната минута от шофьорки е фатална и свършва края на света... аз винаги са кефя на такива жени, които в неувереността си нямат капка агресия и те са по-джентълмени от нас "КУХИТЕ ЛЕЙКИ".99 % от ситуациите които съм имал с жени на пътя са били от тарикатки, на които от мъжете им тарикати е втълпено, че така се оцелява на софийските улици... само,че това не е така.Единственото което могат са направят е да стигнат по-бързо до сервиза или БОЛНИЦАТА! ТАКА,ЧЕ ПО-СПОКОЙНО.Трафика няма да свърши нито жените шофьорки.Е и к’во фатално има в тези 4-5-10 секунди....ще "хванеш" едната минута на червения светофар... и к’во ще стане? За влака ли бързаш или ти излита самолета!Извинявай приятелю, но постове като твоят не трябва да се ТОЛЕРИРАТ.Ако бях модератор най-безапелационно бих ти изтрил поста и бих ти обяснил на "лични" защо го правя.Можеш и да ми се разсърдиш на написаното, но успокой топката в тази насока.
    SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

В контраст аз пък мога да кажа, че много се дразня когато искам да си карам според правилата (и позволената скорост) и някой тарикат се е лепнал за стоповете и ме изнервя По някога в такива случаи като забележа някоя по-голяма дупка нарочно се засилвам леко към нея и в последния момент леко променям траекторията за да я избегна, но тъй като този зад мен не спазва дистанция се натрясва злобно в нея тъй като е голям тарикат
      FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

Nino написа:
        ....................Сандето, по-спокойно бе пич....в това няма нищо лошо да карат бавно и грациозно..за къде бързаме сутрин.. да стигнем по-бързо до работата, да набучим цигарите и кафетата, сякяш тази изпусната минута от шофьорки е фатална и свършва края на света... аз винаги са кефя на такива жени, които в неувереността си нямат капка агресия и те са по-джентълмени от нас "КУХИТЕ ЛЕЙКИ".99 % от ситуациите които съм имал с жени на пътя са били от тарикатки, на които от мъжете им тарикати е втълпено, че така се оцелява на софийските улици... само,че това не е така.Единственото което могат са направят е да стигнат по-бързо до сервиза или БОЛНИЦАТА! ТАКА,ЧЕ ПО-СПОКОЙНО.Трафика няма да свърши нито жените шофьорки.Е и к’во фатално има в тези 4-5-10 секунди....ще "хванеш" едната минута на червения светофар... и к’во ще стане? За влака ли бързаш или ти излита самолета!Извинявай приятелю, но постове като твоят не трябва да се ТОЛЕРИРАТ.Ако бях модератор най-безапелационно бих ти изтрил поста и бих ти обяснил на "лични" защо го правя.Можеш и да ми се разсърдиш на написаното, но успокой топката в тази насока.
        Хммм... нещо не сме се доразбрали явно... казах че сутрин рядко попадам на мудни шофьори по принцип (и мъже и жени)... Явно защото тези които шофират сутрин са предимно отиващи на работа и прекрасно осъзнават факта, че всеки гони час... Второ - примера с 4-5-10 секунди мотане е първия който ми дойде на ум, просто защото ми се беше случил съвсем скоро - на светофара до семинарията като слизаш от ТВ кулата за ляв завой държи точно 3 секунди зелено... въпросната дама явно гледаше само стоповете на този пред нея и едва когато той потегляше тя се сещаше да почне да включва на скорост и да потегля бавно-бавно... при което изпуснахме всички зад нея не 1 зелено, а поне 6-7, след което там се чака по повече от минута за следващо... съответно разни тарикати се наблъскваха пред нея заради голямата дистанция която се образуваше и ставаше така че мърдахме с по 1-2 коли разстояние. А що се касае стила ми на каране - вероятно съм създал представа за онези тарикати, дето рискуват, завират се, предреждат, притискат, присветкват с фарове, правят екстремни маневри и т.н.... напротив, и явно това води до раздразнението ми от мудни шофьори - винаги спазвам правилата, не се опитвам да бъда тарикат и да се предреждам по светофари... Но съжелявам - мразя когато виждаш, че си по-бавен, по-муден да се държиш, сякаш си сам на пътя и да караш така, че да пречиш на останалите...
        Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
        --- в сърцето завинаги... ---
        Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

А ако искате още примери за жени шофьори - ето:Камьон се движи с ~55, въпросния шофьор жена е решила че ще се движи с около 60... и ние сме да кажем още 2-3 коли, които се движим с 65-70 по път с две платна в едната посока... жената кара зада камьона... ние наближаваме... зад нас празно... изведнъж жената дава ляв мигач и излиза пред теб... и край... почва да си изпреварва камьона с разлика от 1-2-3км/ч и така сума време... да, тя спазва правилника - спор няма, прекрасно... но защо трябваше да се пльосне точно пред нашата групичка от 3 коли, които щяхме точно след миг да я задминеме и зад нас никой и тогава да си изпреварва на спокойствие???? Друг пример - тесни квартални улички с рехаво спрели коли от едната страна, т.е. има спокойно къде да отбиеш, Въпросната жена-шофьор явно не познава квартала, а търси някакъв блок/къща и кара с 5-10км/ч и гледа стресирано пътя и настрани... вместо да отбие за секунда някъде, да се огледа, ако трябва да слезе да погледне номера на блока, да попита някой, да погледне картата, а бе да пропусне колите зад нея... не - кара си и не й пука, че ти се влачиш заедно с нея... Още - от Надлез Надежда към Ц.гара, 3 ленти плюс автобусната... кара си нашата в средната лента прилично - 55-60, светофара зелен като пролетна трева... пред нея никой... изведнъж 10м преди светофара кове спирачки, ти от изненада също скачаш в/у педала (пуска мигач, забележете въпреки, че ти със скърцащи спирачки летиш към задницата й) и тръгва да завива към Опълченска от средната лента на пътя... Е хубаво сега?!?!?! На всеки се случва да се замисли и да си изпусне отбивката, но кажи ми как може да набиеш спирачки на средата на пътя, без да има особена причина, без да си погледнал има ли някой зад тебе... за да се впишеш в завоя... Е да, ще кажете не съм спазвал дистанция... принципно е така, т.е. ако я бях намахал изотзаде аз щеше да съм виновния, но пак опираме до едно нещо... На това му се вика шофьорска етика, а тук май мъжете и жените имаме малко разминаване във възгледите за нещата на пътя и в живота... Не искам да кажа, че всички жени са така!!!!!!!!!!!! Напротив, самия аз познавам поне 4 жени, които са добри шофьори и самите те се дразнят от другите си съсестрими на пътя и ги споменават с не по-малко хубави епитети...Мога с часове да си припомням случки... не ми се занимава, още повече че това са по-сериозните, а аз визирам като цяло това, което се случва ежедневно и просто минава и заминава без да си го спомняш, но ти остава едно фоново усещане за жените шофьорки. Сега, тук може би за да смекча ситуацията към дамите, които може да прочетат това - съгласен съм че пък има десетки пъти повече мъже-шофьори, които са не по-малко дразнещи с тарикатлъците си, чувстото за превъзходство (седнал в БМВ/Мерцедес/Джип), както и малките тарикатчета с разни голфчета и корсички, дето се бутат, предреждат, засичат и т.н. Така че шофирането по нашите пътища е една малка война, която единственото което дава е невероятно многото катастрофи и жертви.

Коментар

По първата случка с камИона, виждал съм и мъже да го правят, както стари така и млади. За тесните улички, всеки го прави когато е в непознат град. Или поне повечето водачи...Същото важи и за мъжете при рязката смяна на посока на движение на кръстовище.Това не оправдава "силния пол"... Безусловно съм съгласен за "превъзходството" за което споменаваш обаче...
            1997 Brava 1.6, 16V

Коментар

Crash73 написа:
              По първата случка с камИона, виждал съм и мъже да го правят, както стари така и млади. За тесните улички, всеки го прави когато е в непознат град. Или поне повечето водачи...Същото важи и за мъжете при рязката смяна на посока на движение на кръстовище.Това не оправдава "силния пол"... Безусловно съм съгласен за "превъзходството" за което споменаваш обаче...
              Сорри, но не съм имал толкова фрапантни случки с мъже шофьори... за първия случай ти говря за наистина много време "изпреварване" почти целия булевард от Ситняково до Подуяне се "изпреварваха"... За тесните улички също като го давам като пример е пак някаква цифра време - от рода на 4-5 минути влачене...А за рязката посока - не знам, може и мъже да го правят, но да наковеш спирачките на средата на пътя до пълно спиране за да почнеш да се оглеждаш дали не ти идват коли от дясната лента (а там нямаше!!!) за да завиеш... не съм виждал мъже да го правят!

Коментар

Според мен, и както винаги съм го казвал, жените са добри шофьорки само ако са мъжкарани.Иначе се оставят на страх и желание за кавалерство. Също и недооценяване на пространството около колата.Жените, които карат бавно го правят от страх, а не щото са внимателни. Ако ги попитате обаче що- ми от внимание!Гаджето ми в момента може да се каже че кара страхотно, но не бип казал бавно. В началото беше бавно, докато се учеше. Сега доста по-добре се измъква от кофти ситуации. Който не влиза в кофти ситуации ежедневно, значи не е от София или не кара кола. В тоя ред на мисли искам да похваля хората от провинцията, които според мен са в пъти по-спокойни шофьори от софиянци. Та ние от София сами си го правим това, не е само последствие от многото возила и малкото пространство.Не мога да сложа всички мъже под определението добър шофьор. Аз лично не се считам за добър шофьор, щото съм доста отнесен понякога. Даже в момента колата ми е на тенекеджия след последната ситуация. Става втора в кариерата ми за 2 поредни години. Вчера се возих в едим Мерцедес, на който шофьора ако го видя на пътя срещу мен или до мен ще отбия от пътя докато отмине.
                Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Е моите наблюдения по въпроса показват, че по принцип жените карат по-внимателно и се съобразяват повече с правилата от мъжете. Проблема с жените шофьори идва от факта, че реагират по- стреснато в критични (или просто непознати) ситуации. Както се досещате загубата на хладнокръвие в една такава ситуация може да е доста опасна (познавам жени, които открито си признават, че пускат волана и започват да пищят при по-екстремни разминавания...). Друг проблем е, че заради прекомерното си уважения към правилата понякога прекаляват с предпазливостта и това дразни другите участници в движението (на входа на кръговото на 4-ти километър откъм мусагеница - един тролей е спрял на спирката преди входа, ясно се вижда, че по кръговото няма нито една кола, но една мадама седи в платното и чака тролея - а зад нея опашка.... е доста се изнизаха с благословии през дясното платно де )

Коментар

AlBundy написа:
                    Колко сте заблудени... Препоръчвам ви да застанете на улицата и да броите жените зад волана. Ще се изумите колко са много! На моменти са повече от мъжете. Но не се забелязват, защото карат нормално. Иначе начинаещи има и мъже и жени, но жените май повече ги забелязвате като сгафят.
                    Евала колега! Имаш едно черпене от мене!

Коментар

Разбира се че всичко това е относително......ето например една колежка на баща ми освен че кара перфектно, нахакано и със самочувствие, един ден заби страхотен шамар на едно гъзе / а да не казвам с ква кола/, щото само дето не я изхвърли от платното....наща се разспсува като каруцар, подгони го и на следващият светофар такъв шамар му отвъртя, че дори и той падна от учудване и шок.....А някъде тук /или не помня къде/ зачекнахте колежката Илианка /Blondi.../........искам да ви кажа че това е най-добрият шофер-дама, която ме е возила..........кара си момичето със самочувствие, хъс, спокойно и супер професионално...............

Коментар

По мое мнение жените по принцип имат проблем с шофирането. Под проблем разбирам, това че те трудно достигат дори средните нива на умение на мъжете(говоря само за шофиране). Те много бавно изграждат рутина, минават години докато забележиш задобряване. И в крайна сметка като цяло нивото е ниско. Има изключения разбира се, има направо перфектни шофьорки, но нищожен процент. Аз съм карал курс при инструктор жена. Че има мъже неможещи също е факт, но това е др. тема.
                        Lancia Kappa, 2.0 20V, 155 k. с., бензин/метан

Коментар

А на мен ми се струва ,че статията е журналистически блъф просто нещата в авиацията не стават така. :D

Коментар

Crash73 написа:
                            А това че има повече жени по улиците се дължи най-вече на факта че мъжете през това време бъхтят на работното си място, а жените им джиткат по магазините...
                            Или затова, че прибират децата от училище и ти купуват манджа, докато ти си пиеш бирата?И аз се шегувам колега
                            no pain no pain

Коментар

доказано е, че жените имат по-голям инстинкт за самосъхранение...може би това е причината...пък не се сещам да е имало жена във формула 1
                              Fiat Punto 1.1-Синята птица
                              Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                              Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Да ама аз се сещам
                                no pain no pain

Коментар

Working...
                                X