Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Обзавеждане на апартамент

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Всъщност, 4000лв. са съвсем нормална сума за нова баня с тоалетна - 8кв.м., например Само майстора за плочките ще вземе към 800-1000лв., защото ще я прави поне две-три седмици и няма как да идва да работи за по-малко пари.Аз дадох почти 500лв. за подмяна на всички стари тръби и водомери.Плочките със задоволително качество са по 20лв./кв.м. и излизат към 700лв.Нова PVC врата - 250лв.Мивка, метален сифон, душ-батерия - 220лв.Моноблока е минимум 100лв.И като започнеш с дреболиите - лавици, лампи, огледало, параван, вентилатор, закачалки, сапунерки, латекс....Да не отваряме дума за биде, каменни шкафове, вградено казанче, душ-кабина и прочие.... тогава и 5000лв. няма да стигнат В крайна сметка банята на колегата не е за ремонт, но разходите се компенсират от усвояването на балкона и преместването на сервизното помещение.Мойта кухня е от сравнително евтините варианти, с някои подобрения - допълнително закупен плот и термогръб. Цената е 870лв. в завършен вид, с монтаж от мен. Избирах я около месец и с триста зора постигнах компромис цена/качество. Поръчкова кухня под 1000-1300лв. просто няма как да бъде създадена, освен, ако не е с два шкафа Зидането (6лв.), измазването (7лв.), шпакловането (5лв.) и боядисването (2лв.), общо излизат МИНИМУМ 20лв./кв.м. само за ТРУД - можеш да сметнеш, колко ще ти струва една нова стена. Къртенето мисля, че беше на надница, но после трябват и хамали за изнасяне на отпадъците, а трябва и камион за извозването им.Труда за замазката на пода е по 5лв./кв.м., а полуготовата замазка на Баумит май беше по 9лв. торбата, но трябва и пясък (2-3лв. чувалче 15-20кг.) Цикленето на паркет е по 8лв./кв.м. с три ръце хубав лак.За новата стая (бивша кухня) ще трябва и нова дограма - към 400лв.Латекса на цялото жолище е към 180лв. (4 баки по 45лв.) - силно препоръчвам Боро, просто е значително по-бял от Дисповит и Леко, например, а освен това лично на мен ми покриваше идеално само от две ръце.... разреждал съм една бака латекс с 1,0-1,5л. вода!Още много мога да изброявам, но е безсмислено.... още дори не сме стигнали до обзавеждането на апартамента на колегата, а парите вече са на привършване П.П.Последен, но много показателен пример - само за пердета и завеси на 3 прозореца съм дал 330лв. и едва ли в София ще се намери по-евтин вариант за шиене по размер

Коментар

apokalipto_123 написа:
      Immortal написа:
      Не се наемам да давам идеи. Само ще споделя от личен съвсем пресен опит, че сметките за ремонти винаги трябва да ги умножаваш по минимум 2.Почнах ремонт на банята, по предварителни мои сметки - около 2000 лв... Е, стана, но надхвърли 4000. Имай го предвид.
      То ще да е чудна баня я пусни някоя снимка да го видим това чудо за над 4000 лв. Yellow_Flash_Colorz_PDT_07
      Той тоя си замина вече, но да си дам простата сметка, дето ми излезе крива.При мен са отделно баня (3 кв.м.) и тоалетна (2 кв.м), с общо коридорче (1 кв.м). -Смяна на двата прозореца с PVC, матови стъкла, двойно отваряне и комарници - 300 лв-Купуване на фаянс, теракот, фризове, мивка, конзола на мивката, батерия и огледало/шкафче - от промоции и евтини модели - общо 1000 лв. -Моно-блок - от промоция - 130 лв.-Душ-панел с масажни дюзи на промоция - 150 лв.-Преграда - параван с плъзгаща се част за душа (получи се все едно двойна душ кабина) - 350 лв (все още не е монтирана)-печка за баня, закачалки, етажерки, сапунерки - 150 лв.-труд и материали за подмяна на канализация, подмяна на водна инсталация, ел. инсталация, нови осветителни тела, ел.ключове, контакти, монтаж на всичко, лепила, фугини, лайсни, ъгълчета, шпакловане, латекс и т.н. 1800 лв-не съм сложил вентилатор, но е предвиден за монтаж - той ще ми струва още около 60 лв с всичко.-транспорт - минимум 100 лв (повечето неща купувах от Практикер, Баумакс и Мосю Бриколаж в Стара Загора, с изключение на плочките, които са от Ямбол...-бойлерът ми беше нов (на 2 години) и си сложих пак него. Врата (обща за всичко) не съм сменял. Предвиждам някога да сложа някаква сгъваема на тоалетната, но засега ще си седи така Равносметка: 4040 лв, без да са включени обядите на майстора, които майка ми всеки ден (в който идваше) му приготвяше.Време - около 2 месеца (идваше долу-горе през ден за по няколко часа).Почти всичко ми е възможно най-евтино, от промоции и подобни. Ако бях взел това, което наистина ми харесваше, сигурно и 6 бона нямаше да ми стигнат.Мой приятел ме предупреди да умножавам всичко по 2, преди да почна, но аз лекомислено не му повярвах... направих си сметката без кръчмаря Излезе прав.Та съветът ми е към колегата - сметни си всичко, тегли чертата, умножи по 2 и се моли да ти стигнат

Коментар

Колеги ...честно казано изхвърляте се.Да казах му и аз,че бюджета да си предвиди двойно повече,НО... 4000 лв са нормална сума за привеждане на едно жилище в нормално за живеене място. Казвам НОРМАЛНО за живеене,тоест простичко и функционално.Махаме лукс-а...махаме масажните душове,скъпите мебели за баня,скъпия теракот и т.н....търсим САМО простички евтини и функционални стоки,но не и боклуци.Примерно един прост душ тип подвижен със стационарна поставка се намира за 40-50 лв и върши работата,която и тия 300. Има и боклуци по 15лв,но тях ги подминаваме... Ако за всичко останало приложим тази формула и ще се вмести в бюджета,че и ще има 200лв за една стабилна почерпка Няколко съвета как да поспестиш парициПак помисли заслужава ли си местенето на помещенията. Ако ги запазиш,предполагам,че старите тръби могат да се погледнат в какво състояние са,да се ревизират връзки и "колена" и да се замазва. Само си проектираш една хубава кухня за 5-600лв максимум ...Подчератвам,проектираш си я сам и си даваш за разкрояване(има места където ще ти ги разкроят евтино пдч плоскостите) сглобяваш си я и няма да надхвърлиш хилядарка заедно с мивката и смесителя. А всичко ще е качествено. Това обаче ако се наемаш да го правиш сам,ако ли не,търсиш някой готов модул на промоция и се примиряваш с недостатъците му.Детската каза не се пипа,това е ОК. Бойлер си имаш,спестяваш още 200лв. Преглеждаш ел инсталацията и ако има хлабави връзки ги оправяш... Най-лесно връзките се правят с WAGO клеми...Не са скъпи и се монтират само с едно ножче за заголване на кабела и две ръце по 40 -50 ст е клемата. Контакти и ключове,ако се крайно лоши не ги пипай засега,тях винаги можеш да ги подмениш...осветителните тела също! От тия неща спестяваш едни към 300лв .Абе много подробности ти давам. Почвай само с освежителен ремонт,теракот,боя , паркет и т.н. само наложителното и ще се вместиш в парите.
        ex.Мареа ТД100

Коментар

Колега не ги слушаш, почвай от най-наложащото, колкото има толкова, след време пак!Аз има жилище от 2000 год. още има какво да правя по него. За да направиш всичко в един апартамент наведнъж ,ще са ти необходими много,много пари.Така че действай смело .

Коментар

именно,направи най-належащото за да се нанесеш,а после си прави поетапно всичко. Но наистина имай предвид,с местенето на кухнята бюджета няма да стигне и ако нямаш пари откъде да намериш,после,ще стигнеш до едно никакво положение в което няма да можеш да живееш в апартамента.
            ex.Мареа ТД100

Коментар

За 4000лв. ми построиха баня с тоалетна на място където нямаше идея дори за баня. В цената влизат плочки (теракот и фаянс, без фризове), пвц панели за таван и стени на сухата част, огледало, малка мивка, бойлер и всичко останало, включително и моноблок за дупарата. Майстора (ама от тия дето думата е с главно М) си свърши работата за 14 дни, като след него не се налагаше да чистя. В последния ден получихме готово за употреба помещение при това без да се налага НИЕ да си го доизчистваме. Ако някой се интересува - мога да предоставя снимки. Мокра част - душ кабина от теракот и фаянс, суха част от теракот и пвц, моноблок от Fayans, бойлер Tesy, алуминиева врата. Всичко - около 3989лв. и някакви стотинки. ВиК е полагано специално за помещението. Баня по-голяма от 1м2 е разхищение, освен ако не е с вана или басеин?
              Steliyan's Life!
              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73Аз съм 120 кила и определено тоя размер ми е малък.Баня 1м2 при всички положения ми е малка. :D
                Не всичко което има две бузи ......... е лице.

Коментар

nnikin_n написа:
                  jenshen73Аз съм 120 кила и определено тоя размер ми е малък.Баня 1м2 при всички положения ми е малка. :D
                  Стига бе, за 2 години качи 40 кила ли? Баси държавната службичка дето я имаш искам и аз Виж сега, познаваме се - аз идеално се побирам върху 3х3х30см плочки. Което си е доста по-малко от м2. Душкабинките дето се продават на модули с всичките дюзи вендузи и самозадоволители са 0.86м2
                  Steliyan's Life!

Коментар

jenshen73 написа:
                    Баня по-голяма от 1м2 е разхищение, освен ако не е с вана или басеин?
                    Стига бе! Като ми щръкне оная работа и да се удря по стените

Коментар

Значи боядисване и замазване абе всичко ще ми го прави приятел,който няма и стотинка да ми вземе!!! Обещах снимки но си мисля че тази вечер ще сам свободен!!Като ги пусна ще се променят постовете !! Детската е готова няма да я пипам само ще си сменя болера в банята и нищо друго по тези стаи!! Като покажа снимки ще видите че ВИк -а ще стане лесно защото хола от кухнята се дели от 1 стена!!Довечера снимки и нови коментари и свежи идеи !!Ще реда ламинат решил съм го имам от един от най-скъпите и къщата на село цялата сам си я редил сам с мой приятел и стана професионално(той е професионалист)!! Довечера снимки и ще вида какво е решила жената и да видим какво ще правим!!

Коментар

Immortal написа:
                        jenshen73 написа:
                        Баня по-голяма от 1м2 е разхищение, освен ако не е с вана или басеин?
                        Стига бе! Като ми щръкне оная работа и да се удря по стените
                        Е то вярно, хората казват, че под голям камък голяма риба се криела... Ще снимам като се замъкна до банята Дори с метър и моя милост вътре.
                        Steliyan's Life!

Коментар

Working...
                        X