Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Обзавеждане на апартамент

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Обзавеждане на апартамент

Колеги купихме си апартамент малък,но е истински бардак вътре и ще му правим освежителен ремонт!!!Искаме хола да стане кухня,а кухнята да ни бъде спалня за мен и жената!!!Детската е направена и готова от предишния наемател!!ТА има ли съфоромци,които биха ни помогнали с идеи?Ще пусна скоро снимка ако видя че има интерес и са останали още хора с добри сърца Нямаме много голям бюджет (5-6000 лева) Апартамента е 60 кв.метра!!

Честита придобивка, колега!Може да пуснеш едно чертежче на разположението, за да се ориентираме и да даваме идеи. На първо четене най-много ме притеснява местенето на ВиК от кухнята в хола (но пък това може да не се окаже чак толкова голямо главоболие, в зависимост от разположението).Няколко контролни въпроса:1. В какво състояние са дограмите?2. В какво състояние е банята (доста важен въпрос)?3. В какво състояние са подовете и с какво ще бъдат подменени?4. В какво състояние са стените и какво ще се прави с тях?5. Престъпността в Плевен и входната врата на апартамента? Не може да се разчита на сигурност, дори и вратата на входа да е желязна и да се заключва редовно от съседите.6. Отопление? (предполагам сте на ТЕЦ)7. Състояние на електрическата инсталация?8. Състояние на терасите?За това се сещам на пръв поглед.

Коментар

мЕрси колега утре ще отида и ще го наснимам целия!!1 Дограмите в детската и и хола са нови!!2 Банята е правена от предишния собственик само болера ще си сменя че моя е чисто нов!!3 Подовете са добре в хола e с паркет ,но ще слагам ламинат!!4 Стените са в тапети!!В детската само бюрото и компа ще сложа на малкия и нищо друго!! Банята са ще сменя болера но в кухнята(Бъдеща спалня) Май ще гътам стената към терасата!!5 Входа е добре обезопасен!!Но ще си купя нова голяма врата с топка отвън!! Вече сам я поръчал!!6 Ми предишния собственик в хола ми е оставил климатик midea но ако намеря кой да ми го свали че много пари и да си сложа моя че закво хварлих 2000лв няма да седи!!иначе във всяка стая има радиатори!!7 ми не мога да кажа!!8 в укаяно състояние са!!

Коментар

Не се наемам да давам идеи. Само ще споделя от личен съвсем пресен опит, че сметките за ремонти винаги трябва да ги умножаваш по минимум 2.Почнах ремонт на банята, по предварителни мои сметки - около 2000 лв... Е, стана, но надхвърли 4000. Имай го предвид.

Коментар

Колега, пишеш, че ще "гъташ" стена...Всички стени в панелните блокове са НОСЕЩИ!!!От горното изключвам преградните стените с дебелина 5 см., които са най-често са бани, тоалетни или отделят коридор от стая...А щом искаш да усвоиш балкон се замисли за това, че за остъкляване/усвояване на балкон по закон се изисква проект и разрешително за строеж от общината. Няма да мине много време и ще погнат остъклените балкони и нацвъканите навсякъде климатици... Тази държава се прехранва от законно източване на гражданите си.---Моето мнение за паркета - ако е в добро състояние, циклиш и лакираш.

Коментар

Humppa написа:
            Моето мнение за паркета - ако е в добро състояние, циклиш и лакираш.
            Аз също съм ЗА паркета, вместо подмяната му с ламинат.Ако не е в много добро състояние - подмяна на отделни паркетини и/или пренареждане, циклене и три слоя лак.
            Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

няколко идеи които ми хрумват: 1 Наистина е опасно да буташ стени,помисли по въпроса. Ако има вариант(предполагам стената има прозорец и врата към терасата) пак си приобщи терасата БЕЗ да буташ стената,а я направи като барче...Казваш обаче,че ще я правиш спалня?.. Защо ти е цялото това упражнение...излишно е според мен. Обасни причината да искаш преместиш местата на спалнята и кухнята? 2 Помисли задължително за интернет,телевизия и телефон ако ще има. Ако ще правиш такива големи ремонти,прекарай си и кабели за тези три неща,оскъпяването ще е минимално,удобството голямо.Ако дадеш снимки,можем да ти дадем и идея,а най-добре ако си решил кой ще ти е доставчика на тези услуги,направи си кунсултация с техен екип,за 5 лв на ръка на някой от техниците ще ти каже какво да направиш,за да може като дойде време да ти пускат кабел,да стане без пробиване на новобоядисани стени и дограми. 3 Опитай да намериш план на ел инталацията. Това основно пак във връзка с местенето на кунята. Опасно е сечението на кабелите до там е малко,да включваш електрическа печка. Обикновено до контактите в кухнята стигат 4 кв.мм. кабел ,а на останалите места 2,5 мм. Ако в спалнята е поне 2,5 мм няма да имаш проблеми,лошо ще е ако някой е ползвал по-малко сечение. Може да се стигне до пожар. Което налага смяна на кабела,до мястото където ще е готварската печка ако е на ток ест. 4 И няколко дребни съвета-не купувай най-скъпата боя(латекс) ...все тая каква ще ползваш. Махни тапетите и ползвай патекс,тапета е кофти история,особено ако е от евтниите. Това което не е крайно необходимо не го пипай...примерно паркета. Ако е от старите паркетии циклене и лак е по-добре от тия фалшивите ламинати. Бюджета каквото и да правиш НЯМА да ти стигне,затова опитай да си колкото може по-икономичен. Не ,че парите са малко,просто от едно идва второ,трето ,четвърто...и т.н. Парите си вървят и ще свършат изненадващо. Затова харчи разумно и каквото не е необходимо,не го подменяй.
              ex.Мареа ТД100

Коментар

И аз съм да не слагаш ламинат ако паркета е добре един паркет е с цена от поне 40лв на квадрат готов .може ако трябва да се освежи -да се изцикли и намаже с паркетин или може да си го лакираш . Ние слагахме наскоро паркет и стана много прилично и здраво в другите стай също е с паркет .Във Велинград цялата къща е с паркет от поне 40 години и не е мръднал.Сега има и такива където не се циклят а само се нареждат като ламинат.А за вратата не слагаи скъпи касови брави или скъпи патрони.Сложи партон FAB или Мауер Гард със здрава защита .http://mauer-bg.com/products_images/..._114.pngАко има какво да пазиш сложи GERDA Брава.http://www.gerda.pl/images/stories/zamki/ZXPLUS/d2.jpg
                КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Колега, от началото на Май до средата на Септември миналата година правих ремонт - искам само ДЕБЕЛО ДА ПОДЧЕРТАЯ, че за това което си намислил, ще ти трябват около два пъти повече пари... и може да не стигнат!!!Аз започнах с проектобюджет от максимум 5000лв.В крайна сметка, под чертата имах около 4 пъти по-голяма цифра Вярно, обзаведох си всичко с нови мебели и платих някои дреболии по два пъти, НО съм дал пари за майстор само в банята - всичко друго си правих сам.Честно ти казвам, не знам как го виждаш ти ремонта, но за мен бюджета ви е безкрайно орязан и няма да стигне до никъде Само за ВиК сигурно няма да стигнат 1000лв. с това преустрояване на хола в кухня - къртене, водопровод, канал, замазка....

Коментар

glupaka написа:
                    3 Подовете са добре в хола e с паркет ,но ще слагам ламинат!!
                    Ще махнеш естествения паркет и ще настелеш кашони? Не оправдавай ника си, който сам си избрал, моля те. Със сигурност ще намериш кой да го изцикли и лакира с хубав лак. Ламината е та*ак работа и е за жилище в което си на бетон и нямаш кинти за истински паркет. Дори дървено дюшаме е за предпочитане пред ламината.
                    Steliyan's Life!
                    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Колега ,с тоя бюджет наистина ще направиш само "освежаване" на апартамент 60 кв.м.Това си е вариант за да можеш да се нанесеш но определено няма да ти стигнат за това което си решил да правиш.
                      Не всичко което има две бузи ......... е лице.

Коментар

Абе не сте прави - щом банята и детската няма да ги прави, а дограмите са сменени, може и да му стигнат, но естествено ’програма минимум’ ще е...Бутането на стената, градежа и ВиКто не са най страшни. Лошото идва със замазки, изолации, шпакловки, боядисване. Най много пари ще ти глътне колега кухнята, особено щом ще се прави от нула. Макар че миже и за няколкостотин лева да вземеш готова, от тези дето ги продават на модули, но са пълни вестници. Стават да се закърпи положението за година две, докато се акумулират пари за свястна. Паркета трябва да направиш всичко възможно за да го запазиш! Това е сериозна сума спестени пари! Колкото ще ти струва местенето на стената!
                        Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

[quote="Immortal"]Не се наемам да давам идеи. Само ще споделя от личен съвсем пресен опит, че сметките за ремонти винаги трябва да ги умножаваш по минимум 2.Почнах ремонт на банята, по предварителни мои сметки - около 2000 лв... Е, стана, но надхвърли 4000. Имай го предвид.[/quote То ще да е чудна баня я пусни някоя снимка да го видим това чудо за над 4000 лв. Yellow_Flash_Colorz_PDT_07

Коментар

Immortal написа:
                            ...сметките за ремонти винаги трябва да ги умножаваш по минимум 2...
                            A, времето за ремонт по минимум 3
                            Alfa 159 SW 2.4 Ti
                            Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                            "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

apokalipto_123 написа:
                              Immortal написа:
                              Не се наемам да давам идеи. Само ще споделя от личен съвсем пресен опит, че сметките за ремонти винаги трябва да ги умножаваш по минимум 2.Почнах ремонт на банята, по предварителни мои сметки - около 2000 лв... Е, стана, но надхвърли 4000. Имай го предвид.
                              То ще да е чудна баня я пусни някоя снимка да го видим това чудо за над 4000 лв. Yellow_Flash_Colorz_PDT_07
                              Може да ти е смешно, но ето ти най-елементарна сметка:1. Квадратура - под + стени = 27м22. Цена на м2 плочки (много относително) = 30лв/м23. Труд за лепене на плочките (пак много относително) = 15лв/м24. Обзавеждане за баня (мебелите там) = 2000лв - това е цена за най-евтиното и качествено нещо, не е най-евтиното на пазара.5. Окачен таван (за бани от ПВЦ) за 4м2 = 450лвЕлементарната сметка за 4м2 баня виждаш, че много лесно става 4к лева и то без да се изхвърляш с някакви си хай тек неща...п.п. Точно вчера си сменявах лампите на огледалото и докато го местим с жената, за да сложим пурите отзад, докоснахме го в стената и се отчупи ъгъла му. Ха, честито за 200лв изваждане само за едно тъпо огледало.Не мога да го преживея да дам сега 200лв за това нещо, гледам го и ме дразни, ама ще дойде деня в който ще трябва да ги дам...
                              A20DTH ЖТД ама не баш
                              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Working...
                              X