Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Внимавайте!!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Внимавайте!!!

Връщам се вчера вечерта около 21.30 от посока Перник.След Княжево има един светофар,на който трамвая влиза в средата на платното.Та карам аз след един камион и когато се изравних със светофара,той превключи на жълто.Не спрях/а можех в интерес на истината/ и изведнъж пред мен се материализираха двама полицаи-сякаш от нищото.Не носеха светлоотразителни жилетки и това ги правеше абсолютно незабележими в тъмнината.Връчиха ми призовка и днес в 6-то РПУ ми написаха акт за преминаване на червено.Аз възразих естествено,но акта е факт.Ще видим след месец какво наказание ще ми друснат .Та предупреждението към всички е-внимавайте,явно вечер полицаите си свалят жилетките за да могат по-лесно да ловят псевдонарушители,а истинските продължават с Мерцедесите и БМВ-тата си да сеят хаос и опасности по пътищата.
    Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Защо не се заяде с тях?Щом не са с жилетки, те са в нарушение!Палиш си колата и заминаваш.

Коментар

Колега в грешка си. Поне аз до колкото знам има и някои без жилетки които могат да пишат актове. Май това бяха районните инспектори. Освен това до колкото ми става ясно те не са го връткали за пари ами директно са му връчили призовка. Значи всичко е законно. И един съвет. Когато не са КАТ и си сигурен че не могат да ти пишат акт по ЗДвП по добре ги остави да ти напишат и след това обжалвай, защото ако послушаш колегата да драснеш в най лекия случай ще имаш лишаване за 6 месеца.

Коментар

Ако си минал на червено, дори ако си влязал на жълто а си можел да спреш - вината си е изцяло твоя и да ти е честит акта. Но що се отнася до полицаите - в нарушение са. Можеш да пуснеш оплакване в РАПУ (да се чете: районното арменско полицейско управление), но това няма да ти отмени акта.
        no pain no pain

Коментар

Това че не са катаджии не означава че не може да ти пишат акт. А иначе са се "материализирали" точно от близкото РПУ... Там почти винаги има куки пешаци които няма какво да правят и си спират колички

Коментар

...

Коментар

Mitko написа:
              Не могат. Могат да констатират нарушение, но КАТ може да санкционира. Спираш проверяват ти документи и багажник и може да си ходиш. Почне ли се "ти що така" палиш и чао.
              Колега, на думи е едно. Палиш и чао и после ще се чудиш за кво ти зимат книжката след като са те извикали за "справка" в КАТ. Човека много ясно си го обясни. Никой не го е заплашвал че ше вика "жилетките", ами просто са му написали призовка след което е отишъл на другия ден и екип на КАТ му е съставил акт-а в 6-то РПУ. Полицаите НЕ СА В НАРУШЕНИЕ. Те извършват проверка. Може да е констатирал нарушения НО НЯМА ПРАВО ДА ВЗИМА ОТНОШЕНИЕ !!! Значи в случая те са действали напълно законно.

Коментар

Вижте,колеги,аз не се жаля от акта,при положение,че съм си малко виновен.Целта ми е да ви предупредя,че вечер по кръстовищата стоят полицаи без жилетки и от 20 м са абсолютно невидими.Така,че внимавайте в тъмното!

Коментар

Забравих да добавя,че не са и намеквали за пари на ръка.Пък и аз не бих дал никога!

Коментар

Колега, никой не казва нищо за това. Просто дискутираме с колегите тука за конкретната ситуация. На тях униформата им е без жилетки и някой даде "умната идея" като те спрат такива да си палиш колата и да тръгваш. Действали са законно, и както ти самия каза не са намеквали че искат пари.

Коментар

В Сливен има още по трагична ситуация - актове се опитват да пишат т.нар. общински полицаи, които не са нищо друго, освен охрана на кметството. Пишат за неправилно паркиране. Напълно НЕзаконно.После съда ги отменя де, ама не на всеки му се занимава с обжалване...

Коментар

Пак не си прав колега. У закона си пише че актове за паркиране освен КАТ може да пише и ВСЯКО ЕДНО УПЪЛНОМОЩЕНО ЛИЦЕ ОТ КАТ. На мен тука в София едни дупенца представили се като Столичен Инспекторат (от Общината) искаха да ми вдигат колата даже с паяк

Коментар

Лъчо,спрат ли те полицаи,както в твоя случай,без да им се обясняваш казваш "бързам за болницата,жената ражда",няма как да не те пуснат,поне баща ми така прави И винаги го пускат :P Досега,няма нито един акт от КАТ
                          Fiat Punto S2000 - The CHAMPION!!!

Коментар

Добре бе, аз не мога да разбера за толкоз тъпи ли ги имате? Те да не ядат доматите с колците. Тва с раждането приятел го е ползвал по съвет на многознайковци и отговора е бил: "Чудесно, да ти е живо и здраво, влез в колата да не ни пречиш да свършим по бързо и те пускаме. Все пак не раждаш ти."Мене като ме спрат и съм сгафил, предпочитам да си призная. Тези признания на няколко пъти са ме спасявали. А пари не давам. Обаче като си призная и ме пускат.

Коментар

The_Wicker_Man написа:
                              Мене като ме спрат и съм сгафил, предпочитам да си призная. Тези признания на няколко пъти са ме спасявали. А пари не давам. Обаче като си призная и ме пускат.
                              И аз правя така
                              Fiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
                              Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza'
                              Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
                              Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"

Търси се..

Коментар

Working...
                              X