Да попитам колегата,дето все настоява за монтажа"Ако си купя ЛСД трябва ли да дойдат от магазина за монтажа дето съм го закупил тЕлевизора".Трябва ли те да ми го пуснат телевизора,за да важи гаранцията?!?!?!?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Свързване на цифров приемник
Collapse
X
-
Колега charliii, не разбрах дали визираш точно мен, но мисля че ясно съм изразил мнението си. Пък като си купиш ЛСД и ако търговеца ти каже, че за да ти даде гаранция трябва да дойде техник да ти пусне телевизора - избора си е твой. Варианти - много, последствия - също. И когато правиш вложение за 1000 лв мисля си струва да дадеш още 20 лв. за собственото си спокойствие.Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
Коментар
-
charliii написа:Да попитам колегата,дето все настоява за монтажа"Ако си купя ЛСД трябва ли да дойдат от магазина за монтажа дето съм го закупил тЕлевизора".Трябва ли те да ми го пуснат телевизора,за да важи гаранцията?!?!?!?ex.Мареа ТД100
Коментар
-
Разбрах го много добре.Един пример и спирам.Кажете ми на тираджиите,кой им прави монтажа или на тези зад граница.А гаранцията си е за България,тази техника се пренася,ако има кажа,че телевизора отива зад граница няма да ми го продадат ли.Или имат монтажници из цял свят... :DLancia Kappa 2.0 20v 145hp- 1995 Landi Renzo lambda kontrol v-05
Fiat Bravo 2 1.9 jtd 150hp
Коментар
-
Така!!!!Аз като бивш кадър от системата на Булсатком или по точно като бивш дистрибутор ще кажа ЗАЩО СЕ ИЗИСКВА МОНТАЖ ОТ СТРАНА НА БУЛСАТКОМ!За да стане ясно на всички дава прост пример!!!!Отива баба Пена при дистрибутора на Булсатком и казва искам един приемник за с.долно Крайчово!-Дистрибутора казва ОК приемника струва 5лв + 60лв монтаж всичко 65лв.Отива баба Пена в офис на Булсатком и казва искам приемник за с. Крайчово!-Служителя казва Ок приемник 5лв. + монтаж 20лв всичко 25лв.Така сега да поясня няколко детайла!1 Дистрибутора получава ХХХ% от всеки продаден приемник.2Дистрибутора не получава % ако е взел повече от 20лв. за монтаж!!!!3Дистрибутора не може и горивото да си плати с 20-те лв. за да отиде до с.Крайчово!4По малко дистрибутори по малко изплатени пари от страна на Булсатком!Респективно на Булсатковците и ем през шишарката дали ще го монтират или не важното е да няма посредници вече понеже се развиха достатъчно и нямат нужда от дистрибутори!!!!Гаранцията си важи при всички положения!!!!! С монтаж или без монтаж!Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5
Коментар
-
veskobravo написа:Уточнявам че СЕГА ще подписвам договор,а НЕ става въпрос за смяна на приемник.Мацката в Булсат ми обясни,че оборудването струва 38лв.Като мога да избера дали аз да го монтирам или те.Ако го монтират те +20лв.За гаранцията не спомена нищо така че предполагам си важи.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
има маса народ,който е готов да спести 20 лв,ама да изхаби нерви за 2 седмици. Не ги разбирам. Аз не инсталирам антени и бога ми,беден съм като църковна мишка,но пак съм за платения монтаж. Много ги разглезихме кабелните оператори,15 на месец кабелна или интернет,че и монтажа безплатен. Монтажа трябва да се плаща,друг е въпроса дали трябва да е един и същ за всички... за мен минимума е да се плаща стойността на вложените материали (кабел,букси,скоби и т.н.). Аз не разчитам на чужд монтаж,по простата причина ,че ми е приятно да се занимавам с това и после,че знам как си оставят "техниците" ръцете при такъв вид монтаж. Виж обаче спалнята примерно си платих да ми я монтират...извинявам се,ама куп дребни детайли,които не знам откъде са ,нямам винтоверт и подходящи инструменти...не си струваше да си изхабя цял ден и да се изнервя докрай,след като момчетата за половин час си свършиха работата Ако го умееш,направи си го,но ако не си уверен,по-добре не пипай. Нали за това са тия момчета там,така си печелят хляба. Но българина е свикнал тъй "скъп на триците,евтин на брашното"ex.Мареа ТД100
Коментар
-
много мнетния и нито едно по въпросът, нещо оспамихте темата!Монтажа на чинията е лесен с дюбелите и крепежните елементи това е лесната част, следва кабела от конвертора да приемника, ако си със ПВЦ дограма нея дупчи, пада гаранцията обикновенно отстрани има пяна и със отверка минава кабела, внимателно се навърта Ф конвертора и се навива на приемника, внимавай да не окъсиш кабела че гори приемника, по кабела върви 24 волта за захранване на конвертора, към него също се слага Ф конектор за кабела, закачаш приемника към телевизора и го включваш, в менюто трябва да има нещо като замерване на сигнала, показва нивото на сигнала от сателита, представлява нещо като диаграма, целиш ниво на сиглала колкото се може повече, съществено влияе на качеството на картината, постигане на добър сигнал става като антената се ориентира към сателита, стойката има специална система за целта, обърни внимание на др антени около теб на къде са насочени и под какъв ъгъл, слит това със гаечен ключ и втори помощник пред ТВ се гласи сигнала!Успех със начинанието ! Не е трудно но се изисква и малко техническо познание!А за колегите от предните поста, всеки си знае кое е по добре за него, чавека пита да ли ще може да си го монтира сам, а вие почнахте кое е по добре да си плати или не и кво печели Булсата, мамка му те си печелят достатъчно, да помогнем с монтажа на чинията, а не да паравим разбивка на печалбата на някой си!П.П. Ядосах се ...
Коментар
-
@seninkn: Разбирам да се ядосаш за икономия на 50лв. или повече, но за 20 - то нервите са по-скъпи. Не правя разбивка на печалбата, а на собственото си време - по-добре да дам 20лв. на някой, когото са научили как да извършва дадена дейност (нищо, че парите няма да ги вземе той, а фирмата), вместо аз да се уча на нова дейност. Предостатъчни са ми всичките умения придобити за 39г. кои полезни, кои не съвсем. Отделен въпрос е, че монтажа на антената е НАЙ-белия кахър, а от там почва нацелване на сигнали, прицелване в спътници и прочие главоболия, които определено не си струват спестяването на 20лв. Но! По вкус и цвет - товарищи нет, казват братушките.Steliyan's Life!
Коментар
-
Женшен,едно уточненние само ако може. По принцип парите за монтаж фирмата ги дава във вид на бонуси на техниците. Те имат файда от всяка една инсталация ,защото парите в края на месеца им се дават на тях. Само че аз за инсталация платих нещо от сорта на 5-6лв...не знам защо вие плащате 20. Предполагам вашето е HD оборудване и затова.ex.Мареа ТД100
Коментар
-
jenshen73 написа:@seninkn: Разбирам да се ядосаш за икономия на 50лв. или повече, но за 20 - то нервите са по-скъпи. Не правя разбивка на печалбата, а на собственото си време - по-добре да дам 20лв. на някой, когото са научили как да извършва дадена дейност (нищо, че парите няма да ги вземе той, а фирмата), вместо аз да се уча на нова дейност. Предостатъчни са ми всичките умения придобити за 39г. кои полезни, кои не съвсем. Отделен въпрос е, че монтажа на антената е НАЙ-белия кахър, а от там почва нацелване на сигнали, прицелване в спътници и прочие главоболия, които определено не си струват спестяването на 20лв. Но! По вкус и цвет - товарищи нет, казват братушките.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Не бива да бъдем скъпи на триците а евтини на брашното.Дават се близо 1000 лв за цифров приемник а се скъпим за 20лв да се дадат за да ти дойдат на место и ти монтират чинията и съответно да си носят отговорност ако нещо не е на ред.Преди десетина дни отидох в луксозен магазин за мебели и си харесах една масичка от стъкло. Персонала беше от две жени и трима млади момчета .Казах им че искам тая масичка и съпругата отиде с едната жена да плати . През това време две от момчетата ми изнасят един кашон и казват : ето ти масичката . Казвам им че искам тая сглобената . Отказаха да ми я дадат . Тогава викнах на съпругата да не заплаща масата и да си вървим . Завихри се един скандал че на момчетата нямало кой да им заплати да сглобят новата , че аз нямало как да си закарам тая сглобената , че била пипана от много клиенти ,само и само да взема това в кашона което първо не знам дали няма дефекти и дали има всичко необходимо вътре .Вече излизайки от магазина ме убедиха да се върна и ще ми дадат сглобената .Така и стана . А само преди месец от тоя магазин вземах 700лв гарнитура за хола която сам си сглобих в къщи ,но след големи мъки и псуване. Бяха сложени три болта повече и две гайки . И понеже очаквах че всеки болт си има място то помислих че не са пробити някакви още дупки. Питах ги на другия ден в магазина защо има такава разлика и те вдигаха рамене . За това реших да си взема сглобената масичка та да нямам ядовеТа на темата . Препоръчван на колегата да плати тия 20лв и да бъде до мантажниците и ги гледа в ръцете какво правят и да изисква всичко което правят да бъде като хората .
Коментар
-
Идеята,че трябва поне малко да си има идея какво прави. Аз например никога не бях монтирал чиния,но си монтирах сам...обаче!!! Монтирал съм цифрова телевизия,интернет,камери и т.н. Тоест занимавал съм се с подобни неща и ми беше лесно. Ако обаче няма опит никакъв с подобна техника,по-добре да не разчита на приятели,които се бият в гърдите "Аз мога всичко"...Идва тоя приятел,пийва бира,две три...идва му "силата" и се почва...след няколко часа вика,не става и просто си тръгва,а ти си биеш главата в стената. Такива неща. И пак казвам,нека докрай се запознае с условията,защото на мен като си прекарвах булсата ми бе изрично казано,че при най-ниската цена,без закупуване на оборудването,монтажа задължително си го правят те,защото оборудването си е тяхно до изтичане на договора. Ако си плаща оборудването,може да си го монтира както искаНай-добре да си зададе въпросите във форума на булсатком,там има хора,които ще му помогнат със съветиЕдит...Сега видях поста на колегата Коцев и подкрепям с две ръце. Нека колегата се замисли над този съвет. И да не си мисли,че го изкарваме некадърен,просто българите обичаме сами да си усложняваме живота. Я питайте Коцев,какво щеше да прави,ако при монтажа на гарнитурата беше счупил нещо без да иска? А ако този детайл фабрично има дефект? Върви доказвай!!! Ако обаче монтажниците го счупят,отговорността си е тяхна и ти нищо не плащаш.ex.Мареа ТД100
Коментар
-
paralesa написа:Женшен,едно уточненние само ако може. По принцип парите за монтаж фирмата ги дава във вид на бонуси на техниците. Те имат файда от всяка една инсталация ,защото парите в края на месеца им се дават на тях. Само че аз за инсталация платих нещо от сорта на 5-6лв...не знам защо вие плащате 20. Предполагам вашето е HD оборудване и затова.BO написа:Тук не си прав.Един елементарен пример - защо сам си монтира маркуча, който ти се спука на колата, а не я остави в сервиз? Предполагам не си учил за смяна на маркучи или ДВГ? Защо не остави тази работа на професионалистите?Steliyan's Life!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар