Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свързване на цифров приемник

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

jenshen73 написа:
    BO написа:
    Тук не си прав.Един елементарен пример - защо сам си монтира маркуча, който ти се спука на колата, а не я остави в сервиз? Предполагам не си учил за смяна на маркучи или ДВГ? Защо не остави тази работа на професионалистите?
    Щото професионалистите искаха да ми вземат 250лв. за това. Ако искаха да ми вземат 41лв., колкото ми излезе на мен - щях да им го оставя. Ама протата му искат 20лв., а не 250..., капиш???
    ОК, защо не им занесе всичко необходимо и те само да ти го сложат, тогава нямаше да ти вземат 250лв, а само монтажа, без да се занимават да го мислят, без да искат да печелят и от частите, които ще ти сложат.Не ми се вярва да са ти казали 250 лева за нанизването на маркучите, капиш?Според мен за монтажа нямаше да ти вземат повече пари от коментираните в тази тема.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Чинията е монтирана всичко е свързано.Излезе и сигнал даже и децибели....и на трите ли транспондера на Булсат трябва да има и децибели защото на мен ми излизат,но само на този и нещо няма образ и картина
      Прикачени файлове
      FIAT Bravo GT 1.6 16V 1999 - Pandora's Box
      Единствено в България "селянин" е обидна дума.

Коментар

Късно видях темата, но може да е от полза за в бъдеще на други.
        Прикачени файлове
        Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Настройката е направена и имам и сигнал и децибели на всички транспондери,но сега изписва,че всички "канали са кодирани моля изчакайте"иначе излиза инфо за тях (какво дават в момента)Ами сега?

Коментар

Вече гледаме цифрова телевизия!Ето и равносметката:7м. коксиален кабел-2.80лв. (можех да ползвам и стария,но реших да купя нов)бургия на Вюрт - 3.40лвФ конктори - около 3.00лвобщо: 9.20лв.Да си направиш нещата САМ-Безценно!Не знам за вас,но лично аз не съжалявам,че се занимавах почти цял ден с тая антена,вместо да дам 20лв. и да дойдат да я сложат.А и сега съм подготвен за 2-ри дубъл ако на някой приятел му се наложи :D Огромни благодарнсти на колегата Xaus без когото нямаше да се справя никога!Благодаря и на всички,които помогнаха!

Коментар

Гледам,че вече си се оправил,честито...на снимката,която си показал,бе се се вързал към друг сателит(транспондер),тоест била ти е неправилно насочена антената.Е...равносметката каква е? Сметни си и горивото да идеш сам да си вземеш антената и материалите и вероятно всичко ти е излязло към 15лв. Е кое му е безценното? Да се удариш в гърдите,че си успял сам...ами браво,обаче сметката е наникъде и щеше да си спестиш нервите(имало е 100 % такива) които си хвърлил. Както и да е,вече имаш телевизия...с какъв договор си? 2 годишен ли е или?
              ex.Мареа ТД100

Коментар

paralesa написа:
                Гледам,че вече си се оправил,честито...на снимката,която си показал,бе се се вързал към друг сателит(транспондер),тоест била ти е неправилно насочена антената.Е...равносметката каква е? Сметни си и горивото да идеш сам да си вземеш антената и материалите и вероятно всичко ти е излязло към 15лв. Е кое му е безценното? Да се удариш в гърдите,че си успял сам...ами браво,обаче сметката е наникъде и щеше да си спестиш нервите(имало е 100 % такива) които си хвърлил. Както и да е,вече имаш телевизия...с какъв договор си? 2 годишен ли е или?
                Договора е за 1г. като първите 3 месеца не се плаща месечната такса,която за първия месец е 22лв а за останалите е 12.80лв.Нарочно написах разходите да се види че откъм финанси почти няма далавера в това да си монтираш сам и да я настроиш,което е по-трудната част.Но не е и невъзможно да се направи от непрофесионалист като мен.Какво му е лошото на това да си правиш всичко сам (или поне това,което можеш)Преди време хората къщи са строили сами (дядо ми,баща ми,чичо ми)а сега какво, за най-дребното нещо...викаме майстор (в повечето случай пишман-майстор) е много се разглезихме май...Всеки сам си избира как да прави нещата.Аз не съжалявам за моя избор!

Коментар

BO написа:
                  jenshen73 написа:
                  Ама протата му искат 20лв., а не 250..., капиш???
                  ОК, защо не им занесе всичко необходимо и те само да ти го сложат, тогава нямаше да ти вземат 250лв, а само монтажа, без да се занимават да го мислят, без да искат да печелят и от частите, които ще ти сложат.Не ми се вярва да са ти казали 250 лева за нанизването на маркучите, капиш?Според мен за монтажа нямаше да ти вземат повече пари от коментираните в тази тема.
                  Bo, преди да пусна тема във форума обиколих познатите сервизи - никой не прояви инициатива да ми вземе по-малко пари от 250лв. Защо да им подарявам ноу-хау? Попитах тук във форума, колеги бяха достатъчно отзивчиви да помогнат. Направих си го сам за точно 15 минути с бърсането на ръцете. И отново ТУК искам да изкажа благодарности към Jimy и dobrujanetza, които със съвети, напътствия и снимки ми помогнаха да спестя 200лв., не 20, а 200. Има разлика, да?И междувпрочем - помагач ми беше тъста, който е автомонтьор по професия - т.е. съм спазил собствените си съвети.
                  Steliyan's Life!
                  FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

veskobravo написа:
                    Договора е за 1г. като първите 3 месеца не се плаща месечната такса,която за първия месец е 22лв а за останалите е 12.80лв.
                    Я ми кажи сега,оборудването плащал ли си го или не си?
                    ex.Мареа ТД100

Коментар

И аз преди три години си монтирах сам Булсаткома, ей така за кеф, въпреки че съм си платил монтажа - така не плащаш нищо за оборудването. Просто докато дойдат техниците след два-три дни аз си сглобих антената, прекарах си кабелчето, попрочетох малко форуми и след няколко часа въртене си гледах телевизия. Като дойде момчето от Булсаткома и му казвам че вече си гледам и имам над 13 дБ на всички транспондери и той ми вика що не казваш на момичето в офиса че си колега да се не разкарвам Е аз и казах на колежката ама тя не ми повярва, това сателита трудна работа и изглежда явно Даже есента завъртях една антена на приятел от ИТВ към Булсатком, беше решил да я хвърля заедно с приемника и му пренастроих приемника да си гледа безплатните канали, а като не го мързи си взима от тях приемника на Булсата като си ходи на село за по-дълго и си гледа и останалите канали. Та няма лошо да си направи нещо сам човек, няма да вземеш хляба на техниците с твоята антена, те си имат достатъчно работа.
                      Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                      Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Системате е "Направи си сам"!Има такива хора, които винаги имат желание да научат нещо, да се помъчат с нещо, което не са правили преди това и т.н.Това развива уменията и трупа знания, така че ако човек е млад и иска да научи нещо повече това може да предизвика само адмирации.Затова към veskobravo - Браво Веско!
                        Няма начин да няма начин!

Коментар

Моя 67 годишен опит ми показва че е по добре за каквото и да било нещо ,първо да се огледам, да погледна как е направено и тогава сам да почвам да се пиша на майстор . Защото тук в случая има и следния тънък момент. Може да се окаже че или окото дето приема или приемника да имам някакъв дефект и после контрата остава в колегата ,защото ония ще си измият ръцете като кажат че той ги е повредил.Да , похвалявам го и аз че сам се е справил и то за един ден по неговите думи .Но аз на негово място бих постъпил по другия начин да ги извикам те да я поставят и да гледам какво точно правят за да имам нагледна представа ,защото тук става дума за 20лв а не за 200. Вече виждайки ги как я настройват може да добие знание както вече сам си го е добил и тогава с твърда увереност би поставил на свой приятел ,но вече с познания. Често идват при мен телевизори с изгорели входове за разните там устройства именно от неправилно свързване едно към друго . Така се получава защото всеки клиент се пише за техник и после лапва дръвцето.
                          Фиат Панда 1.2 2006година
                          Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Браво на Веско! Винаги съм оценявал хората, които сами се справят.Обаче аз разсъждавам малко по-американски по тия въпроси.Загубил си един ден да си връзваш нещо, получил си морален кеф и си спестил 5 лв. (вместо 20 на техниците - 15 за материали и гориво).Аз щях да платя 20 лв на техниците, а през това време, щях да изкарам 20 лв от моя си труд в това, което разбирам и правя. Така на практика щеше да ми излезе напълно безплатно и всеки щеше да си гледа неговата работа.Така мисля аз... и пак казвам - браво на тия, които се справят с всичко сами!

Коментар

Дидо, разсъжденията ти са правилни, но у нас не винаги е добрия избор.Имам пред вид, че техниците уж са професионалисти, но на практика се оказва, че се учат на наш гръб. На запад колегите им се занимават с такава дейност от години, а у нас се обучават за няколко дни - максимум седмица и хайде на тръстиката. На практика може да се окаже, че този който е дошъл да ти свърши някаква работа, знае по-малко от теб самия.
                              Няма начин да няма начин!

Коментар

Нещо като това като отидеш в сервиз и "майстора" да знае по-малко от теб - над 80% от случаите, примери в съседният раздел на форума. За това в сервиз не ходя и учудващо всички коли в семейството са в цветущо здраве и никой не се оплаква :D
                                Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                                Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Working...
                                X