jenshen73 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Свързване на цифров приемник
Collapse
X
-
A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
-
Вече гледаме цифрова телевизия!Ето и равносметката:7м. коксиален кабел-2.80лв. (можех да ползвам и стария,но реших да купя нов)бургия на Вюрт - 3.40лвФ конктори - около 3.00лвобщо: 9.20лв.Да си направиш нещата САМ-Безценно!Не знам за вас,но лично аз не съжалявам,че се занимавах почти цял ден с тая антена,вместо да дам 20лв. и да дойдат да я сложат.А и сега съм подготвен за 2-ри дубъл ако на някой приятел му се наложи :D Огромни благодарнсти на колегата Xaus без когото нямаше да се справя никога!Благодаря и на всички,които помогнаха!
Коментар
-
Гледам,че вече си се оправил,честито...на снимката,която си показал,бе се се вързал към друг сателит(транспондер),тоест била ти е неправилно насочена антената.Е...равносметката каква е? Сметни си и горивото да идеш сам да си вземеш антената и материалите и вероятно всичко ти е излязло към 15лв. Е кое му е безценното? Да се удариш в гърдите,че си успял сам...ами браво,обаче сметката е наникъде и щеше да си спестиш нервите(имало е 100 % такива) които си хвърлил. Както и да е,вече имаш телевизия...с какъв договор си? 2 годишен ли е или?ex.Мареа ТД100
Коментар
-
paralesa написа:Гледам,че вече си се оправил,честито...на снимката,която си показал,бе се се вързал към друг сателит(транспондер),тоест била ти е неправилно насочена антената.Е...равносметката каква е? Сметни си и горивото да идеш сам да си вземеш антената и материалите и вероятно всичко ти е излязло към 15лв. Е кое му е безценното? Да се удариш в гърдите,че си успял сам...ами браво,обаче сметката е наникъде и щеше да си спестиш нервите(имало е 100 % такива) които си хвърлил. Както и да е,вече имаш телевизия...с какъв договор си? 2 годишен ли е или?
Коментар
-
BO написа:jenshen73 написа:Ама протата му искат 20лв., а не 250..., капиш???Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
И аз преди три години си монтирах сам Булсаткома, ей така за кеф, въпреки че съм си платил монтажа - така не плащаш нищо за оборудването. Просто докато дойдат техниците след два-три дни аз си сглобих антената, прекарах си кабелчето, попрочетох малко форуми и след няколко часа въртене си гледах телевизия. Като дойде момчето от Булсаткома и му казвам че вече си гледам и имам над 13 дБ на всички транспондери и той ми вика що не казваш на момичето в офиса че си колега да се не разкарвам Е аз и казах на колежката ама тя не ми повярва, това сателита трудна работа и изглежда явно Даже есента завъртях една антена на приятел от ИТВ към Булсатком, беше решил да я хвърля заедно с приемника и му пренастроих приемника да си гледа безплатните канали, а като не го мързи си взима от тях приемника на Булсата като си ходи на село за по-дълго и си гледа и останалите канали. Та няма лошо да си направи нещо сам човек, няма да вземеш хляба на техниците с твоята антена, те си имат достатъчно работа.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Системате е "Направи си сам"!Има такива хора, които винаги имат желание да научат нещо, да се помъчат с нещо, което не са правили преди това и т.н.Това развива уменията и трупа знания, така че ако човек е млад и иска да научи нещо повече това може да предизвика само адмирации.Затова към veskobravo - Браво Веско!Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Моя 67 годишен опит ми показва че е по добре за каквото и да било нещо ,първо да се огледам, да погледна как е направено и тогава сам да почвам да се пиша на майстор . Защото тук в случая има и следния тънък момент. Може да се окаже че или окото дето приема или приемника да имам някакъв дефект и после контрата остава в колегата ,защото ония ще си измият ръцете като кажат че той ги е повредил.Да , похвалявам го и аз че сам се е справил и то за един ден по неговите думи .Но аз на негово място бих постъпил по другия начин да ги извикам те да я поставят и да гледам какво точно правят за да имам нагледна представа ,защото тук става дума за 20лв а не за 200. Вече виждайки ги как я настройват може да добие знание както вече сам си го е добил и тогава с твърда увереност би поставил на свой приятел ,но вече с познания. Често идват при мен телевизори с изгорели входове за разните там устройства именно от неправилно свързване едно към друго . Така се получава защото всеки клиент се пише за техник и после лапва дръвцето.
Коментар
-
Браво на Веско! Винаги съм оценявал хората, които сами се справят.Обаче аз разсъждавам малко по-американски по тия въпроси.Загубил си един ден да си връзваш нещо, получил си морален кеф и си спестил 5 лв. (вместо 20 на техниците - 15 за материали и гориво).Аз щях да платя 20 лв на техниците, а през това време, щях да изкарам 20 лв от моя си труд в това, което разбирам и правя. Така на практика щеше да ми излезе напълно безплатно и всеки щеше да си гледа неговата работа.Така мисля аз... и пак казвам - браво на тия, които се справят с всичко сами!
Коментар
-
Дидо, разсъжденията ти са правилни, но у нас не винаги е добрия избор.Имам пред вид, че техниците уж са професионалисти, но на практика се оказва, че се учат на наш гръб. На запад колегите им се занимават с такава дейност от години, а у нас се обучават за няколко дни - максимум седмица и хайде на тръстиката. На практика може да се окаже, че този който е дошъл да ти свърши някаква работа, знае по-малко от теб самия.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Нещо като това като отидеш в сервиз и "майстора" да знае по-малко от теб - над 80% от случаите, примери в съседният раздел на форума. За това в сервиз не ходя и учудващо всички коли в семейството са в цветущо здраве и никой не се оплаква :DFiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар