kiro_of_the_day написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Докога ще търпим бездомните кучета...
Collapse
X
-
kiro_of_the_day написа:Не можеш да сравняваш хора с животни!Има несравними величини.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Immortal написа:[quote:c4802ecf2e="kiro_of_the_day"]Не можеш да сравняваш хора с животни!VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Всъщност аз сравнявам по-скоро самите проблеми - бездомните кучета и бездомните деца.Двата на пръв поглед различни проблема имат един и същ генезис, едно и също развитие и едни и същи последствия.Надявам се, да нямат едно и също решение!!! (кастрация или евтаназия).И за двата проблема сме виновни ние, хората. След което отсичаме по Сталински - "Има бездомни кучета - има проблем. Няма бездомни кучета - няма проблем"... А съвсем не е така.
Коментар
-
Къде намесихте децата при кучетата бе хора ? Кучетата са опасни, децата не ! Кучетата са едри хищници, които следват естесвения си ловен инстинкт и нападат това което за тях би могло да е плячка - в случая хората в населените места. Не случайно има и закон, задължаващ стопаните на такива животни, да ги държат на повод и животното да е с намордник ! Ти детето си, (не знам имаш ли) с намордник и повод на врата ли го разхождаш ? Абсолютно ненормално е да се защитават бездонмите кучета по начин, който ги оставя на улицата ! Или да ги пускат из горите, и което се върне в града - евтаназия, или кучкарите да си ги прибират у тах си ! Защо да не пуснем мечки, вълци, да си докараме и малко бездомни лъвове и тигри ? Защо само кучета ?Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Аз също не мога да си представя децата наравно с кучетата! Ако вземете една лъвица, тя също не може да си представи, че има нещо по-ценно от отрочето и!Immortal - не знам имаш ли деца! Но си представи следната ситуация! Твоето дете и твоето куче са на ръба от смъртта(чисто хипотетично, да не дава господ на никой да се случва) На което подадеш ръка, то ще оцелее. Положението е такова че неможеш да спасиш и двете! Тогава ще получиш отговора, кой обичаш повече. Някои неща са подсъзнателни!Обичаш си и кучето и лошо няма! То също е живо същество! Но не забравяй, че то има инстинкти, по-различни от човешките! Що се отнася до престъпността при децата, до голяма степен се дължи на това, че родителите, заети с най-различни дейностти, често пъти забравяме за тях. Че трябва да ги учим на морал. Ние сме тези които да ги въведем в новия за тях свят. Но забелязвам хора, които не го правят или като детето направи някоя опасна щуротия, все едно нищо не се е случило. Сложни са нещата и трябва да се търси баланс, като всеки знае мястото си! Кучето си има колиба, детето си има легло!Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Моята философия е по-проста:1. Мястото на кучетата е на каишка или на верижка, или в къщи, но не на улицата. На който му харесва да има куче - да си го пази, аз не съм му длъжен с нищо;2. Ако кучето лае, малко е вероятно да ме ухапе. Нямам намерение нищо да му правя. До сега не се е случвало, надявам се да съм прав;3. Ако ме ухапе куче на човек, първо кучето ще си го отнесе, после човека. Изваждам си медицинско и го съдя, щото това си е подстрекателство и нападение. Кучето е убито при самозащита. Човека е бит при самозащита;4. Ако нападне семейството ми - точка 3;5. Ако кучето е улично и ме нападне, то аз ще се защитя, и ще го изхвърля после на определените за това места;Киро, прав ли съм откъм закон?За тези което не знаят, има спрей портив животни, 6лв струва, аз това си нося. Хуманен е.Вярвам че един ден ще мога да си се прибирам вечер, и няма да ме лаят кучета на улицата, и да ме е страх че ще ме нападнат.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
Докога ще търпим бездомните кучета...
Тази сутрин в нашият вход се намъкнало някакво куче .Опитах се да го изгоня , но ръмжи и лае.От незнание какво да правя се обадих на 112 , които препратили сигналът на общината .Преди 2 часа ми се обади дежурният по община и каза , че издирват специалиста .Още чакам , а най-интересното е че чака и кьопека...Баси и оправията !Ще стана един ловджия и ще реша този проблем в община Разград.FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
Re: Докога ще търпим бездомните кучета...
Румен_Хинчев написа:Тази сутрин в нашият вход се намъкнало някакво куче .Опитах се да го изгоня , но ръмжи и лае.От незнание какво да правя се обадих на 112 , които препратили сигналът на общината .Преди 2 часа ми се обади дежурният по община и каза , че издирват специалиста .Още чакам , а най-интересното е че чака и кьопека...Баси и оправията !Ще стана един ловджия и ще реша този проблем в община Разград.I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!
Коментар
-
Имам един въпрос малко встрани от темата, но свързан с бездомните кучета.Що е то КУЧЕГОН, и има ли то почва у нас.Действа ли това чудо и заслужава ли си да набивам едни 30-40лв. за него.Manowar - Татко
Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко
Коментар
-
Фихи, аз имам кучегон. Захранва се от 9 волта батерия. Ето такъв.Действа, но с някои ограничения.Имай предвид че на домашни кучета почти не действа. Те са свикнали на всякакви електронно звуци, бипкания, телевизори и на такова нещо може да се зачудят, но не и да ги стресне. Също ако кучето е на своя територия, в смисъл пази двор, също не бяга, а озверява. Ако е извън двора си обаче ще се прибере в него да си го пази. За уличните кучета действа с голям успех, стига кучетата да чуват. Нямаш идея колко кучета улични са полуглухи. Натискам кучегона и кучето завърта глава да чуе по-добре, после забива нос в земята и почва да души и да се чуди какво стана. Обаче чува ли ДРАСВА като ракета. Хубавото е че ако те нападне глутница например и натиснеш кучегона ако две три се стреснат яко и избягат другите се разколебават веднага и те. Аз съм разгонвал така глутници, с един кучегон, а бяха тръгнали да ме нападат. С жената веднъж спасихме и едно сляпо момиче във вилната зона, 7-8 кучета го бяха наобиколили и откровено щяха да го ядат. Още нещо се сещам, трябва да изчакаш кучето да те приближи и така да го стреснеш с кучегона. Да имаш нервите да го пуснеш примерно на 2-3 метра. Подраниш ли докато стигне до теб вече е привикнало и ефекта не е такъв. Но отблизо ’светнеш’ ли го...направо изхвърча наобратно.Не го ползвай около малки деца и бебета!Според мен си струва покупката.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар