Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Докога ще търпим бездомните кучета...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ls1 написа:
    На пръв поглед жестоко, но откъде-накъде трябва да оставям чуждо куче да ми влиза в двора?!
    Ами огради си двора!Същото се отнася и за онзи от Перник. Сега да му тръснат 3 годинки, че да му дойде акъла. Към уличните псета не изпитвам кой знае какво, но все пак са невинни животинки, за чийто начин на живот сме виновни НИЕ хората.Но за отглежданите с толкова любов домашни любимци... то е все едно детето ми да влиза в двора ти, и ти да го гръмнеш...Нали се сещаш, че после нищо няма да ме спре да довърша започнатото от пернишкото земетресение?!?Ето ги, ТЕ са лошите, мойто момиче! Изяж ги!

Коментар

Изтрито..................Абе какво съм тръгнал да споря с човек който сравнява куче с дете...

Коментар

ls1 написа:
        Изтрито..................Абе какво съм тръгнал да споря с човек който сравнява куче с дете...
        Изтрито! (малеее, кво ти бях написал )Любовта ми към кучето ми е не по-малка от твоята към детето ти. Тъй че място за сравнение ИМА.И всеки, който направи нещо на кучето ми ще го сполети същото, каквото и този, който направи нещо на детето ти (предполагам).А това, дето не си го изтрил може да го напише само някой, който никога не е имал куче.Само за сведение, кучетата от породата на моето имат интелигентност колкото на 2-годишно дете и се държи точно като такова.

Коментар

Няма как да водим разговор тъй като нямаш дете. Пожелавам ти един ден да имаш и тогава ще си говорим поставяш ли равенство. За мен в позицията на баща подобно равенство е ... ми не мога да го осмисля и възприема дори. Моля, не сравнявай любовта ми към детето ми с любов към куче. Обиждаш ме, просто не разбираш за какво говориш.Предлагам да се върнем към уличните кучета.Между другото, само за да уточним. Домашно куче без надзор само на улицата обикаляйки чуждите дворове трябва ли да се третира различно от улично куче? Защо?

Коментар

Уличните кучета са като уличните деца.Аналогията е ПЪЛНА, колкото и странно да изглежда на пръв поглед.

Коментар

Глупости, никаква аналогия няма.

Коментар

Коментар

има хора и хора, има кучета и кучета, относителна е работата, на мен ми пречат бесните помияри, тук на паркинга имаме две кучета където всеки ги храни и са много кротки те не ми пречат, но разбеснелите се помиярчета, които лаят по хора, коли, малки деца и т.н, посягат да хапят е те вече ми пречат много

Коментар

Къде е аналогията? Да вадя ли снимки на лежащи кърлежи например? Или на лежащи магарета? Или на лежащи охлюви? Пак ли аналогия?

Коментар

Аз мога да сложа снимки на надървен Рон Джереми и надървено магаре. Ама там аналогия няма.Кучетата, още от пра-времена, са животни, отглеждани като другар на човека и силно зависещи от него. Предполага се, че кучето си има господар (да го наречем), който се грижи за него.Само дето някои безотговорни хора размножават кучета, а после изхвърлят малките кученца на улицата.Също както някои безотговорни жени изоставят новородените си бебета.Други в един момент решават, че не могат да гледат децата си, и ги натирват на улицата. Също както някои правят с кучетата си.И двата вида се озовават на улицата, без човешката обич, която би трябвало да имат, без човешкия дом, в който би трябвало да живеят.Започват да се грижат сами за себе си и да оцеляват в големия град. Както могат. Бъркат по казаните, сдружават се в банди, за да се защитават, нападат хора, за да се предпазят от тях или да вземат това, което хората носят... Няма аналогия викаш... Може и да не я виждаш - ако си късоглед?

Коментар

За теб тая аналогия идва, понеже приравняваш кучетата с децата. Аз не го правя това приравняване, затова не я виждам тая аналогия. И понеже аз като баща знам че такова приравняване между куче и дете не може да има - затова съм сигурен че ти не си прав и такава аналогия просто няма.Няма смисъл да си премятаме топката през две минути, нека други бащи кажат те какво мислят.Е, татковци, обичате ли си децата колкото куче?

Коментар

Досега не съм чул бездомно дете да нахапе до смърт човешко същество... Дидо, не си прав.
                          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Подобна "аналогия" http://www.vbox7.com/play:5e7bbdc8&start=24

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                              Досега не съм чул бездомно дете да нахапе до смърт човешко същество... Дидо, не си прав.
                              За 2011 г. са регистрирани 971 престъпления, извършени от 785 малолетни и непълнолетни.Ръст бележи детската престъпност в София. Увеличава се участието на малолетни и непълнолетни в убийства, домови кражби, палежи, наркотици и тежки телесни повреди.Това е само за София.ИзточникОсобено обезпокояващ проблем, свързан с безнадзорните деца е нарастващата детска престъпност. Задълбочават се проблемите с детската престъпност - това е категоричният извод, който отчитат от Общинските комисии за борба с престъпленията сред малолетни и непълнолетни. Главен фактор, обуславящ тази тревожна тенденция, е тежката социално - икономическа обстановка - трайно настаняващата се бедност. Доста от престъпленията са извършени от бездомни деца,често са групови и най - вече престъпления на непълнолетни деца в съучастие с пълнолетни. Кражби, грабежи, хулигански прояви, унищожение и повреждане на имущество, изнасилвания и блудства са деянията, в които са уличавани най - често малолетните и непълнолетните престъпници....Основен фактор провокиращ детската престъпност е агресията. Но причината за проявата й не е у децата.Източник

Коментар

Immortal написа:
                                kiro_of_the_day написа:
                                За 2011 г. са регистрирани 971 престъпления, извършени от 785 малолетни и непълнолетни.Ръст бележи детската престъпност в София. Увеличава се участието на малолетни и непълнолетни в убийства, домови кражби, палежи, наркотици и тежки телесни повреди.Това е само за София.Източник
                                Не можеш да сравняваш хора с животни!Има несравними величини.
                                VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                                VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                                VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                                VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                                Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Working...
                                X