Колегата с 500 лв. пневматика с оптика - за 30 лева ще очистиш квартала си от поне 15 кучета.Но ако държиш да го правиш с ’пневматика с оптика’ може би наистина търсиш удоволствие от това ?!?!?Не съм съгласен - измъчването на животни не е решение, нито е начин.Пак ти казвам - с 500 лв. ще изчистиш доста голям район от поне 200 - 300 кучета.[/quote]Колега ,от известно време убийството на гръбначно животно е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ по НК.Депутатите -Тикви на Бат Бойко го гласуваха.С тия 200-300 помияра да не те арестуват? :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Докога ще търпим бездомните кучета...
Collapse
X
-
u_bo написа:Ами орчевадно не си прав - ако 5000 софиянци отделят по 10 лв. - след 20 дни в София няма да има НИТО едно бездомно куче.Ако се появят нови след 6 месеца - ще е нужно само 500 софиянци да отделят по 10 лв.5000 е по-малко от трима на 1000 души.500 е под 3 на 10 000 софиянеца.
Коментар
-
Мислех да не пиша ама хайде...Всички дето ги защитавате кучетата, които могат безнаказано да си ядат хората по улиците - вие колко прасета, кокошки, пилета, домати, марулки, краставички, картофи и т.н. изядохте. Тези неща от къде идват, защо ги убивате - растенията и животните за да ги ядете, защо не ги оставите на мира доматите в градината да си растат на воля и да си "умрат" от естествена смърт, а...Като ходите по улицата знаете ли колко мравки настъпвате и други дребни животинки, защо ги убивате? Като ходите на разходка в гората защо тъпчете тревата, така я убивате, защо берете чая, така го убивате? Защо си карате колите, така харчите петрол и "убивате" природата? Защо принтирате в офиса си, така харчите хартия, така "убивате" дървета, защо не стоите зимата на студено, а горите дърва, газ, петрол и т.н.?Могат да се дадат още много такива примери, които всички приемаме за "нормални", но като куче нахапе човек, дай да му направим паметник на герой.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
u_bo
tomny написа:...За да ти отговоря конкретно, ако 5000 софиянци отделят по 10 лв., някой от тях ще си купи Кайен, и ще представи фактура за 10 000 кучета от екарисажа.
Коментар
-
ilko-gd написа:....
Коментар
-
ls1 написа:Томни, хм, аз си спомням че преди 30 години глутници нямаше. И как - с тепане. Тогава що не идваха други кучето на мястото на тепаните? Издиша ти теорията тука.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Кастрираните кучета не са агресивни, ако са - просто не ги връщаме. За разликата между прасе и куче не ми се спори, това, което исках да кажа, е че простото избиване на уличните кучета не решава проблема с тях, дори създава нови такива. Казвам го за четвърти, и последен път. Повече не ми се повтаря едно и също, няма и какво да добавя. Според мен, който искаше да разбере - разбра. Далеч съм от мисълта, че ще превъзпитам уличните садисти, исках да внеса малко яснота по въпроса, защото, видях, че повечето от пишещите тук си нямат и понятие от проблема.
Коментар
-
пич ,ако кастрираните кучета не са агресивни,дано попаднеш на глутница само от кастрирани ,пък да видим. Стига вече тоз чул от оня,който чул от третия,дето май с едното ухо чул по телевизията да казват нещо такова...ама МАЙ го казали,не е много сигурен Виждал съм кастрирани песове,дето ще ти изядат главата ако ,а съм виждал и добродушни ,които си се размножават наволя. Кастрирането е нещо съвсем различно и са бабини деветини(УЖ научно доказани,за да може да се наливат пари в това) ,че кастрираното куче не е агресивно. Всичко е до "характер" ,а когато са в глутница и гладни,стигат само две три да са по-агресивни,всички придобиват смелост пред глада. Не го приемайте като клетва,дано обаче тия пумияри хапят САМО защитници на улични кучета.ex.Мареа ТД100
Коментар
-
Може би не са агресивни самостоятелно, като се сформира глутница е друго и е достатъчно едно да прояви агресия. Аз нагоре питах, някой дали е виждал породисто бездомно куче, защото приказките, че стопаните си изхвърляли животните, са просто глупости. Ситуацията е следната:1. Проблемът е, че уличните се размножават2. По чудо и да ги кастрираме, в момента са толкова много, че следващите 5-7 години със сигурност отново ще има изядени 3. Нямаме пари да издържаме приюти, та то дори затворниците яко мизерстватВярно, че не трябва да се избиват без причина животни, но има две основни положения:1. Човешкият живот е по-ценен от този на милион кучета.2. Градовете са създадени от хората за хората. БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА НЕ СА ЧАСТ ОТ ГРАДСКАТА СРЕДА! И са доказано смъртно опасни.Щом не можем да ги приберем, трябва да се изтребят. Не е нормално да умират деца и да се осакатяват старци, а вие да мислите за кучешкия живот.Аз не убивам дори мухи, а ги гоня през прозореца, та не ми излизайте с приказките за садизъм.Brava 1.6 16V 103hp
Коментар
-
bubachko
Добре де, имам аз един контретен въпрос. След като нашите големци все се натисат да лижат европейски и американски задници, след като ни натрисат толкова много чужди правила и закони без да ни питат, не може ли и това да правим като хамериканците?! Кучкарника, 3 дни ако никой не го потърси и заминава... те да не би да са нехуманни?! Айде сега всички природозащитници да ходите и да повдигнете едно дело и да протестирате пред хамериканското посолство за нехуманното им отношение. Но пък никой не казва, че хамериканците имат и много по-строги закони за защита на животните...Аз съм кучкар от малък, и котки съм гледал, и влечуги и домашни животни... никога не съм клал или убивал животно, но ако на някой от семейството ми му се случи да го нападнат кротките квартални кучета дето сутрин ми гонят колата, ще ги изтребя като... кучета. Нека след това да ме съдят ако искат. И аз ще съдя после държавата и зоомилосърдие за престъпна небрежност.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар