Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Докога ще търпим бездомните кучета...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аааа, недей така с прасетата. Котката те гледа надуто.Кучето те гледа робски.Само свинята те гледа като равен.

Коментар

Immortal написа:
      ........А между другото - не одобрявам убийството на нито един бозайник. Ако трябва аз да убия животно - ще стана вегетарианец, предполагам. Но след като така и така е вече убито - що пък да не ям ?!? А и айде да не сравняваме кучетата с кравите и прасетата, ако обичате. Щото като тръгнем по тоя начин - то и хората са вид бозайници, като ще трепем, да трепем наред а? ....
      Сори, но извърташ като модератор Основната идея, е че човешкият живот е безценен и е неморално да се фаворизира някой животински вид/в случая куче/, който застрашава човешкото здраве и живот. Така че това - да трепем хора - откъде пък го измъкна от доводите ми?!?!? Този ти похват се нарича ’демагогия’. Значи ако ти трябва да убиеш животно - ще останеш вегетарианец. Очевидно не си - а как се отнасяш към ’извергите’ , които убиват беззащитните сладурски агънца и пиленца. Тези, които ти изяждаш? Ти плащаш за това убийство. Значи ползваш наемен убиец за да постигнеш целите си ..... по тази логика сещаш ли се докъде се стига Пак искам да подчертая основната идея:човешкият живот е безценен и е неморално да се фаворизира някой животински вид/в случая куче/, който застрашава човешкото здраве и живот.и е два пъти по-неморално да се печелят пари от това фаворизиране. 280 лв. за да се ’обезпаразити и кастрира едно куче’ от моите данъци, а субсидията за дете в градина е 85 лв. на месец.На ВСИЧКИ защитници на ’правото на живот на бездомните кучета’ ще им кажа - Всеки има право да е глупак - това е демокрацията, но не искайте на останалите това да ни харесва. За 10 лв. могат да се умъртвят 3 кучета по сравнително хуманен начин. По-хуманен от начина по който се умъртвяват теленцата и агънцата, както и бедните кокошчици.човешкият живот е безценен и е неморално да се фаворизира някой животински вид/в случая куче/, който застрашава човешкото здраве и живот.

Коментар

Не знам дали ме игнорираш нарочно, но ще се опитам пак да кажа, тези 10 лв., или колкото са, са пари на вятъра. Прочети предишния ми пост. Просто не става въпрос за "защитници" и "врагове" на кучетата, а за решаването на проблема.

Коментар

u_bo написа:
          Основната идея, е че човешкият живот е безценен и е неморално да се фаворизира някой животински вид
          Цяло щастие за човешкия "вид" е че има разсъдък, мисъл и прочее неща дето другите видове да тоя свят ги нямат......ако и те ги имаха, можеха по същия начин да решат че живота на техния вид е по безценен от другите, и впредвид факта че човек физически не е кой знае какво спрямо доста други "видове", представям си какво щеше да стане.....Просто очертавам една друга гледна точка, ся не ви се спори по въпроса с някой дето ще ми извърти тва нанякъде.....
          Alfa 156 2.0 TS
          Alfa 156 20VTurbo
          Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
          Locost TF1 3.0V6

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
            Цяло щастие за човешкия "вид" е че има разсъдък, мисъл и прочее неща дето другите видове да тоя свят ги нямат........
            Не бъркай естествения подбор* с щастието. Доста сме се потрудили, за да стигнем до тук. Друг е въпросът какво бъдеще ни очаква.* Има много теории как сме се появили, но това е друга тема. Просто избрах едната.
            Stop giving directions, just say "Follow me."
            Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
            Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
              u_bo написа:
              Основната идея, е че човешкият живот е безценен и е неморално да се фаворизира някой животински вид
              Цяло щастие за човешкия "вид" е че има разсъдък, мисъл и прочее неща дето другите видове да тоя свят ги нямат......ако и те ги имаха, можеха по същия начин да решат че живота на техния вид е по безценен от другите, и впредвид факта че човек физически не е кой знае какво спрямо доста други "видове", представям си какво щеше да стане.....Просто очертавам една друга гледна точка, ся не ви се спори по въпроса с някой дето ще ми извърти тва нанякъде.....
              точно заради : ".. че има разсъдък, мисъл и прочее неща дето другите видове да тоя свят ги нямат.. " е безценен Човече.защото мечките го нямат и ако срещнеш някоя в лошо настроение в гората - си мъртъв. но с човека не е така.
              tomny написа:
              Не знам дали ме игнорираш нарочно, но ще се опитам пак да кажа, тези 10 лв., или колкото са, са пари на вятъра. Прочети предишния ми пост. Просто не става въпрос за "защитници" и "врагове" на кучетата, а за решаването на проблема.
              Ами орчевадно не си прав - ако 5000 софиянци отделят по 10 лв. - след 20 дни в София няма да има НИТО едно бездомно куче.Ако се появят нови след 6 месеца - ще е нужно само 500 софиянци да отделят по 10 лв.5000 е по-малко от трима на 1000 души.500 е под 3 на 10 000 софиянеца.

Коментар

u_bo написа:
                точно заради : ".. че има разсъдък, мисъл и прочее неща дето другите видове да тоя свят ги нямат.. " е безценен Човече.защото мечките го нямат и ако срещнеш някоя в лошо настроение в гората - си мъртъв. но с човека не е така.
                Мне - животните нямат настроения, и не се ръководят от тях - имат инстинкти който природата им е заложила, и те живеят спрямо тях......и за наш късмет измежду инстинктите им и измежду малкото им настроения който уж приемаме че може и да имат(понеже не знам коя друга дума да ползвам) не съществува това "Убивам за удоволствие".......
                Alfa 156 2.0 TS
                Alfa 156 20VTurbo
                Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                Locost TF1 3.0V6

Коментар

Ръчка.Наляво умират 1 000 000 кучета.Надясно умира 1 човек.Няма средно положение.Чау бау.Бюджет.50 000 000лв за кучета.Няма пари за лечение на деца в чужбина.Някой е натиснал ръчката в грешната посока май.

Коментар

Животът е безценен и е неморално да се фаворизира някой животински вид (в случая - homo sapiens) за сметка на друг.Още повече, че уж сме sapiens.Бе влизаме в дълбока дискусия... трепете си кучета, котки, агънца, прасенца и квото ви кефне на воля.Все ще опрете до Св.Петър...

Коментар

Така... Да поговорим с конкретни числа. Новият кучешки приют в Сф ще струва 6 000 000 лв и ще има капацитет 500 песа. Това прави по 12 000 лв на кучешка квартира. Далавера, та дрънка, нали? Ако се изтребят псетата, няма далавера. Разбрахте ли? Ако защитниците на уличните песове не са в далаверата, значи са глупаци, манипулирани от далавераджиите!
                      Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Immortal написа:
                        Животът е безценен и е неморално да се фаворизира някой животински вид (в случая - homo sapiens) за сметка на друг.Още повече, че уж сме sapiens.Бе влизаме в дълбока дискусия... трепете си кучета, котки, агънца, прасенца и квото ви кефне на воля.Все ще опрете до Св.Петър...
                        Човешкия живот ..... а не живота на амеби, чехълчета, бактерии, вируси, кучета, агнета , кокошки ... итнт. пак демагогстваш искрено ме развеселяваш.

Коментар

muns61 написа:
                          Така... Да поговорим с конкретни числа. Новият кучешки приют в Сф ще струва 6 000 000 лв и ще има капацитет 500 песа. Това прави по 12 000 лв на кучешка квартира. Далавера, та дрънка, нали? Ако се изтребят псетата, няма далавера. Разбрахте ли? Ако защитниците на уличните песове не са в далаверата, значи са глупаци, манипулирани от далавераджиите!
                          ако това са сериозни цифри и можеш да ги подкрепиш с факт,аз нямам думи...майната им да всички дето защитават уличните псета,ама тия пари ще дойдат от нашите джобове...аз се чудя как да намеря пари да нахраня детето си,жена си,себе си след като останах без работа,а тия копелета ще похарчат пари,с които могат да живеят едно цяло малко градче 100 години!!!
                          ex.Мареа ТД100

Коментар

muns61 написа:
                            Ако нямаше далавера ,нямаше да има и улични кучета.Не мразя животните но предпочитам децата ми да пораснат без риск да бъдат изядени от кучета или да бъдат "опаразитени"с кучешка тения.За последното днес четох ,че отново сме номер едно в европа по брой на заболели.Така ,че аз избирам човешкия пред кучешкия живот.
                            Не всичко което има две бузи ......... е лице.

Коментар

http://www.youtube.com/watch?v=2kLqWqm48bE
                              Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

http://vbox7.com/play:a19eaac2 Милиони микроби ще умрат... Нещо против това?Разликата е в мащаба, а ситуацията е същата. Проблема със микробите, насекомите, мишки и други вредители, когато са на личната ни територия (дома ни) се решава чрез избиването им, което не гарантира, че на тяхно място няма да се появят други. Какво е виновно плъхчето или паячето, че са намерили условия за живот в нечий дом - собственика на дома разбира се (лоша хигиена, лоша защита и така нататък).Проблема при кучетата е, че са общи (ничий), нещо като общите части на един блок. Като протече покрива, винаги ще се намери някой, който да каже, че на него не му тече и няма да дава пари. Така се намират и хора, които искат да се строят приюти, да се кастрират, ваксинират и обезпаразитяват кучетата (а паразитите, защо ги убиваме?). Тези хора не вадят парите директно от джоба си, а искат от общата каса. Дали ще са така щедри, ако те плащаха сметката и не им стигаха парите за лекарства например? България е бедна държава и в такива случаи трябва да се търси най-изгодното и ефективно решение, което не означава най-добро за съжаление.Лично аз поставям животните с които се храня, преди кучета и други домашни животни, които се отглеждат за забавление. Това не означава, че не обичам животните. За мен здравето на човек следва да е на първо място, а всичко което го застрашава да се премахва по един или друг начин. Уличните кучета освен, че хапят са приносители и на кучешка тения - http://www.monitor.bg/article?id=300986 . Този проблем, разбира се също се отразява на "общата каса", като допълнителен разход за здравеопазване.

Коментар

Working...
                                X