Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Докога ще търпим бездомните кучета...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Понеже гледам, че доста хора ги "разбират" нещата, ще си позволя и аз да изкажа мнение. Много ми е интересно какво ще направите, ако сте в ситуацията на горкия човечец? Как ще реагирате, ако ви нападнат 20 озверели кучета? И за да не съм голословен, ще ви кажа, че подобно нещо ми се случи преди 1 месец. Живея в квартал, където от 1 година вилнее глутница от 20-на кучета, които нападат посред бял ден хора. Ставал съм свидетел на това, как въпросната глутница напада жена с куче на кръстовището на Била на бул. Владимир Вазов посред бял ден около 12 часа!!! (предполагам, че голяма част от вас знаят колко е оживено това кръстовище). Имаше период, когато всяка сутрин в 8, ми се нахвърляха 4-5 на една от улиците, където минавам. Та въпросната вечер преди 1 месец имах изключителната възможност да се срещна с тази глутница в 1 часа сутринта и съм обикалял половината квартал по малките улички, за да им избягам, а по тези улички срещах още кучета и не знаех дали изобщо ще се прибера жив. Сега като излизам вечер си оставям колата на 10 мин. от нас, за да не се налага да се чудя, дали ще се събудя на другата сутрин. Това се случва вече 1!!! година и до сега никой не е реагирал, а са подавани доста сигнали. Как тогава да действам в така ситуация? Да гледам как ме изяждат ли? Или да чакам някой от близките ми да загуби живота си, за да дойде някой и да ги прибере? Изключително търпелив и либерален човек съм, но щом не става по нормалния начин и с добро, очевидно трябва да се обърне другата страна.
    Fiat Bravo 1.6 16V '99
    Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm Q-Tronic '09
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    ------------------------------------------------------------
    Безсмъртен съм до доказване на противното, а след това няма да ме засяга!

Коментар

T-Jet написа:
      Понеже гледам, че доста хора ги "разбират" нещата, ще си позволя и аз да изкажа мнение. Много ми е интересно какво ще направите, ако сте в ситуацията на горкия човечец? Как ще реагирате, ако ви нападнат 20 озверели кучета? И за да не съм голословен, ще ви кажа, че подобно нещо ми се случи преди 1 месец. Живея в квартал, където от 1 година вилнее глутница от 20-на кучета, които нападат посред бял ден хора. Ставал съм свидетел на това, как въпросната глутница напада жена с куче на кръстовището на Била на бул. Владимир Вазов посред бял ден около 12 часа!!! (предполагам, че голяма част от вас знаят колко е оживено това кръстовище). Имаше период, когато всяка сутрин в 8, ми се нахвърляха 4-5 на една от улиците, където минавам. Та въпросната вечер преди 1 месец имах изключителната възможност да се срещна с тази глутница в 1 часа сутринта и съм обикалял половината квартал по малките улички, за да им избягам, а по тези улички срещах още кучета и не знаех дали изобщо ще се прибера жив. Сега като излизам вечер си оставям колата на 10 мин. от нас, за да не се налага да се чудя, дали ще се събудя на другата сутрин. Това се случва вече 1!!! година и до сега никой не е реагирал, а са подавани доста сигнали. Как тогава да действам в така ситуация? Да гледам как ме изяждат ли? Или да чакам някой от близките ми да загуби живота си, за да дойде някой и да ги прибере? Изключително търпелив и либерален човек съм, но щом не става по нормалния начин и с добро, очевидно трябва да се обърне другата страна.
      Подобно бе и при нас. Както вече казах, 3 СЕДМИЦИ съм се БОРИЛ с ЕКОРАВНОВЕСИЕ да дайдат да ги приберат. Буквално им счупих телефона. После се включиха и съседи. Жена ми стоеше с децата вкъщи през това време. Виждала ги е как идват, правят кръгче и си заминават. Докато не им казах - ДНЕС КУЧЕТАТА ДА ГИ НЯМА ИЛИ УТРЕ УМИРАТ, не ги взеха. Никога няма да посегна на животно без причина. ОБИЧАМ ЖИВОТНИТЕ. Така уча и децата си. Но разни помияри да се правят на тартори в квартала няма да стане. Стигат ни помиярите в парламента.
      Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Аз виждам нещата така.По време на война винаги има невинни жертви и това е неизбежно. Положението при нас е такова или те или децата ни!Аз заставам за детето ми и ще направя всичко възможно да не се стигне до подобно нещо ако ще и цялата бюрокрация и всички природозащитници да са срещу мен.По добре да ми казват , че съм прост и още какъв ли не от колкото да гледам цял живот осакатеното ми семейство!!!!Моя дом е моята крепост , моето семейство е моето съкровище!
        Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
        Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5

Коментар

кучута

Днес слушах декана на Американския университета и професора където са го нахапали кучетата е американски гражданини може нещо този път да стане- да съберат поне малко от кучетата .Даваха и как уж ги кастрирали ама не напълно а си взимали парите .сега казаха че може да дават по 10 лв който закара Куче в приют .Има организация дори на една Рускиня която не дава да се прибират кучетата.
          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Абе не разбрахте, че в тази страна само тъпанари живеем! Решението на проблема е ясно! Ако сте гледали наскоро Animal Planet сигурно сте попадали на онова предаване в което зоополиция обикаля и се грижи за животните в беда, а ветеринарните им кабинети са по-хубави и по-добре оборудвани от нашите болници!
            Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

rebel написа:
              Абе не разбрахте, че в тази страна само тъпанари живеем! Решението на проблема е ясно! Ако сте гледали наскоро Animal Planet сигурно сте попадали на онова предаване в което зоополиция обикаля и се грижи за животните в беда, а ветеринарните им кабинети са по-хубави и по-добре оборудвани от нашите болници!
              Тук мнозинството самО си иска да живее в 1800-ната година. После обаче се сърди, че здравеопазването й е като през 1800 година, че пътищата им са като през 1800-тнаата година и се кефи, че са направили 1 лъч метро в Сф от Обеля до центъра и цените на жилищата в Обеля се качват поради тази причина. Както почнахме да правим метро 110 години след Фр и Англия и сега ги гледаме какво им е отношението към животните и им се чудим, ами след още 110 години и в това отношение ще ги разберем. А дотогава ще продължаваме да живеем като орките и номадите, слизайки по кръстовищата да се бием с чукове, тровейки котки/кучета, защото ни пречат и пукайки гумите на пришълеца, позволил си да спре на моето място пред блока. Този народ напълно си заслужава съдбата заради първобитното си мислене и промяна скоро няма да има както е очевидно и от тази тема.
              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
                ... тровейки котки/кучета, защото ни пречат и пукайки гумите на пришълеца, позволил си да спре на моето място пред блока. Този народ напълно си заслужава съдбата заради първобитното си мислене и промяна скоро няма да има както е очевидно и от тази тема.
                Много демагогстваш по темата. Може би си свързанс някоя ’организацийка’ която се издържа от парите за ’бедните кученца’.Може и да не си - но очевидно извърташ положението.Никъде не видях човек да поиска за трови куче защото ’ни пречат’.Хората искат да се оттърват от кучетата защото :БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА ЗАСТАШАВАТ ЖИВОТА И ЗДРАВЕТО на техните жени и деца.КЪДЕ ВИДЯ ’пречат’ ?????ДА - не е хуманно да се тровят със сода каустик, но има доста евтини и хуманни методи да се прекрати живота им.И би ли ми обяснил едно ПО ТВОЯТА ЛОГИКА:Защо бездомните, разнасящи зарази кучета не трябва да се тровят, а трябва да се тровят бездомните горкички плъхове?нали плъховете са също бозайници, при това доста интелигентни? ЗАЩО си такъв видов РАСИСТ?Или просто не обичаш да гледаш истината в очите?

Коментар

Точно казано - докато има кучета по улиците ще сме като орките и номадите. Категорично съм против изтезаването на животни по какъвто и да е начин, просто ей така за кеф.Оня ден, една госпожа, си пуснала домашния любимец без каишка в градинката, където на асфалта има жълт знак, че за кучета е забранено. В резултат на което кучето изплаши едно 3 годишно детенце до неузнаваемост. На мен ми причерня, но на бащата явно повече. Такъв скандал и вдигна, че от 3 дни не съм я виждал да се разхожда по иначе обичайния си маршрут.Така, че орките и номадите са сред нас, но не всички са такива. Проблема, е че дори да искаш да направиш нещо, то нестава. Тогава нямаш избор. И стига сте преигравали с твърдения, че ни пречат всички животни на планетата. Това е несериозно.

Коментар

u_bo написа:
                    Много демагогстваш по темата. Може би си свързанс някоя ’организацийка’ която се издържа от парите за ’бедните кученца’.Може и да не си - но очевидно извърташ положението.Никъде не видях човек да поиска за трови куче защото ’ни пречат’.Хората искат да се оттърват от кучетата защото :БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА ЗАСТАШАВАТ ЖИВОТА И ЗДРАВЕТО на техните жени и деца.КЪДЕ ВИДЯ ’пречат’ ?????ДА - не е хуманно да се тровят със сода каустик, но има доста евтини и хуманни методи да се прекрати живота им.И би ли ми обяснил едно ПО ТВОЯТА ЛОГИКА:Защо бездомните, разнасящи зарази кучета не трябва да се тровят, а трябва да се тровят бездомните горкички плъхове?нали плъховете са също бозайници, при това доста интелигентни? ЗАЩО си такъв видов РАСИСТ?Или просто не обичаш да гледаш истината в очите?
                    pakumba написа:
                    ... тровейки котки/кучета, защото ни пречат и пукайки гумите на пришълеца, позволил си да спре на моето място пред блока. Този народ напълно си заслужава съдбата заради първобитното си мислене и промяна скоро няма да има както е очевидно и от тази тема.
                    Включваш се някъде от тъча, неподготвен. Да, имам общо с организации- дарявал съм пари многократно. За теб знам, без да ми казваш, че не си, освен да философстваш едва ли си направил друго. Неподготвен си по темата, защото първия пост е променен- пишеше как щял да вземе сода каустик с кайма и да ги хвърли на еди кои си кучета. ОАко беше прочел както си му е реда, нямаше да е нужно да казвам пак, че аз също съм да няма бездомни кучета, но не и да ги отровил превантивно.Никъде нищо не съм писал за никакви плъхове, това са си твои идея някакви.
                    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                    Fiat Bravo'97 1,6 16v
                    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

u_bo написа:
                      Никъде не видях човек да поиска за трови куче защото ’ни пречат’.
                      Не си видял колега, защото човеа си е редактирал мнението във все още позволения срок за това!Ти мисля беше радетел точно за това.
                      VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                      VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                      VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                      VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                      Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

какво пишеше в първият ми пост ли ? ще ви кажа, "със сурови кокали ги хранели нашите... с кайма и сода каустик трябва"(както правя аз) или нещо подобно, и както писах никога не съм отровил ни едно куче и не съм казал, че убивам кучета за кеф, или щото ме погледнали или някакви такива измислици, които чета ясно е, че хората които толкова яростно лобират за кучетата, имат някаква изгода, от това на улицата да има кучета - погледнете дневната издръжка на едно куче и така и страшно много се преиначават нещата... че вие двама трима колеги, ни изкарахте останлите изроди, който убиват всяко живо същество по улицата, айде много ви моля и да приятелю, ако екоравновесие не приберат двата питбула, лично аз ще реша въпроса, неискам да си представям какво ще стане ако това псе се нахвърли върху някое малко дете което не е на повече от метър от земята... и това са превантивни мерки, както превантивни мерки са да си смъкнеш огромната висулка от покрива си, за да не раздроби нечия глава, а не после да има след дъжд качулка, както стана с 87 годинишният мъж, а какво щеше да стане ако не беше успял да избяга 50тина метра по напред, та да го види пазача ? щеше да бъде изядем жив от кучета в 21 век, в европейска столица, айде стига вече глупости...

Коментар

nedialk00 написа:
                          и страшно много се преиначават нещата... че вие двама трима колеги, ни изкарахте останлите изроди
                          Абсолютно съм съгласен. Нещата много се извъртяха.

Коментар

Аз също обичам животните, имам и куче и котки и почие.Но ако някое куче посегне на мен или на детето ми - живо ще го дера!И изобщо като ми се заправите на добри самаряни и прочее, направо ми е смешно.Темата е дълга, но в общи линии - За хуманното отношене към животните, но звяр посегне ли веднъж на човек - край с него - тепанье, защото ще посегне пак.Не ме интересува по какви причини е посегнал.
                            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                            Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Вижте сега. Без да обиждам никой НО. Имам въпрос към всички, които смятат че кучетата е добре да си живуркат по улицата и хапят децата ни.Вие господа, ако видите, че например пидбулчето дето цитира Недялко ви хапе детето какво ще направите? 1. Ще го сритате?2 Ще го убиете направо?3. Ще го хванете, вържете и закарате в Екоравновесие? 4. Или ще го нахраните с 5бр вратни пържоли, да има сили за следващото дете. Щото като чета мненията на някои колеги тука, така си мисля че ще направят.

Коментар

Danchojn написа:
                                Вижте сега. Без да обиждам никой НО. Имам въпрос към всички, които смятат че кучетата е добре да си живуркат по улицата и хапят децата ни.Вие господа, ако видите, че например пидбулчето дето цитира Недялко ви хапе детето какво ще направите? 1. Ще го сритате?2 Ще го убиете направо?3. Ще го хванете, вържете и закарате в Екоравновесие? 4. Или ще го нахраните с 5бр вратни пържоли, да има сили за следващото дете. Щото като чета мненията на някои колеги тука, така си мисля че ще направят.
                                Пропуснал си номер 5: Живо ще го одера, както каза Kiro of the day!Всеки, абсолютно всеки, който посегне на семейството ми го чака това, без значение, куче, слон, мастодонт или зоофил някакъв!
                                I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

Working...
                                X