Брей, имало и малко останали нормални хора бре. Такива, който не мислят само как да ’апнат, как да изкарат месеца и им личи, че мислят на поне няколко нива отгоре. Има ли някой неразбрал, че нито бабата, която ги храни, нито аз, който псувам изродите като оня по-нагоре, нито пък майката с количката иска да има улични кучета? И да, ако някое куче ме нападне или направи нещо на мои близък- ще го убия, но тук говорим за изроди, който с малкото си акъл си мислят, че като отровят 5 кучета и ще решат проблем, или пък от онези боклуци, които им режат лапите и всякакви извращения без нищо да са им направили. Не говорим за вече пострадал, тогава е ясно какво ще се случи, говорим за превантивното тровене на кучета, за каквото говори оня от първия пост в темата, защото го погледнало било. А знаете ли, че в Англия котките са домашни, но си ходят по дворовете на хората свободно, а ако някой го сгази на улицата, бая зор после ще види. Каквато ни е цялата работа, такова е и отношението към животните, както каза колегата Ферарист. И въобще не е вярно, че никой не обръщал внимание на изтребването на вълците и т.н, това, че не сте чували, не означава, че няма. Има такива организации и за мечки, и за вълци, и за лисици и т.н. Защото шибания човек си е помислил, че може да регулира нещо в природата, която само за 1 минута може да изтреби цялото регулиращо я човечество. Насочете си гнева към отговорните за проблема, едно, че така има шанс да се реши, второ, че така трябва. С какво е виновно кучето, че се е родило от майка, изхвърлена от някой боклук на улицата? Обаче да се разбере това нещо има малко условия. От един колега от форума научих преди доста време з апирамидата на Маслоу, тя дава много хубаво обяснение на кое ниво от развитието си човек от какво се интересува. Е, тези тровещите и т.н. да се видят на кое ниво се намират. Там и ще си останат
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Докога ще търпим бездомните кучета...
Collapse
X
-
nedialk00
колега, сега да ти кажа, че аз никога, не съм отровил ни едно куче дет се вика "разлаях кучетата", но е факт, че съм виждал хора да го правят, и донякъде ги разбирам, въпреки че лично аз не бих го правил, а относно това куче питбулчето, тези дни ще го снимам и ще ти го покажа дето ме "погледнало" и съм решил да го тровя :D но в интерес на истината всеки ден минавам от там и се притеснявам, около 10 псета са, като тва им е "тарторче" там, общаците го хранят, а то стой на тротоара до обекта и лае хората, показвайки на "стопаните" си, колко им е преданно, и е въпрос на време да нападне някой, барабр с глутницата си. аз и заради това ти писах на лични да не се нервираш
Коментар
-
На всички ни е ясно, че кучетата не са виновни, че са се родили, а си има отговорни лица, които трябва да си лежат. Обаче освен да търсим виновен, трябва да търсим и решение, а създалата се екстремна ситуация изисква екстремни мерки. Тези 20 кучета дори да ги кастрираме, нищо няма да се реши близките 5 години, а ние живеем тук и сега. Животът на хората, поне за мен, е далеч по-ценен от някакви си кучета.По телевизията лекарят каза, че човекът е почти изяден жив. Липсват му мускулни групи от кокалите... нямам думи простоВ глутницата дето сега я ловят имало кастрирани кучета...Brava 1.6 16V 103hp
Коментар
-
steven написа:На всички ни е ясно, че кучетата не са виновни, че са се родили, а си има отговорни лица, които трябва да си лежат. Обаче освен да търсим виновен, трябва да търсим и решение, а създалата се екстремна ситуация изисква екстремни мерки. Тези 20 кучета дори да ги кастрираме, нищо няма да се реши близките 5 години, а ние живеем тук и сега. Животът на хората, поне за мен, е далеч по-ценен от някакви си кучета.По телевизията лекарят каза, че човекът е почти изяден жив. Липсват му мускулни групи от кокалите... нямам думи простоВ глутницата дето сега я ловят имало кастрирани кучета...Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
големи защитници се нароили на пумиярите Виновен бил кмета,еди кой си...абе виновни сте ВИЕ,виновни сме НИЕ,виновни са ТЕ...Виновни са всички. Комшията е виновен,че е изхвърлил песа си на улицата,комшийката е виновна,че го е хранила пред блока,аз съм виновен,защото не съм съм го затрил това куче,когато съм имал сгода. Ей така стоят нещата. Аз не мога да контролирам комшията или комшийката,но мога сам да се оправя с това озлобяло животно.Сега разбирате ли уважаеми псевдо пумиярозащитници как стоят нещата. ДА пумиярите трябва да се убиват...Щом никой не може да се справи с тях,можем да се справим ние...И не ми се влиза сега в полемики със слепци...у вас в двора не е влизало куче и не е плашило посред нощ бременната ви жена нали? Е на мен ми се е случвало и късмет за него,че нямах пушка. Айде стига "горките животни не били виновни" Не ме интересува кой виновен,начина е да ги премахнем.ex.Мареа ТД100
Коментар
-
pakumba написа:Случката е ужасна. Дано някак човека да оцелее.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Няколко пъти съм стрелял агресивни помияри. Естествено, не в населено място. Кой както иска да ме квалифицира, не ми пука - близките и познатите са ми по-скъпи от всичко останало. Щом институциите не си вършат работата и трябва да вземем нещата в ръце, ще го правя по лесен и изгоден за мен начин.Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
Ма верно трябва да се изтрепят бе.......После ще е на дневен ред да избием котките, щото медиите вече няма да имат кучетата под ръка за сензация и ще стане може би актуално когато някоя когта издраска някое пишлеме или баба, и тя получи тетанус.........После задоволили всичко това може да решим че скапаните врабци, гугутки и гълъби нямат абсолютно никакво право да серът върху прескъпите ни автомобили и заради това да ни карат да ги мием толкоз често, и да вземем да ги зачешем с въздушни пушки.......чайките крадът толкова много храна по плажовете, също така серът върху плажуващите, ще е добра идея да ги изчистим......чудно ми е защо не трепят глиганите из горине масово, толкова щети нанасят на грудките, за мечките просто не ми се коментира, те наскоро бяха актуални из родопите, мястото им е само в Белица, че всичко друго се полага на върховния хищник на тая планета и те работа там нямат.......Утре се въоръжавам.....Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
Щом е нехуманно просто да се убиват бездомните кучета, предлагам да ги ядем след това, както правим с прасетата, кравите и т.н. Или още по-добре да ги изнасяме за някъде из Азия, където са деликатес и ще ги оценят повече от нас. Хем ще се отървем от уличните песове, хем няма да сме жестоки, хем ще развиваме международните отношения с Далечния изток.
Коментар
-
Tornado написа:Възмутен съм от мненията на някой колеги т.е. убиваме за да се храним и отглеждаме/угояваме/убиваме и се храним ,а някакви четириноги помияри са под закрила.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Immortal написа:ФЕРАРИСТ написа:Хората са такива каквото е и отношението им към животните......Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
кучута
Не са им намерили още начин да направят месото по крехко жилаво е Иначе за кожата ги дерат ама малко плащат. Преди като имаше Виетнамци кучета май нямаше :D При мен има поне 4 ма където /ГЛЕДАТ/ кучета ама май са за затвора като в Америка Кучетата болни без каишки- противопаразитни и без наморници че едните и лаят и хапят каквото намерят .За да е куче трябва да е дресирано и като му кажеш тук да седи не да бяга и да лае наляво и надясно .Не съм видял хора като минават да се нахвърлят върху куче ама обратното съм видял.
Коментар
-
Мисля, че проблема никога няма да се реши докато българите не разберат, че домашния любимец е отговорност. Сега всяко пишлеме когато поиска - получава кученце, което е малко и сладко и игриво. Но то пораства, и става грижа, а не забавление. И тогава ако случайно родителите нямат достатъчно умствен багаж или село - кучето свършва навън. Колкото и да ги избиват - глупаците в София (чети България) са повече от ловците. И пусканите кучета винаги ще са повече от избитите. И какво - ще се обърнем на касапница - дано най- сетне с кръв някои си избият комплексите за малоценност...Решението е - супер скъпи разрешителни за гледане на куче, скъпи застраховки. В цяла Европа кучето е скъп лукс. Един пример - моята застраховка Семейна отговорност (нещо от рода на гражданска отговорност за хора) нормално на месец струва 140 Евро. Това е ако случайно дъщеря ми не се огледа например на улицата и бутне велосипедист. Ако имам куче - тази застраховка скача на 300 Евро. Когато се взима куче му се имплантира чип - винаги може да бъде свързано със стопанина. Поощряеа се взимане на кучета от приюти. Изобщо - хората по културен начин си решават проблемите. Абе.... както каза някой - материал.....Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
----------------------------
Ignorance is a bliss
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар