Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Докога ще търпим бездомните кучета...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Xaus написа:
    Това е другия момент да се носи наказателна отговорност за безотговорно отглеждане на животни в частност кучета....
    Не само кучета. Крава на околовръстното, ти с 80 и оп в колата. Защото тази мърда кметицата казала- недопустимо е да бъдат хранени песовете. А допустимо ли е да има улични кучета, защото те изместват вниманието от този проблем. НЯМА човек, който да иска да има бездомни кучета, на никой не му харесва тази ситуация, но вместо да бъдат изринати отговорните за това, то някакъв си шериф ги тровил бил. Стига толкова по тази тема от мен, няма какво ново да кажа, нито да ми кажат.
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Момчета, не се карайте бре. Кучетата са си проблем.Моето детенце щяха да го изядат пред входа на блока. Три седмици се боря с ЕКОРАВНОВЕСИЕ да ги приберат. Същите нападнаха и едно момченце на 12г. Ако не ги бяха прибрали, нямаше да ги бъде дълго. От тогава, не ми пука, куче в квартала яде шутове. А тези дето се правеха на отворени и ги хранеха те щяха да ядат по-големи. Защото като го храни, да го прибере и гледа. Другото не става. Изобщо не ми разправяйте кое е хуманно. При нас дойдоха с работниците от строежите - пълни кретени. После ги зарязаха. Животинките не са толкова виновни. Но който ги защитава да запретва ръкави и да се погрижи за тях. Аз не мога да гледам куче, нямам къде, затова НЕ ГИ ЗАЛЪГВАМ, НИТО ГИ ДОКАРВАМ. Но една бабичка дето им слагаше редовно храна между колите, щеше да го отнесе и не се срамувам от това, защото така помогнах и на децата и на животните.
      Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Не съм зъл човек по природа. Никога не съм убивал животно /освен риба - рибар съм/. Никога не съм наранявал дори. Но съм категорично за премахването, унищожаването, изтребването или както искате го наречете на уличните псета. Убеден съм на 100%, че проблемът с кастриране НЕ МОЖЕ да бъде решен. И няма начин някой да ме убеди в противното. Не милея за "старото време", но тогава проблемът с кучетата не стоеше на дневен ред въобще. Той се решаваше в края на града /селото/ в един съд с вода и един кабел... И дори тогава на къща /двор/ се полагаше 1 куче. От там насетне - в казана. Но тогава наистина имаше железен ред - всички "домашни любимци" се водеха на отчет и задължителни ваксини. А сега куче влачи - диря няма... И тая наредба я има като другите - врата в празно поле.
        Peugeot 301
        Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

http://bnt.bg/bg/news/view/73107/myj...nie_ot_kucheta

Коментар

Един референдум по въпроса и готово. После със спестените пари от "Екоравновесие" ще си платим глобата където трябва.
            Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

venco67 написа:
              ...Убеден съм на 100%, че проблемът с кастриране НЕ МОЖЕ да бъде решен. И няма начин някой да ме убеди в противното. ...
              Напротив, може. Но ще им секнат паричките на заинтересованите. И затова НЕ ги кастрират. Само им слагат по един нашиник или по една "обица" на ухото за по 20 ст, а се отчита съвсем различно... Докато има кучета, ще има парички. Мой колега се опита да изгони пред блока си хора, който хранеха кучета. Интересното е, че тези "хора" бяха съвсем организирани - една баничарка пълна с някаква кучешка храна тип помия сипваха храна до или около всички казаните за боклук. И знаете ли какво стана? Точно 5 мин след забележката "цъфнаха" два черни дЖипа с 5-6 безврати защитника на животните, облечени в черни кожени якета и златни синджири и попитаха: Аве, някакъв проблем с животните ли имаш, ааа?... И това не е виц, за съжаление...
              Stop giving directions, just say "Follow me."
              Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
              Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Хората са такива каквото е и отношението им към животните......Последните се ръководят само и единствено от заложените им от природата инстинкти, гледат да не са гладни, ако има начин да са чифтосани ако има начин, и това им стига, не им дреме особенно дали на псето от другия тротоар му е по лъскава козината или дали му е по дълга опашката........Докато върховния хищник на тая планета може да бъде далеч по голямо куче, и да трепе по нисшите ей така за удоволствие без да е гладен, или да има полза от смърта им......И не ми вкарвайте евтините доводи че ако те нахапели детето ми, или баба ми........със сигурност те няма да го нахапят от скука или от удоволствие, или щото няма кво да правят и не могат да намерят друга глутница за да се сдавят.......виновен отново по една или друга причина ще е върховния хищник, чиято върховна глутница не знае как да реши даден проблем, и го е оставила да се решава сам......И да - ако видя тия псета да правят това на мой близък бих ги убил(но само ако тва е крайна мярка, и да правил съм го, макар и без да трепя нищо).......но за тяхната смърт няма да са виновни те, а скапаната държава, община или каквото и да си изберете там като институция........
                Alfa 156 2.0 TS
                Alfa 156 20VTurbo
                Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                Locost TF1 3.0V6

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                  Хората са такива каквото е и отношението им към животните......
                  Точно и ясно.

Коментар

Immortal написа:
                    ФЕРАРИСТ написа:
                    Хората са такива каквото е и отношението им към животните......
                    Точно и ясно.
                    Вярно - и точно е, и ясно е. Клишетата са си такива и затова са клишета. Хората са станали зорлем жестоки, не са се родили такива. Вече 20 години аз лично се начаках нещата да се оправят "со кротце и со благо". И честно казано ми писна от чакане. Как пък никой не рипна в защита на вълците или на чакалите, например? Ежегодно при нужда се разрешава отстрелването им от ловните дружини, за да се регулира популацията им, защото вредят на останалите животни. Или трябва да се чака и ние, хората (явно само в БГ), да станем от тая графа - "останалите животни".
                    Stop giving directions, just say "Follow me."
                    Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                    Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Лицемерие в действие. В някои африкански страни, следствие мерките за опазване на популациятя на крокодилите, случаите на ИЗЯДЕНИ хора са се увеличили драстично, но не се разрешава избиването на влечугите...Дали африканеца, загубил детето си, го е грижа за оцеляването на крокодилите? Защо в Англия от 2 века няма вълци? А?!
                      Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

много ще ми е интересно как ще реагирате когато пострада някой ваш близък, явно някои хора имат облага от това да има кучета по улиците знаете ли колко пари отделя община София за едно куче на ден ? 4.80; за едно дете в училище 1.80, изводите са за вас, и пак ви казвам дано да не пострадате като горкия човек, тогава ми е интересно как ще нададете вой срещу помиярите и пак казвам говорим за агресивни помияри, ще сигнализирам екоравновесие за двете питбулчета, тука който са близо до мястото което живея, да видя какво ще стане ама какво да стане едно голямо нищо - те се появиха заедно с един строеж и общаците с него...

Коментар

sok1 написа:
                          Ежегодно при нужда се разрешава отстрелването им от ловните дружини, за да се регулира популацията им, защото вредят на останалите животни.
                          Тва се прави защото така се подпомага битието на човека или защо някой е решил че може да прецени кога природата има нужда от регулация на безупречните си закони.......
                          Alfa 156 2.0 TS
                          Alfa 156 20VTurbo
                          Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                          Locost TF1 3.0V6

Коментар

При нас бездомни кучета няма. Всичките са "домни". В краен случай - "дворни".А най-големите лицемери са тези, които делят кучетата на "бездомни", "помияри" и "домашни любимци". Кучето си е куче. Божия твар.

Коментар

nedialk00 написа:
                              много ще ми е интересно как ще реагирате когато пострада някой ваш близък, явно някои хора имат облага от това да има кучета по улиците знаете ли колко пари отделя община София за едно куче на ден ? 4.80; за едно дете в училище 1.80, изводите са за вас,
                              Мне, изводите са в случая за тебе, за да знаеш към кого да отнесеш чуствата си, при положение че общината дава повече пари за нещо такова, а резултати няма, значи тия пари се консумират, а не се прави нищо.....демек краде се.......и за това не са виновни псетата......
                              Alfa 156 2.0 TS
                              Alfa 156 20VTurbo
                              Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                              Locost TF1 3.0V6

Коментар

ясно е че псетата не са виновни, но тези който са виновни не вършат нищо по въпроса, и когато е трябвало да се предпазя, за да не ме сполети съдбата на горкия човек, съм го направил, и всеки, взел участие в темата, без да лицемерничи и да си криви душата ще го направи, лошото е, че псетата са малка част от проблемите, който за съжаление неможем да решим по единично, едва ли е нормално да отидеш в центъра на софия, на варна, или на който и да било друг град, и там да срещнеш озверени помияри !?!?! аз доколкото знам в големите европейски градове, други неща има, например на площад "Сан Марко" там има други миролюбиви животинки, нашите помияри не са виновни за дереждето си пак казвам

Коментар

Working...
                                X