Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Докога ще търпим бездомните кучета...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Преди време едно куче нахапа майка ми жестоко, е след като мина периода в който кучето трябва да се наблюдава....... кучето отнесе плувката. Някога там преди около 25г а може и повече ме ухапа куче, отново след като мина времето..... идват хора и кучето отнася плувката. Това беше истината преди време. Имал съм няколко кучета, не мразя кучетата, в момента нямам нужното време за куче и само заради това нямам. Когато трябва да избирам между куче и човешки живот ще избера отново да отнесе плувката и това е положението. Нека да ме наричат както си искат, но когато видят човек целият в шевове...... и как само като види куче и замръзва от страх........... тогава отново да се замислят как ще казват на човек който е убил куче заради човек.А сега да се замислим от къде идват въпросните кучета, сигурно щъркела ги донася. Въпросните кучета идват от едни големи по.....ри.

Коментар

Западноевропейският модел за лицемерно преименуване на проблема рано или късно води до взривявяне на положението. Затова толкова усилия се хвърлят в пресрещане и туширане на проблемите. И не са само кучетата...Трябва ли всеки проблем да роди своя Брайвик?Нямам нищо против животните, но бездомните кучета достигнаха бройка, която е застрашаваща. Със сегашните мерки нещата не могат да бъдат овладяни. И кучезащитниците - вземете си ги у дома, хранете ги и си ги гледайте, не искам да пречат на останалите хора. В западните страни първо са избивали бездомните кучета, докато е овладяна популацията. И не само кучетата...
      Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Чакайте сега. Вие почнахте като дядо ми (лека му пръст) - който не е комунист, е фашист.Никой не е казал кучетата да се оставят на улицата. Има си служби, на които им се плаща за това - да ги прибират и да не ги пускат повече на улицата. А убийството им не го одобрявам.

Коментар

Immortal написа:
          Има си служби, на които им се плаща за това - да ги прибират и да не ги пускат повече на улицата. А убийството им не го одобрявам.
          Първо трябва да почнат да прибират и наказват тези които са оставили тези кучета на улицата. След това трябва да прибират тези които по някакъв начин измъчват...... животните за удоволствие.П.С. убийството и аз не го одобрявам (като цяло) но понякога нямаш избор. П.С2. наскоро имаше такъв филм "Избор" убиеца ти дава право на избор. Да кажеш кой да умре или да умрете всичките, гадна работа, но няма начин.

Коментар

Така де, нали нещата опират до усвояване на едни пари от едни служби! Докато доста хора се изхранват покрай кучетата, проблема няма да бъде решен. Ще ги приберат, ОК. Къде ще ги държат и кой ще финансира тази работа? И кой ще е луд да реши проблема, като ще остане без работа?Има един стар адвокатски виц - синът, новоизпечен адвокат, се похвалил на баща си, че е приключил старо забатачено дело. -Ех, сине, с това дело те отгледах и изучих! - въздъхнала старата хиена...
            Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Immortal написа:
              Чакайте сега. Вие почнахте като дядо ми (лека му пръст) - който не е комунист, е фашист.Никой не е казал кучетата да се оставят на улицата. Има си служби, на които им се плаща за това - да ги прибират и да не ги пускат повече на улицата. А убийството им не го одобрявам.
              Абе май няма такива служби. Има служби дето ги прибират и ги кастрират, стоят малко и ги пускат. А буйните ги преспиват. Аз съм ЗА да се "разкарат" бездомните кучета. Според мене в Сф някой има много голям интерес да източва пари покрай бездомните кучета. Няма тъкова нещо никъде другаде в Бг като в Сф.
              Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
              Ex.Opel Astra

Коментар

Immortal написа:
                а убийството на бездомните плъхове одобряваш ли?а убийството на беззащитните теленца и агънца /особенно по Великден/ одобряваш ли?а убийството на бездомните мишки одобряваш ли?СИГУРЕН СЪМ , че ги одобряваш не виждате ли колко сте смешни с тези доводи?може да се убиват крави, телета, овце, кози, мишки, кокошки , НО не може да се евтаназират кучета?

Коментар

Крайно време е да се вземат мерки срещу геноцида от страна на кучкарите срещу кърлежите. То не бяха ампули, каишки, шампоани и какво ли не. И то, забележете, не да отблъсне кърлежа, а да го убие максимално бързо. но майката природа гледа тези нехуманности и за две минути ще отмъсти на кучкарите за изтреблението на десетки хиляди невинни кърлежи.Затова аз предлагам да не обобщаваме че всички кърлежи пренасят болести. Все пак е погрешно да поставяме всички под общ знаменател. Така че моля кучетата да се пръскат с препарати които приспиват кърлежа, след което той внимателно да се сваля, да се пставя в среда за наблюдение, където комисия да оцени неговата агресивност и след съответното хигиенизиране, кастриране и слагане на пръстенче на едното краче кърлежа да бъде върнат от поляната от която е взет. Както не бива да обвиняваме кучетат че са преносители на зарази така не трябва да обвиняваме и кърлежите. Те са невинни жертви и е неразбираема омразата и агресията с която кучкарите ги преследват и унищожават даже, забележете, превантивно. Крайно грозно и нехуманно е да бъде преследвано едно животно само защото няма два или четири, а повече крака. Нооооо, ооооо, майката природа не забравя, не прощава, не подминава тези безчинства и зверства срещу горките кърлежи. Ако някой има проблем с кърлежите, моля да намери начин да се справи без да си го изкарва на горките животинки. Време е да влезем в 21 век, да се цивилизоваме, да се научим да вървим ръка за ръка - човек, куче, кърлеж.

Коментар

ls1 написа:
                    Крайно време е да се вземат мерки срещу геноцида от страна на кучкарите срещу кърлежите. То не бяха ампули, каишки, шампоани и какво ли не. И то, забележете, не да отблъсне кърлежа, а да го убие максимално бързо. но майката природа гледа тези нехуманности и за две минути ще отмъсти на кучкарите за изтреблението на десетки хиляди невинни кърлежи.Затова аз предлагам да не обобщаваме че всички кърлежи пренасят болести. Все пак е погрешно да поставяме всички под общ знаменател. Така че моля кучетата да се пръскат с препарати които приспиват кърлежа, след което той внимателно да се сваля, да се пставя в среда за наблюдение, където комисия да оцени неговата агресивност и след съответното хигиенизиране, кастриране и слагане на пръстенче на едното краче кърлежа да бъде върнат от поляната от която е взет. Както не бива да обвиняваме кучетат че са преносители на зарази така не трябва да обвиняваме и кърлежите. Те са невинни жертви и е неразбираема омразата и агресията с която кучкарите ги преследват и унищожават даже, забележете, превантивно. Крайно грозно и нехуманно е да бъде преследвано едно животно само защото няма два или четири, а повече крака. Нооооо, ооооо, майката природа не забравя, не прощава, не подминава тези безчинства и зверства срещу горките кърлежи. Ако някой има проблем с кърлежите, моля да намери начин да се справи без да си го изкарва на горките животинки. Време е да влезем в 21 век, да се цивилизоваме, да се научим да вървим ръка за ръка - човек, куче, кърлеж.
                    Ето кауза, за която си струва да се борим. "Ръка за ръка с кърлежа за едно по-хуманно общество." :D По този повод малко ми е гузно, че вчера сложих на моя пес Frontline. Много братя кърлежи ще загинат.
                    преди - TIPO
                    сега - VOLVO XC60

Коментар

ls1 написа:
                      Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                      ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

U_bo, като оставим настрана останалите глупости в тази тема, от които ме е гнус, идеята е, че убийството не помага за решаването на проблема. Никой не твърди, че мястото на глутниците е по улиците, но практиката на много градове, справили се успешно с този въпрос е, че очистването на дадена територия води до това, че малко по-късно тя се населва от кучетата от съседните такива. Единствения познат начин е, кучетата да се кастрират, и да се връщат обратно там, от където са взети. Така те пазят територията, и тя не се населва от други кучета, и освен това процедурата по кастриране ги прави неагресивни. Така за няколко години те намаляват драстично, защото живота на улицата не продължава дълго, а ясно е, че няма как и да се размножават. Убиването им, било то със сода каустик, или хранене с кренвирши, натъпкани с рибарски кукички, или по какъвто и да е извратен начин, води единствено до нездраво садистично удоволствие у съответния Недодялко, който го прави. Такива хора имат остра нужда от специалист. Те не помагат за решаването на проблема.

Коментар

Сега какво ми чух по новините 3800 лева за издръжка на куче за година За един студент 1200, за един ученик 1000 лева, това са държавните субсидии за години, до къде сме я докарали Да строели приют за 6 милиона лева, моля ? Точно за един месец, ще реша проблема с кучетата ако имах възможност, истината е, че уличните кучета, са способ за препечелване на крупни суми от кръг хора, и имено това е причината те да са там. Кучетата се излавят и се ефтанизират, това е начина, другото което трябва да се направи, куче да не се взима толкова лесно от всеки, и после като му омръзне хайде на улицата, кучетата на улицата сами по себе си не са виновни, че са там, виновни са кретените, които са ги изхвърлили там, но това не променя нищо и проблема е голям. Оправданието сега е ЕС, какво ще стане ако сме избиели кучетата, ами нищо няма да стане ще вдигнат врява за 2-3 седмици, ще ни сложат някои друг милион глоба и това е, както направиха франзуците с циганите.... истината е, че сме жалък, страхлив, и прост народ, заради това сме на този хал.

Коментар

tomny, колега, по-добре преди да пишеш чети добре

Коментар

абе за мен проблема е в столицата... Тук у наше село такъв проблем няма! В София верно съм виждал доста големи кучета и на глудници... Чак страх ме е хващало - мен дето са ми пускали немска овчарка в казармата на границата...
                              Fiat Punto 1.1-Синята птица
                              Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                              Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

dannybo написа:
                                ls1 написа:
                                Ето кауза, за която си струва да се борим. "Ръка за ръка с кърлежа за едно по-хуманно общество." :D По този повод малко ми е гузно, че вчера сложих на моя пес Frontline. Много братя кърлежи ще загинат.
                                Всъщност и Frontline, и Advantix не убиват кърлежите, а ги отблъскват и те не се захващат за кучето. В този смисъл са "хуманни" по отношение на любимите ви кърлежи А между другото - не одобрявам убийството на нито един бозайник. Ако трябва аз да убия животно - ще стана вегетарианец, предполагам. Но след като така и така е вече убито - що пък да не ям ?!? А и айде да не сравняваме кучетата с кравите и прасетата, ако обичате. Щото като тръгнем по тоя начин - то и хората са вид бозайници, като ще трепем, да трепем наред а? И без това и между хората има доста помияри (даже със сигурност са повече от кучешките).

Коментар

Working...
                                X