И аз подадох миналата седмица декларация, пък да видим.....миналата година ми отказаха, че имаше ограничени-брака трябваше да е слкючен преди тегленето на кредита. Тази година я махнаха тая безсмислица и...дано По данъчната декларация излезе, че трябва да ми върнат 718лв. Тъкмо да платя данъците и да пия някоя бира Женшена се чуди, ама...43000 евра за 25 години по 650лв.( от преди 2-3 месеца, преди това бяха 780) на месец...хич не ща да смятам даже
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Данъчни облекчения за млади семейства???
Collapse
X
-
Yavor написа:M5kov написа:Каиша е до край, друг вариант не съществува (освен тотото). Аз за 26 000 евро за 26 години плащам по 390 лв. месечно. Лихвата не помня последно колко беше, защото сметките ни минават през банката и за това я намалиха.Важното е да си оптимист и да не оставаш без работа, с всичко друго се свиква
Коментар
-
За да направя предсрочно погасяване внасям сумата в разплащателната ми сметка и пускам писмена молба при инспекторката отговаряща за мен, в която указвам че искам заедно с редовната вноска на падежа да бъде усвоена допълнителна сума пари. Указвам също каква промяна в погасителноя план искам да настъпи - дали да ми падне вноската или срока - аз винаги искам срока. На падежната дата ми излиза нов погасителен план, с отразена допълнителна сума в него като вноска по главница и съответно вноските от там нататък са преизчислени така че сумата на вноска се запазва, просто остават да се направят по малко вноски. Това е. Моята банка има само едно условие - предсрочното погасяване не може да е по малко от сумата от 5 текущи главници - т.е. с течение на времето минималната сума на предсрочното погасяване расте. Това е направено за да не им внасям всеки месец по 50-100лв и само да ги карам да преизчисляват не че не бих го правил нека се гърчат - плащам на един човек половината заплата само като лихва...Като стартирах - вноската по главница беше 108лв на месец, останалото лихва... От 558лв вноска...Сега след три и половина години и предсрочни погасявания 260/300 е съотношението в полза на лихвата...Смятам като обърна съотношението да дам банкетAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Аз преди 10 год се разминах от Ипотечен кредит, но се наложи да вземам потребителски през 2007год. Слава богу че до сега за 5 год .не са ми увеличавали лихвите и от там м. вноски. Взе да му се вижда края на кредита 15/03/2015 год. би трябвало да приключи. При мен вече лихвата е по-малко от колкото главницата.При вноска 311.55лв , 59,76 лихва, 19,55 застраховка. П.П На който не му е спешно да не се набутва с банки,лично мнение!
Коментар
-
Яворе, благодаря ти.Недостатъка който виждам аз е че по твоя начин човек ако изпадне в затруднение банката няма да я интересува че е вкарвал чат пат по някоя хилядарка отгоре, ами ако пропусне няколко вноски ще му висне на главата. А ако ги е сложил тея пари настрана това може да му даде година две спокойствие докато стъпи на крака. Така че може би приемливия вариант е пари настрани за вноските за година + оттам насетне като падне някоя хилядарка да се намаля дълга.
Коментар
-
iee написа:И аз подадох миналата седмица декларация, пък да видим.....миналата година ми отказаха, че имаше ограничени-брака трябваше да е слкючен преди тегленето на кредита. Тази година я махнаха тая безсмислица и...дано По данъчната декларация излезе, че трябва да ми върнат 718лв. Тъкмо да платя данъците и да пия някоя бира Женшена се чуди, ама...43000 евра за 25 години по 650лв.( от преди 2-3 месеца, преди това бяха 780) на месец...хич не ща да смятам дажеYavor написа:За да направя предсрочно погасяване внасям сумата в разплащателната ми сметка и пускам писмена молба при инспекторкатаSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Ееее, Женшене, нали трябва да им укажа писмено как да ми се промени кредита... Доста си краен в случая!Дали е молба или ’инструкция’ или нещо друго - все трябва да се напише нещо. Според тебе как иначе трябва да става? По телепатия?За съжаление в електронното банкиране не е дадена възможност това да се прави, макар че съм говорил и са ми казали че мога тази ’молба’ да я пращам просто под формата на и-меил, подписан с електронен подпис. Мисля че това е доста модерен начин. А тебе явно те боли защото имаш да продаваш... Ами защо е купен тогава? Аз купих за да живея там, а не за инвестиция. Тези които просто си затвориха парите - сега реват с глас, вярно е... Познавам доста такива. Ама така става като се наливат пари в пирамида или балон, както искате го наречете. Ако всички пари набутани в недвижимости само с цел инвестиция бяха вкарани в бизнес - доста неща щяха да с различни - щеше да има повече бизнес, повече работа и по добра икономика; цените на имотите нямаше да ескалират така и на нас щеше да ни е по евтино да си купим жилища за живеене, съответно нямаше да има ’балон’ за пукане, или поне не толкова голям... И така нататък!ls1 прав си напълно, но има два проблема в случая, и те са чисто психологични :1. Никога няма да успея да отделя 7056лв настрана и да не ги пипам, а и да не ми носят доход... Само да лежат. 2. Като си помисля се предварителното внасяне на тази сума и то сега и спестява да кажем 12-13000лв лихва, не мога да ги държа така просто, а да давам лихва на банката. Винаги има риск, вярно е. То и самото вземане на кредита е риск. Ама както един Доктор Хонорис Кауза каза: "Който играе пичели, който ни играе - ни пичели"Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Коментар
-
Yavor написа:Ееее, Женшене, нали трябва да им укажа писмено как да ми се промени кредита... Доста си краен в случая!Дали е молба или ’инструкция’ или нещо друго - все трябва да се напише нещо. Според тебе как иначе трябва да става? По телепатия?Steliyan's Life!
Коментар
-
jenshen73 написа:iee написа:И аз подадох миналата седмица декларация, пък да видим.....миналата година ми отказаха, че имаше ограничени-брака трябваше да е слкючен преди тегленето на кредита. Тази година я махнаха тая безсмислица и...дано По данъчната декларация излезе, че трябва да ми върнат 718лв. Тъкмо да платя данъците и да пия някоя бира Женшена се чуди, ама...43000 евра за 25 години по 650лв.( от преди 2-3 месеца, преди това бяха 780) на месец...хич не ща да смятам дажеТипо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
BMW X3 3.0D Aut
Коментар
-
iee написа:Така, така, ама ако нямаш де да живееш по-добре ли е да даваш подобни пари и да си под наем, а? Много е лесно, като имаш наследствен апартамент, не мислиш ли?Steliyan's Life!
Коментар
-
650 едва ли ще ти стигнат на месец за вила, а за 300 - вероятно само за дивна панелка...А като си на квартира - всичко е временно, което си е изнервящо. Трябва да си особен характер за да не ти пука, аз не съм... Искам да си е мое, да си го правя, да го бутам, да го чопля и боядисвам. Ако искам жилището ми да е такова каквото ми е мерак, то не може да е чуждо... Може апартамента да е по скъп от бизнес имота, защото няма достатъчно бизнеси... Нали това казвах в предния си пост!Особено както всички нови сгради се строят с бизнес помещения отдолу, вместо с гаражи... Дори и в най- забутаните квартали, което е странно.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Коментар
-
)) 650 за вила на Ален Мак не, ами на Боровец евентуално и то 50кв.м. Явор го е казал....аз не мога да живея в мизерия и да чакам хазяина да се намърда за някой ремонт Като бяхме на квартира по тая причина влагахме толкова пари, че все едно плащахме заемаТипо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
BMW X3 3.0D Aut
Коментар
-
Ние първо живяхме при тъщата :D 6 месеца ама не става.Тръгнахме да търсим квартири, обаче за нещо що годе имащо вид искаха по 200 лева месечно. 390 ми е вноската на кредита. Двойно са, но знам, че имам жилище и децата ми ще имат. Всеки си е прав за него си"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Yavor написа:650 едва ли ще ти стигнат на месец за вила, а за 300 - вероятно само за дивна панелка...А като си на квартира - всичко е временно, което си е изнервящо. Трябва да си особен характер за да не ти пука, аз не съм... Искам да си е мое, да си го правя, да го бутам, да го чопля и боядисвам. Ако искам жилището ми да е такова каквото ми е мерак, то не може да е чуждо... Може апартамента да е по скъп от бизнес имота, защото няма достатъчно бизнеси... Нали това казвах в предния си пост!Особено както всички нови сгради се строят с бизнес помещения отдолу, вместо с гаражи... Дори и в най- забутаните квартали, което е странно.Steliyan's Life!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар