Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ето какво беше паднало от камион

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ето какво беше паднало от камион

Дано не ви се случва никога и вече не знам как трябва да заобикаляме големите камиони/тирове/.По пътя за с.Вонеща Вода на десен завой товарен автомобил с полуремарке поради неукрепен товар и рязко влизане в завоя изтърва това съвсем безобидно двигателче със съмнения за около 3-4 тона което пада в насрещното платно за движение където за късмет няма движещ се автомобил.
    Прикачени файлове
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Като видя камион, превозващ големи трупи дърва настръхвам. Който е гледал FINAL DESTINATION знае за какво става въпрос
    FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

и аз така... забранено, незабранено го изпреварвам да ми е мирна главата. също: пушещи камиони или автобуси, едвам пъплещи такива, учебни коли, едвам кретащи леки коли по хубав път без видима причина...да ходят да ми разправят после заклетите защитници на ЗДП какъв простак съм бил на пътя... все ми е тая.то закон, закон ама има случаи когато е наложително да го нарушиш.

Коментар

Mazgarev написа:
        Като видя камион, превозващ големи трупи дърва настръхвам. Който е гледал FINAL DESTINATION знае за какво става въпрос
        Като видя камион с тръби или трупи и аз за това се сещам
        Fiat Punto 1.7 TD

Коментар

The Secret Lover написа:
          и аз така... забранено, незабранено го изпреварвам да ми е мирна главата. също: пушещи камиони или автобуси, едвам пъплещи такива, учебни коли, едвам кретащи леки коли по хубав път без видима причина...да ходят да ми разправят после заклетите защитници на ЗДП какъв простак съм бил на пътя... все ми е тая.то закон, закон ама има случаи когато е наложително да го нарушиш.
          To много хубаво, батка, ама я си представи че както си изпреварваш някой такъв и нямаш видимост, отсреща се задава кола със 120 и повече? Ще те питам тогава в кой кучи г.з ще се завреш !Друг въпрос ако примерно караш по познат път и знаеш, че забраната е заради някое селско отклонение, дето я минават пет коли на ден, я не, ама ти си признаваш, че това ти е правило за навсякъде. Онзи ден пътувах с един приятел от Плевен за София и така едвам се разминахме с някаква Астра, дето толкоз не може да изчака подходящо място за изпреварване. Добре че шофьорът кара като бабичка, че иначе тоя път позволява и по-високи скорости, ако няма идиоти по него... Аман от такива като тебе !
          Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
          Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
          Volvo S60 Sport 2.4D

Коментар

Да, аз се сещам и за един случай край Видин дето лада 1500 с ремарке се замотава по нанадолно и набива спирачки. Ремаркето било пълно с тръби, от тези по половин цол. Набили се в купето.
            Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
            Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

koolio написа:
              The Secret Lover написа:
              To много хубаво, батка, ама я си представи че както си изпреварваш някой такъв и нямаш видимост, отсреща се задава кола със 120 и повече? Ще те питам тогава в кой кучи г.з ще се завреш !Друг въпрос ако примерно караш по познат път и знаеш, че забраната е заради някое селско отклонение, дето я минават пет коли на ден, я не, ама ти си признаваш, че това ти е правило за навсякъде. Онзи ден пътувах с един приятел от Плевен за София и така едвам се разминахме с някаква Астра, дето толкоз не може да изчака подходящо място за изпреварване. Добре че шофьорът кара като бабичка, че иначе тоя път позволява и по-високи скорости, ако няма идиоти по него... Аман от такива като тебе !
              Батка несъм камикадзе за да изпреварвам там където няма видимост. Впредвид това че знаците у нас са сложени едно към гьотере, има прави отсечки на които е забранено изпреварване. Естествено че няма да търпя гореописаните возила пред мен при това положение. А на теб като ти е кеф... карай зад тях колкото искаш. И пак да кажа, манталитета ми на каране не е такъв че да застрашавам околните. Това че съм изпреварил нещо си на празен път но със забрана, или че съм карал по същия път със 120 незначи че съм простак както повечето мислят.

Коментар

Re: Ето какво беше паднало от камион

Tornado написа:
                ... изтърва това съвсем безобидно двигателче със съмнения за около 3-4 тона което пада в насрещното платно за движение където за късмет няма движещ се автомобил.
                И слава Богу...! Една случка имам отпреди 20-тина години:Отиваме аз, едно приятелче и баща му на мач, с тяхното Жигули. На "Т" образно кръстовище ще завиваме надясно и изчакваме идващия отляво камион (натоварен над канатите с фаянсови плочки). Малко късно, но камиона даде десен мигач, и ние потегляме. След секунда се чу голям трясък... Обръщаме поглед назад - точно на мястото където чакахме за да завием, се беше изсипало голямо количество плочки... Явно не са били закрепени добре, а и от силното взимане на завоя товарът е натежал и се изпльоска с голяма сила на асфалта. Човечецът потупа Жигулката по волана, нас по главите, прекръсти се и продължи...
                1997 Brava 1.6, 16V

Коментар

Вчера пред моя блок докато се рових в Brava-та един камион, натоварен с тухли четворки за близкия строеж (неукрепени разбира се, сложени в палети и опаковани с найлон, който се очаква да успее да ги задържи !??!) си изсипа товара, като при изсипването тухлите разбиха левия борд на каросерията.Част от тухлите се изсипаха точно там, където по принцип спирам колата. Добре че я бях преместил да я човъркам на сянка...
                  Fiat Brava 1.6
                  Дядо Коледа - директно от Лапландия http://vbox7.com/play:93526954
                  Дядо Коледа - мерки за безопасност http://vbox7.com/play:488dccf8

Коментар

Mazgarev написа:
                    Абсолютно всякакви камиони, натоварени с товари дето може да се изсипят, ги заобикалям на безопасно разстояние. На светофар ако ги застигна стоя на безопасно разстояние зад тях колкото и да ми свиркат отзад. Към тях спадат и бетоновозите.
                    no pain no pain

Коментар

koolio написа:
                      батка, ама я си представи че както си изпреварваш някой такъв и нямаш видимост, отсреща се задава кола със 120 и повече? Ще те питам тогава в кой кучи г.з ще се завреш
                      Камиони със шлейф от пръски, пушещи и т.н се изпреварват като се изнесеш още на около 50 м. зад тях в лявата лента. Имаш достатъчно време да реагираш и да се прибереш в дясно, ако идва някой насреща. Като стигнеш левия банкет, обикновенно ти се открива видимост напред и можеш да прецениш, дали може да продължиш с изпреварването.
                      no pain no pain

Коментар

Working...
                      X