Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпроси относно продажба на автомобил.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпроси относно продажба на автомобил.

Колеги, мъчат ме едни въпроси по продажбата на моят автомобил...Колата е с ловешка регистрация (Луковит), а аз от половин година живея в Плевен... Адресната ми регистрация все още е в Луковит.1. Мога ли да продам колата при нотариус в Плевен или трябва да е в Луковит?2. При регистрация на новозакупен автомобил, мога ли да го регистрирам с плевенски номера без да си сменям адресната регистрация?Дано сте ме разбрали, че ми е малко объркано
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

1. Можеш да я продадеш навсякъде на територията на Република България.2. Можеш да я регистрираш само по адресна регистрация.

Коментар

Пределно изчерпателен! Благодаря И още нещо... Дали трябва да платя пълния данък за тази година преди да я продам? Yellow_Flash_Colorz_PDT_22
      Toyota Prius 1.5 Hybrid
      EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Да, трябва!
        Lancia Lybra '00 1.8 140hp

Видеорегистратори

Коментар

Благодаря.
          Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

Последното изобщо не съм убеден, че е вярно. Най-добре попитай в местни данъци и такси. 99 % съм сигурен, че е достатъчно да платиш данъка, изчислен до края на месеца, през който ще продаваш колата.
            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Да, извинявам се, нотариуса, мисля, че ще ти иска бележка за платен данък на МПС-то, но този данък ще ти е начислен до текущия месец или месеца, в който я продаваш. Изпуснал съм думата "пълен" на колегата в изречението
              Lancia Lybra '00 1.8 140hp

Видеорегистратори

Коментар

Плащаш целия данък и после ти връщат остатъка.
                Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Или пък внасяш през банка 10 кинта по твоята партида и си ти.После като я продадеш си доплащаш до месеца на продажбата.

Коментар

Не са нужни тези хватки. И на каса можеш да платиш точно колкото трябва, до месеца на продажбата включително, даже ще ти го изчислят. Никой не може да ти откаже плащане.

Коментар

Това е друго нещо Благодаря за поясненията
                      Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

Все пак - попитай и в твоята община. Практиките не са еднакви навсякъде. И софтуерът, с който работят общините - също.

Коментар

Сигурен съм, че в Плевен може да се плати до месеца, в който я продаваш.Баща ми така купи Мареата, с данък, платен за три месеца.В Разград също става по този начин, но трябва да се провери в общината по постоянен адрес.Това определено е по-добрият вариант, отколкото до чакаш от умрял писмо (държавата да върне пари).
                          I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

avvasilev написа:
                            Сигурен съм, че в Плевен може да се плати до месеца, в който я продаваш.Баща ми така купи Мареата, с данък, платен за три месеца.В Разград също става по този начин, но трябва да се провери в общината по постоянен адрес.Това определено е по-добрият вариант, отколкото до чакаш от умрял писмо (държавата да върне пари).
                            В Плевен и аз платих на Алфата за 1 месец данъка от 2012 като я продавах. Там може.Но тук в София ми казаха в данъчното че не става и платих на една кола за половин година. Може и да са ме метнали
                            Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

’Фатката е, че колата е регистрирана в Луковит Ще ме извинявате, че постоянно ми никнат въпроси и не ги написах всички още в началото...Колко излиза прехвърлянето при нотариус и има ли някаква практика да се раздели между продавача и купувача?Всъщност до сега не съм продавал автомобил и ако има някакви други полезни неща, ще се радвам да ги споделите
                              Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

Working...
                              X