Става въпрос за следният казус: Рено Меган (произведено 10.9
внесено от Германия преди 10 дни има проблем с регистрацията в КАТ. При вноса всичко е било О.К. След това е платено ДДС-то в законовия 5-дневен срок. Изчакани са 5 дни докато документите от митница Свищов отидат в КАТ В. Търново и от там започват проблемите при регистрацията. Номера на купето на Рено се намира залепен на една лепенка на средната колонка от дясната страна. Оказва се, че КАТ не уважава тази лепенка и иска да види набит номер върху самото шаси. Колата отива в сервиз на Рено за да открият къде има набит номер на купето. Оказва се, че такъв трябва да има на "легена" на резервната гума в багажника. След дълго търкане и последващо едва ли не микроскопско изследване в сервиза стигат до извода, че "легена" е сменян вероятно след удар. Проверката от полиция показва, че автомобил с този номер на купе и двигател не се издирва от Интерпол. В КАТ обаче категорично отказват да регистрират автомобила само по номера за шаси от лепенката. Според закона - цитиран в КАТ от шефа на криминална полиция (аз не съм го чел и не знам дали е така) кола, която няма набит номер на купето се конфискува в полза на държавата и трябва в двуседмичен срок считано от днес 16.08.06 да се оправи този проблем.Моля, помогнете със съвет какво може да се направи??? Някой сблъсквал ли се е с подобна ситуация??? Или може би да е чувал от познати или приятели, които са имали такъв проблем - какво се прави???Предварително благодаря на всички!
![Cool](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/icon_cool.gif)
Коментар