Привет колеги, днес имаше малко неприятности, но все пак сме в България и винаги някой идиот ще ти припомни къде сипо една или друга причина на някой не му е харесала мойта кола и я залял с киселина, мисля че знаете какви са последствията за боята и ламарината след като почне да окислява.Въпроса ми е.... аз лесно ще изшлайфам но каква основа мога да направя за да неотрализирам киселината и бавния процес на разяждане ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
някой си нямаше работа и ми заля колата с киселина....
Collapse
X
-
Ти пък колега заради едната киселина да седне да ги сменя.Направи анализ първо с какво точно е залята, за да се измисли с какво да неутрализираш.Не е ясно дали е киселина, може да е органичен разтворител или още куп неща.После хубаво почистване и пръсване на засегнатите места.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Blitzz написа:По кои детайли по точно е станало това.Аз бих ги сменил изцяло защото предполагам малко трудно ще стигнеш до основата.Жалко ,много жалко че не си го видял кой е .. но все пак предполагам че ще ти излезе по евтино с нови детайли отколкото с това да ги правиш,боядисваш и тн.
Коментар
-
infineon написа:Ти пък колега заради едната киселина да седне да ги сменя.Направи анализ първо с какво точно е залята, за да се измисли с какво да неутрализираш.Не е ясно дали е киселина, може да е органичен разтворител или още куп неща.После хубаво почистване и пръсване на засегнатите места.
Коментар
-
Не е киселина, а е СОДА КАУСТИК, гребни малко и полей с малко очет върху това което си гребнал и виж дали ще реагира, каза че си пипнал с пръст, усети ли да се е разлигавила кожата. Другото за което се сещам е един препарат ФАВОРИТ, той изглежда по описания начин и служи за разтваряне на боя, струва 2-3 лева.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Щом още имаш кожа по пръстите където си го пипал значи е безобидно :D .Иначе сега щеше да питаш как да възстановиш кожата а не боята.Според мен просто почисти неутрализирай, и не се занимавай да шлайфаш до метал, ако не е повредило боята до долу.
http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Киселина и основа се неутрализират взаимно но ,до колкото си спомням,трябва да са в равни концентрации....много сложно става.И двете се разреждат с вода,сиреч миеш обилно.И аз мисля,че са залели колата с препарат за премахване на боя/тия препарати май имат алкален характер/ затова измий много добре и виж какви са пораженията на боята и решавай какво ще предприемеш....И защо само твоята кола е атакувана?MAREA WEEKEND 1.8 16V`98
ex:R19 CHAMADE 1.7`92г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар