Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бой за евтино гориво

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Бой за евтино гориво

Вчера на една бензиностанция се е случило това:http://pravda.bg/%D1%81%D0%BE%D1%84%...D1%82/вече ни направиха съвсем на маймуни................

Никой на нищо не ни е направил.Просто хората СА маймуни още от раждането си. Някои успяват да станат хора, но по-голямата част си остават маймуни до смъртта.50 литра х 0.09 лв/литър по-евтино = 4.50 лв икономия (на обща сума 132 лв).За 4.50 ще се избият бе...вместо да пият по една бира.Луда работа.

Коментар

Immortal написа:
      Никой на нищо не ни е направил.Просто хората СА маймуни още от раждането си. Някои успяват да станат хора, но по-голямата част си остават маймуни до смъртта.50 литра х 0.09 лв/литър по-евтино = 4.50 лв икономия (на обща сума 132 лв).За 4.50 ще се избият бе...вместо да пият по една бира.Луда работа.
      Точно това си мислех и аз :D

Коментар

A наистина интересното е, какво е станало, че днеска цените са пак 2.64-2.65 за бензин...

Коментар

Точно тази бензиностанция винаги продава 10ст. под цената на всички. Аз съм зреждал няколко пъти от нея.Беше затворена дълго време и миналата година я отвориха отново. Миналата година всеки ден минавах покрай нея по два пъти на ден и не съм видял опашки.Между другото в Орландовци знам за още една такава която продава на -10ст от цената на ОМВ. Има върволица от тирове пред нея ...

Коментар

Който е зареждал на въпросната бензиностанция да даде малко от горивото за анализ.На 30 тона боклук смесен със бензин може и 30 стотинки отстъпка да се направи.Цитат:Толуола от няколко години е забранен за масова употреба,защото е доказано канцерогенен! По принцип наи-много се използваше като разтворител в химическата промишленост напр. производство на бои.Един приятел химик-технолог работеше преди години в "Оргахим", тогава "Гаврил Генов" и беше почнал да си кара "дванайсетака" с чист толуол от завода .Москвича вървеше забележимо повече,само че след 200 км издаде богу дух.Наистина му беше дал повечко предварение на запалването. Край на цитата.
            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Нафтата е добра - аз съм зареждал там. И съм питал откъде е - казаха ми от лукоил (въпреки че това е риторичен въпрос )Не е задължително да е кръщавана за да е на такава цена - все още има източници на "по-евтина" нафта а и доколкото знам ако правиш добри обороти може да работиш на 14ст/надценка на литър при сегашните цени.

Коментар

къде се намира точно тази бензиностанция, газ има ли на нея
                Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Газ няма. Аз зареждам там от година някъде и 2-те коли и проблеми нямам.
                  Lancia Kappa 2.4JTD
                  Lancia Dedra Integrale 2.0 S.W.
                  Fiat Croma 2.0 i.e. - ex.

Коментар

ilkor написа:
                    Нафтата е добра - аз съм зареждал там. И съм питал откъде е - казаха ми от лукоил (въпреки че това е риторичен въпрос )Не е задължително да е кръщавана за да е на такава цена - все още има източници на "по-евтина" нафта а и доколкото знам ако правиш добри обороти може да работиш на 14ст/надценка на литър при сегашните цени.
                    Илко, при текуща едрова цена на Лукойл от 2582.40 за 1000 литра, как става да работиш с 0.14лв/л? Защото цената се получава баята
                    Steliyan's Life!
                    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                      ilkor написа:
                      Илко, при текуща едрова цена на Лукойл от 2582.40 за 1000 литра, как става да работиш с 0.14лв/л? Защото цената се получава баята
                      В Илиянци цената е 2558 лв/1000 л, а в Благоевград е 2539.20 лв/1000 л.Цена на дребно в бензиностанциите на Лукойл: 2.63 лв/л,Големите вериги СЪС СИГУРНОСТ ползват допълнителни отстъпки от тези цени, и то не малки.Поне още 5% са надолу, абсолютно съм сигурен.

Коментар

Tornado написа:
                        Толуола от няколко години е забранен за масова употреба,защото е доказано канцерогенен! По принцип наи-много се използваше като разтворител в химическата промишленост напр. производство на бои.Един приятел химик-технолог работеше преди години в "Оргахим", тогава "Гаврил Генов" и беше почнал да си кара "дванайсетака" с чист толуол от завода .Москвича вървеше забележимо повече,само че след 200 км издаде богу дух.Наистина му беше дал повечко предварение на запалването. Край на цитата.
                        И сега си е основна съставака на доста от разтворителите. Кат гледам бая народ трябва да е измрял до сега. :D Те колко други неща са още по опасни ама никой за тях не реве щото се печели яко. Та с една жигулка съм издухал повече от тон тулол. Тъй че километрите ми с такъв бъркоч са страшно много. И аистина вървеше яко. Това беше в кризавите години кога бензина беше с купончета. Кореселин и екстракционен бензин имахме в неограничено количество че се занимавахме с бояджийски работи. По неволя бяхме прежалили колите си за да можем да пътуваме по обекти. Ама интересно нито една не даде фира след толкова яко поене щото не беше само моята. А относно качествата на горивата не ми се спори защото ако се разровите няколко години на зад ще намерите как голяма верига е хваната с некачествени горива ама на тях още по малко им пречи щото парата голяма и всичко може да се де да се замаже .
                        BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

Immortal написа:
                          jenshen73 написа:
                          ilkor написа:
                          В Илиянци цената е 2558 лв/1000 л, а в Благоевград е 2539.20 лв/1000 л.Цена на дребно в бензиностанциите на Лукойл: 2.63 лв/л,Големите вериги СЪС СИГУРНОСТ ползват допълнителни отстъпки от тези цени, и то не малки.Поне още 5% са надолу, абсолютно съм сигурен.
                          До базите на Лукойл, нали? А транспорта до обектите? Щото цените са франко базата, а не франко обекта. Преди 8 години поддържах една фирма, която препродаваше селскостопанска нафта - месечно през лятото заминаваха по 500 тона. Отстъпката им беше около 3.5% от обявените цени. Знам ли, то както е сбъркана икономиката в БГ може и 50% отстъпка да им дават, че и безплатно да им карат по тон/ден
                          Steliyan's Life!
                          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Цената на едро е с около 20-25ст/литър под продажната по бензиностанциите. Никакъв проблем не е да си купи човек 1тон примерно на цена към момента от 2467.20п.п. Нищо не пречи на дадена бензиностанция да продава и с печалба 5ст/лирър, друг е въпроса ако си собственик на тази бензиностанция колко време ще изкараш преди да са те пребили.

Коментар

Как направи това изчисление? Цената на едро, най-ниска, която е обявена на сайта на Лукойл в момента е 2576.40 на ПБ Благоевград, франко превозно средство пред склада на Лукойл, и е валидна от преди 4 дни. Това е цена за 1000 литра, с акциз и ДДС. Според мен 1 тон бензин е около 1350 литра, което по твоята цена прави страшна далавера и цена от около 1.83 лв за литър. Откъде може да отида и да си го купя? Веднага ще купя поне два тона От тази официална цена лесно можеш да сметнеш, че печалбата на бензиностанциите е около 13-14 стотинки от всеки литър (или около 6%), а като прибавиш и транспортната такса... Е така тръгват слуховете, някой ще го прочете без да провери и утре ще твърди, че печалбите им са 25-30 стотинки (с малко от него). В момента се сещам за поне 3 бензиностанции в София, които продават гориво с 5-7 стотинки по-евтино от "големите" вериги. Не са ги пребили.

Коментар

Working...
                              X