Вчера на една бензиностанция се е случило това:http://pravda.bg/%D1%81%D0%BE%D1%84%...D1%82/вече ни направиха съвсем на маймуни................
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бой за евтино гориво
Collapse
X
-
Immortal написа:Никой на нищо не ни е направил.Просто хората СА маймуни още от раждането си. Някои успяват да станат хора, но по-голямата част си остават маймуни до смъртта.50 литра х 0.09 лв/литър по-евтино = 4.50 лв икономия (на обща сума 132 лв).За 4.50 ще се избият бе...вместо да пият по една бира.Луда работа.
Коментар
-
bubachko
Коментар
-
Точно тази бензиностанция винаги продава 10ст. под цената на всички. Аз съм зреждал няколко пъти от нея.Беше затворена дълго време и миналата година я отвориха отново. Миналата година всеки ден минавах покрай нея по два пъти на ден и не съм видял опашки.Между другото в Орландовци знам за още една такава която продава на -10ст от цената на ОМВ. Има върволица от тирове пред нея ...
Коментар
-
Който е зареждал на въпросната бензиностанция да даде малко от горивото за анализ.На 30 тона боклук смесен със бензин може и 30 стотинки отстъпка да се направи.Цитат:Толуола от няколко години е забранен за масова употреба,защото е доказано канцерогенен! По принцип наи-много се използваше като разтворител в химическата промишленост напр. производство на бои.Един приятел химик-технолог работеше преди години в "Оргахим", тогава "Гаврил Генов" и беше почнал да си кара "дванайсетака" с чист толуол от завода .Москвича вървеше забележимо повече,само че след 200 км издаде богу дух.Наистина му беше дал повечко предварение на запалването. Край на цитата.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Нафтата е добра - аз съм зареждал там. И съм питал откъде е - казаха ми от лукоил (въпреки че това е риторичен въпрос )Не е задължително да е кръщавана за да е на такава цена - все още има източници на "по-евтина" нафта а и доколкото знам ако правиш добри обороти може да работиш на 14ст/надценка на литър при сегашните цени.
Коментар
-
ilkor написа:Нафтата е добра - аз съм зареждал там. И съм питал откъде е - казаха ми от лукоил (въпреки че това е риторичен въпрос )Не е задължително да е кръщавана за да е на такава цена - все още има източници на "по-евтина" нафта а и доколкото знам ако правиш добри обороти може да работиш на 14ст/надценка на литър при сегашните цени.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:ilkor написа:Нафтата е добра - аз съм зареждал там. И съм питал откъде е - казаха ми от лукоил (въпреки че това е риторичен въпрос )Не е задължително да е кръщавана за да е на такава цена - все още има източници на "по-евтина" нафта а и доколкото знам ако правиш добри обороти може да работиш на 14ст/надценка на литър при сегашните цени.
Коментар
-
Tornado написа:Толуола от няколко години е забранен за масова употреба,защото е доказано канцерогенен! По принцип наи-много се използваше като разтворител в химическата промишленост напр. производство на бои.Един приятел химик-технолог работеше преди години в "Оргахим", тогава "Гаврил Генов" и беше почнал да си кара "дванайсетака" с чист толуол от завода .Москвича вървеше забележимо повече,само че след 200 км издаде богу дух.Наистина му беше дал повечко предварение на запалването. Край на цитата.
Коментар
-
Immortal написа:jenshen73 написа:ilkor написа:Нафтата е добра - аз съм зареждал там. И съм питал откъде е - казаха ми от лукоил (въпреки че това е риторичен въпрос )Не е задължително да е кръщавана за да е на такава цена - все още има източници на "по-евтина" нафта а и доколкото знам ако правиш добри обороти може да работиш на 14ст/надценка на литър при сегашните цени.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Цената на едро е с около 20-25ст/литър под продажната по бензиностанциите. Никакъв проблем не е да си купи човек 1тон примерно на цена към момента от 2467.20п.п. Нищо не пречи на дадена бензиностанция да продава и с печалба 5ст/лирър, друг е въпроса ако си собственик на тази бензиностанция колко време ще изкараш преди да са те пребили.
Коментар
-
Как направи това изчисление? Цената на едро, най-ниска, която е обявена на сайта на Лукойл в момента е 2576.40 на ПБ Благоевград, франко превозно средство пред склада на Лукойл, и е валидна от преди 4 дни. Това е цена за 1000 литра, с акциз и ДДС. Според мен 1 тон бензин е около 1350 литра, което по твоята цена прави страшна далавера и цена от около 1.83 лв за литър. Откъде може да отида и да си го купя? Веднага ще купя поне два тона От тази официална цена лесно можеш да сметнеш, че печалбата на бензиностанциите е около 13-14 стотинки от всеки литър (или около 6%), а като прибавиш и транспортната такса... Е така тръгват слуховете, някой ще го прочете без да провери и утре ще твърди, че печалбите им са 25-30 стотинки (с малко от него). В момента се сещам за поне 3 бензиностанции в София, които продават гориво с 5-7 стотинки по-евтино от "големите" вериги. Не са ги пребили.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар