Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"Етажна собственост - Р " - дялово разпределение

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    Re: парно

    kluchar написа:
    Май може да се сложи на всеки вход отделна абонатна.Ни също нямаме топло и не ни начисляват изравнителни . Другите входове имат топло .Някъде сме около 15 до20 апартамента на вход.Така че май не зависи толкова колко абонати са във вход.
    Да, така е, дори има и доста по-съвременни решения, но те са свързани с много разходи и реконструкция на цялата отоплителна мрежа в блока. Разясниха ни и този вариант, но за сега това е невъзможно поради високата себестойност на реконструкцията. Утре ще опитам да снимам с високо качество фактурата, за да сатне по-ясно какво се опитвам да обясня, че сега стана късно и е време да гася компа. Не се сетих по-рано да я свърша тази работа.
    Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

    Коментар


      #17
      Според ЗУЕС чл.18 може да се свика общо събрание на повече от 2 етажни собствености. Взетите решения се приемат с мнозинство на 2/3 от присъстващите. За да е всичко ок направете покана за общо събрание и я разлепете на всички входове , задължително присъствен списък и протокол от събранието, щом от 4-те входа сте единни няма да е трудно да се съберете, с мнозинството може да приемете всякакви решения. Протокола го изготвяте и го разписват представителите на УС/ на 5-те входа /, протоколчика и този които го е изготвил/ ако е човек различен от протоколчика./ С копие на протокола отивате в Топлофикация и топлинното дружество и ги уведомявате за взетите решения. Всички живущи са длъжни да се съобразят с взетите решения. / ако не сте се събрали 67% от собствениците на идеалните части отложете събранието с 1 час и след това независимо от броя присъстващи взетите решения се считат за законни /.Прочети ЗУЕС ще намериш много полезна информация, има също една книжка " Под един покрив" в която също има много полезна информация, дадени са и практически примери.Ако имаш въпроси мога да ти съдействам- Председател съм на домсъвета и заради проблемите които имаше във входа съм изчела ЗУЕС от началото до края, в инерес на истината дава доста права за действие на ЕС, а по повод абонатните станции от Топлофикация ги подменят безплатно- имат отпуснати пари по програма за Енергийна ефективност, по която се забавиха и декември месец сменяха по 20-30 абонатни станции на ден. / тази информация е за София /

      Коментар

      Working...
      X