Колеги, ще сменям колата и искам малко помощ и коментари. Фаворити са ми Рено Сеник 1 фаза 2 1.6 или 2.0, Ситроен Ксара Пикасо 1.8, Ланча Либра комби 1.8. Нагласил съм към 5 хиляди, значи цената не трябва да надхвърля много над 4. Търся бензинова кола, която ще се кара на газ. Багажникът трябва да събира следващите две-три години детска количка, сгъваем креват и 2-3 сака.Карам предимно извънградско по около 10-12 хил. км. на година. Пишете коментари за избора ми, ако знаете някакви слаби страни на моделите и двигателите, които съм избрал. Дайте и други подобни предложения.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Избор на автомобил
Collapse
X
-
Re: Избор на автомобил
simeon3000 написа:Багажникът трябва да събира следващите две-три години детска количка, сгъваем креват и 2-3 сака.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
-
Аз бих взел либрока, не че не съм го направил вече. 1,8 е супер двигателче, слабите страни- тракащ вариатор, слухове за горящи бубини, трудно намиране на нови части за хитачи системите май бяха, ама не вярвам да се наложи, дори да се наложи 2 ръка и това е. Иначе либрата страда от стабилизираща щанга, повдигачи на прозорците редовно издават багажа, гърнетата са много скъпи, а не знам дали се намират бг произвоство или полски, на каквито са свикнали хората по 100-200 лв. Иначе поддръжката на бензинката е прилична. Отзад колата е тясна, няма много място за крзката на пътник, тавана е нисък, но се свиква. След бравото като се кача в либрата и ми е много тясно, същото ще е и при теб в началото, но се свиква.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
на мен комбитата не ми харесват, но ако не бях победил жената в спора, колата ми щеше да е или мареа или форд мондео. при последните отзивите за произведени след 12.98 г. са направо невероятни. не знам за коли 2002-2003 (в твоя ценови диапазон) какво е положението, но за 99-2000 едва се удържах навремето да не си взема едно мондео. всъщност само високия данък ме спря, което при теб явно не е фактор. от тия дето си избрал бих си взел либрата (то аз сигурно ще си взема, ама няма да е комби ), заради съпорта във форума. сценика навремето беше много недоклатен и неоправдано скъп, форумът им е готин. ксарата - пъргава и доста проблемна, оставя впечатлението, че са я правили без желание и колкото да имат модел в тоя клас. а и на ситроените форума е пълна трагедия.п.п. подробно съм проучил и двете французойки, по наши и английски сайтове и форуми, в началото на 2008 г. за коли произведени 1997-2000. взех си брава.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Ако не търсиш динамика, Сценик 1.6 е оптимален като разход и поддръжка. Малко тесничък багажник, но ако газовата бутилка е на мястото на резервната гума, а гумата е патерица - става. Здрав мотор, прилична ходова част, има екземпляри по моргите за евентуална покупка на части по екстериора.Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
Имам рено сеник. В момента в който пъхна детската количка (кенгуру виктория) и мястото е дотам. Донапъхвам това онова отстрани, но сгъваемата кошара задължително е в купето в краката на задната седалка. Другото се натрупва по седалките и две места се оставят отзад за жената и детето.В момента ако избирах мноооого бих се замислил за Фиат Мултипла метан, в случай на голям багаж слагам детето и жената отпред и отзад сгъвам седалките.
Коментар
-
Renault Espace от 98-00г също е добър и доста надежден вариант , поне според мен. Собствена маса само 1450кг. За сравнение Сценик-а е 1250кг. А Еспейс-а е цял фургон.Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5
Коментар
-
Xaus написа:Renault Espace от 98-00г също е добър и доста надежден вариант , поне според мен. Собствена маса само 1450кг. За сравнение Сценик-а е 1250кг. А Еспейс-а е цял фургон.
Коментар
-
Мултипла не бих "преглътнал" , ако взема такава, ще ме изгонят от къщи и ще трябва да си я карам сам , Еспейс е наистина огрооомен фургон, Ланча Капа ми е забранено да споменавам - била много грозна, според жена ми , както и Стило комбиКогда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
Коментар
-
Yavor написа:Либрата е добър вариант, вече има и доста хора с тях, имат и опит с газифицирането, или по скоро да кажа - с метанизиранетоYavor написа:Макар че за тези пари и Стило комби можеш да вземеш, също не е лош вариант.Immortal написа:Аз съм крайно пристрастен към Ланча... но НЯМА да ти предложа Либра. Онзи ден ми беше на гости Митака Попаров, с бебето и количката. След метанизиране, количката отзад едва се побира и няма място за НИЩО друго.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
emzo написа:Ама ти продължаваш да зарибяваш макар и неволно, като сложи газ на мястото на резервната гума и една малка патеричка, ще има място.Метанов сектант такъвI don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!
Коментар
-
galinchooo написа:Ето ти едно перфектно предложение от мен...Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар