Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

какво се показва с винетката?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

какво се показва с винетката?

колеги, понеже му дойде времето за винетка, някой да сподели от опит какво трябва да се пази с нея? миналата година си пазих всичките хартии, дето ми ги дадоха в бензиностанцията, и след 2 месеца се разпарцаливиха и тая година не ми се ще да се пълня с излишни боклуци.благодаря предварително!
    браво 1,6/90 - 09 г.

По принцип на излизане през външна граница (Турция, Македония, Сърбия) искат да покажеш втората част с баркода. Друго никой никога не е искал.Макар че според мен и това е незаконно и излишно, ама...

Коментар

Re: какво се показва с винетката?

slonikon написа:
      колеги, понеже му дойде времето за винетка, някой да сподели от опит какво трябва да се пази с нея? миналата година си пазих всичките хартии, дето ми ги дадоха в бензиностанцията, и след 2 месеца се разпарцаливиха и тая година не ми се ще да се пълня с излишни боклуци.благодаря предварително!
      Трябва да си пазиш всичко което са ти дали с винетката. На квитанцията пише номера на колата, по него може да подвърдиш че си я купил за тая кола, ако нещо се заядат куките че не е залепена добре и т.н.т. както и ако недай боже някой ти счупи стъклото, това е доказателството чеси платил за винетка. Аз си ги нося в жабката тия неща, да не се окифлят по джобове и чантички.
      Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Най-важен е стикера който остава на фолиото като отлепиш винетката другото е ала бала .
        FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Квитанцията може да се изисква от данъчните, но не и от КАТ-аджия. Както казва dani389, бар кода, останал на фолиото, е най-важен (+винетката на стъклото Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 ), останалото е "ала-бала".
          Stop giving directions, just say "Follow me."
          Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
          Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Абе най-сигурно ми се струва да се носи една папка с документация, сертификати, баркодове, касови бележки, нотариални актове ако има, фишове, актове, всичко носете. И 20 лева, че все за нещо ще се хванат накрая...

Коментар

Касовата бележка е до изхода на магазина или обекта.......
              Alfa 156 2.0 TS
              Alfa 156 20VTurbo
              Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
              Locost TF1 3.0V6

Коментар

винетка

С касовата бележка може дави издадат дубликата .Слагаш ги в жабката и готово .
                КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

ogi28b написа:
                  Абе най-сигурно ми се струва да се носи една папка с документация, сертификати, баркодове, касови бележки, нотариални актове ако има, фишове, актове, всичко носете. И 20 лева, че все за нещо ще се хванат накрая...
                  6+
                  Не всичко което има две бузи ......... е лице.

Коментар

Re: винетка

kluchar написа:
                    С касовата бележка може дави издадат дубликата .Слагаш ги в жабката и готово .
                    Никакъв дубликат няма да му издадат.От бензиностанцията ти дават винетката.Дали ще си пазиш касовата или не,тва си е твое решение,никой няма да ти я иска.Важното е само отрязъка с баркода да си пазиш и винетката да е на стъклото в долния десен ъгъл.
                    Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                    Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

ogi28b написа:
                      И служебна бележка, че имаш всички бележки.
                      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Plastex написа:
                        И служебна бележка, че имаш всички бележки.
                        И аз нося всички неща в жабката. Не ми пречат. Никога нищо не са ми искали по повод винетката.
                        Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Не могат да искат друго освен това което остава на фолиото с баркода.На мен тази година ми казаха,че мога да ползвам безплатна винетка от социалните.Дадоха ми я от там.Та като нямам касови бележки ко праим? А 20 лв вече не те оправя,че ходят куките по двама
                          Животът е това,което се случва докато кроим други планове.
                          Love is a language spoken by everyone,but understood only by the heart

Коментар

dkenanova написа:
                            Не могат да искат друго освен това което остава на фолиото с баркода.На мен тази година ми казаха,че мога да ползвам безплатна винетка от социалните.Дадоха ми я от там.Та като нямам касови бележки ко праим? А 20 лв вече не те оправя,че ходят куките по двама
                            Е таман 20лв. де - х10лв/кука. Неприятното е, както ми се случва на мен - по трима и ... последните им казах, че 20 не се дели на 3 и да мислят за какво ще се заяждат , а те само документите ми провериха и ме пуснаха по живо по здраво...
                            Steliyan's Life!
                            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                              dkenanova написа:
                              Е таман 20лв. де - х10лв/кука. Неприятното е, както ми се случва на мен - по трима и ... последните им казах, че 20 не се дели на 3 и да мислят за какво ще се заяждат , а те само документите ми провериха и ме пуснаха по живо по здраво...
                              Късметлия
                              Животът е това,което се случва докато кроим други планове.
                              Love is a language spoken by everyone,but understood only by the heart

Коментар

Working...
                              X