За спиране от движение не трябваше ли разрешение с подпис от не знам си кой висшестоящ в полицията. И все пак полицая как ще разбере, че съм със ксенон?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Закона за ксенона в сила ли е ?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Sev написа:полицая на пътя не може да те глоби за ксенонако иска да се пули на фара 1 час и да гледа маркировкине е в неговата компетентност да казва каква крушка има във фаратой може само да каже свети или не свети
Коментар
-
ogi28b написа:infineon написа:Едва ли ще е в сила скоро понеже е трудно за доказване на пътя кой е заводски и кой не. Има и заводски рефлекторни фарове с ксенон, има и заводски лупи с крушки. И в двата случая е трудно доказуемо.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
nedialk00
ogi28b написа:По член 171 точка 2 буква А - спира те от движение, защото си изменил конструкцията, като си монтирал допълнителни светлини без съответното разрешение и после по член 178 те глобяват от 100 до 1000 лв, защото си "комплектувал с основни агрегати от различни модели моторното превозно средство", и разни ей такива точки от ЗДП. Ако решат - има как, ако трябва ще приемат и закон за целта. Както каза авторът - закона за кснеона.В интерес на истината сме идиотска държава и тези неща са неприложими и няма да се случат, но ако сме нормална - едно, че никой няма да си позволи да монтира такива боклуци, второ - че ГТП ще е истински преглед и там никога няма да минеш с подобни светлини, трето - книжките няма да се продават на килограм, четвърто - всички ще си плащат данъците, осигуровките и задълженията и пътищата ще са здрави...Айде като въведат нещо такова, обещавам първи да си махна ксеноня.Ред.: coolboby - Визуално. Така, както визуално те вижда, че не спираш на знак СТОП. Като е минал обучение и знае какво е халогенна и какво - ксенонова лампа. Могат да се познаят по начина на палене, по начина на гаснене, по начина на загряване, по цвета на светлината, по токът който протича по кабела към лампата - половин ампер, срещу 5 А на халогенната...
Коментар
-
Само дето не разбирам, защо като някой се ебава са Вас, вдигате валянка до небето, а когато Вие се ебавате с колегите си, в случая със ксенон на рефлекторен фар, ставате велики ? Що не вземете да се замислите, като не искате да се ебават с Вас, Вие, защо се ебавате ? Ако се слага ксенон само на фарове с лупи, на никой нищо нямаше да пречи, ама нейсе да светим като изоглавени в очите на колегите си, и после да се сърдим че не се съобразяват с нас ... ич биля не ми се връзва. Смятам че теми от този род изобщо не трябва да има и да се обсъждат. Хората са казали кратко точно и ясно, на какви фарове се слага ксенон.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Sev написа:Оги, много дословно четеш законаоще един път казвам - полицаят не е компетентен да се изказва каква е крушката във фаранали трябва да ми прибере колата за експертизатова как точно ще стане?
Коментар
-
fast forward написа:Sev написа:Оги, много дословно четеш законаоще един път казвам - полицаят не е компетентен да се изказва каква е крушката във фаранали трябва да ми прибере колата за експертизатова как точно ще стане?
Коментар
-
Сев е най прав. Никой полицай няма да си сложи главата в торбата да напише такъв акт понеже им е ясно че в съда този акт не може по никакъв начин да се обоснове, как е преценил да го напише.И като става думи за модификации по фаровете, монтажа на ксенон и на лупи се явява такава и също е незаконна, ако не е от завода производител.А дали е така само техническа комисия може да го докаже.Но че не е редно да караме с ксенони съм съгласен. Ако всички си ги махнат, ще си махна и аз моите обещавам.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
В Пазарджик има страшно много коли с ксенон на рефлекторен фар...Даже всички патрулки са с ксенон...Ако катаджията сам си пише акт съм съгласен...Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT
Коментар
-
Една много гадна тенденция, от типа ама аз съм най-велик се заформя отново и в тази тема. Питах по- горе, защо като някой Ви е.е вдигате патардия до небето, ама не ! То това балкански синдром ли е, к’во е не знам ама как ми се иска да рекна на някои хора една българска и мазна ... Обяснява Ви се че най-малкото това не е коректно към нас, с които комуникирате тук в този форум, към приятелите Ви с които се разминавате по пътищата, ама Вие трябва да сте отгоре и да казвате " Ебал съм те, не карай срещу мен ! " От 1000 кладенеца вода вадят някои, как ченгето не може да го глоби, Може и още как ! И трябва !!! То според тия наивни Ваши изказвания, сигурно и за цвета на колата не може да каже, щото не е компетентен :D Адски тъпи и обиждащи ме изказваия има в този тип теми. Е, айде аз пък ще Ви блъскам с камиона, защото ме заслепявате. Докажете че е е такаОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар