Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Закона за ксенона в сила ли е ?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За спиране от движение не трябваше ли разрешение с подпис от не знам си кой висшестоящ в полицията. И все пак полицая как ще разбере, че съм със ксенон?

Коментар

Sev написа:
      полицая на пътя не може да те глоби за ксенонако иска да се пули на фара 1 час и да гледа маркировкине е в неговата компетентност да казва каква крушка има във фаратой може само да каже свети или не свети
      Добре, спира те и ти пише акт за нарушение на чл. 101, заради липса на фар с халогенна лампа. Актът е обвинение срещу теб. Той има и свидетел. Ти как ще докажеш, че лампата във фара ти е халогенна, щом не е от неговата компетентност, не може да е от твоята също Също така - как той може да каже дали свети или не? То така ако тръгнеш... Като те спрат за превишена скорост - можеш да кажеш че си се возил, а не че си карал. Как те ще докажат, че си карал точно ти? Така можеш и да караш с включени светлини за мъгла, те как ще докажат, че това са именно светлини за мъгла, а не късите или дългите ти светлини? Затова - минават обучение какво е ксенонова и какво е халогенна лампа, после поглежда маркировката на фара и няма да се пули 1 час, а ще прочете всички кодове за 5 секунди и всичко е ясно. Ама едва ли ще стане някога това. По член 171 точка 2 буква А - спира те от движение, защото си изменил конструкцията, като си монтирал допълнителни светлини без съответното разрешение и после по член 178 те глобяват от 100 до 1000 лв, защото си "комплектувал с основни агрегати от различни модели моторното превозно средство", и разни ей такива точки от ЗДП. Ако решат - има как, ако трябва ще приемат и закон за целта. Както каза авторът - закона за кснеона.В интерес на истината сме идиотска държава и тези неща са неприложими и няма да се случат, но ако сме нормална - едно, че никой няма да си позволи да монтира такива боклуци, второ - че ГТП ще е истински преглед и там никога няма да минеш с подобни светлини, трето - книжките няма да се продават на килограм, четвърто - всички ще си плащат данъците, осигуровките и задълженията и пътищата ще са здрави...Айде като въведат нещо такова, обещавам първи да си махна ксеноня.Ред.: coolboby - Визуално. Така, както визуално те вижда, че не спираш на знак СТОП. Като е минал обучение и знае какво е халогенна и какво - ксенонова лампа. Могат да се познаят по начина на палене, по начина на гаснене, по начина на загряване, по цвета на светлината, по токът който протича по кабела към лампата - половин ампер, срещу 5 А на халогенната...

Коментар

ogi28b написа:
        infineon написа:
        Едва ли ще е в сила скоро понеже е трудно за доказване на пътя кой е заводски и кой не. Има и заводски рефлекторни фарове с ксенон, има и заводски лупи с крушки. И в двата случая е трудно доказуемо.
        Напротив! Доказването е толкова лесно, че няма накъде. Точно за 5 секунди се доказва дали имаш право да караш с ксенонова лампа или нямаш. Поглеждаш фара, виждаш маркировката му и ако там пише "HC", "HR", "HCR", а отвътре свети ксенон - веднага имаш право да напишеш акт за изменена конструкция или там както се нарича, на фабрично предписаните светлини. А това, че родната милиция, дето ни пази, не ги знае тези неща и не ги прилага - е друг въпрос. Местя темата в раздел ОБЩИ ПРИКАЗКИ, защото няма общо с този раздел.
        А как ще познае вътре дали свети ксенон или халогенна крушка тип "night breaker" на осрам?И яркоста и цвета се мерят с уреди, а не на око.А и пътните полицаи не са технически лица за да преценят самата крушка на какъв принцип е и такъв акт не е издържан юридически.
        http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
        Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
        FIAT БРАВО 1.2 16v
        ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
        FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

ogi28b написа:
          По член 171 точка 2 буква А - спира те от движение, защото си изменил конструкцията, като си монтирал допълнителни светлини без съответното разрешение и после по член 178 те глобяват от 100 до 1000 лв, защото си "комплектувал с основни агрегати от различни модели моторното превозно средство", и разни ей такива точки от ЗДП. Ако решат - има как, ако трябва ще приемат и закон за целта. Както каза авторът - закона за кснеона.В интерес на истината сме идиотска държава и тези неща са неприложими и няма да се случат, но ако сме нормална - едно, че никой няма да си позволи да монтира такива боклуци, второ - че ГТП ще е истински преглед и там никога няма да минеш с подобни светлини, трето - книжките няма да се продават на килограм, четвърто - всички ще си плащат данъците, осигуровките и задълженията и пътищата ще са здрави...Айде като въведат нещо такова, обещавам първи да си махна ксеноня.Ред.: coolboby - Визуално. Така, както визуално те вижда, че не спираш на знак СТОП. Като е минал обучение и знае какво е халогенна и какво - ксенонова лампа. Могат да се познаят по начина на палене, по начина на гаснене, по начина на загряване, по цвета на светлината, по токът който протича по кабела към лампата - половин ампер, срещу 5 А на халогенната...
          мойте разбирания за ОСНОВНИ агрегати по един автомобил далеч не са фаровете, ама щом сте рекли аз имам ксенон на фарове с лупи от мареа, сега след месец и 2 седмици някъде съм на ГТП, ще споделя какво се е случило

Коментар

+1 към поста на ОгиСамо да не забравиш какво си обещал :D Аз моя ксенеон няма да го махна, щото още не съм го купил и нямам намерение да го правя
            Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Тази тема сме я дъвкали дъвкали дъвкали, кому е нужно да се изпокарат отново хората, не разбирам?

Коментар

Само дето не разбирам, защо като някой се ебава са Вас, вдигате валянка до небето, а когато Вие се ебавате с колегите си, в случая със ксенон на рефлекторен фар, ставате велики ? Що не вземете да се замислите, като не искате да се ебават с Вас, Вие, защо се ебавате ? Ако се слага ксенон само на фарове с лупи, на никой нищо нямаше да пречи, ама нейсе да светим като изоглавени в очите на колегите си, и после да се сърдим че не се съобразяват с нас ... ич биля не ми се връзва. Смятам че теми от този род изобщо не трябва да има и да се обсъждат. Хората са казали кратко точно и ясно, на какви фарове се слага ксенон.
                Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

и през ум не ми е минавало да присветвам на някой, която ме заслепява с ксенонови фарове, щото очевидно не кара на дълги,а и едва ли ще си угаси фаровете, за да се разминен безпроблемно. ама обещавам да започна, де. един на десет да го загризе съвестта, все е кяр!
                  браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Оги, много дословно четеш законаоще един път казвам - полицаят не е компетентен да се изказва каква е крушката във фаранали трябва да ми прибере колата за експертизатова как точно ще стане?
                    2015 Renault Megane Expression GT
                    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Sev написа:
                      Оги, много дословно четеш законаоще един път казвам - полицаят не е компетентен да се изказва каква е крушката във фаранали трябва да ми прибере колата за експертизатова как точно ще стане?
                      не отдавна даваха по новините че определени коли на кат са оборудвани със някакви апарати които измерват правилно ли са регулирани фаровете. предупредиха че на водачи с фарове които бият на горе и заслепяват ще се налагат глоби, за водачи със ксенон на фарове без лупи също, предполагам въпросната апаратура ще хваща ксенонова крушка на фар без лупа, което аз тълкувам че въпросния закон е в сила, друг е въпроса колко от катаджиите ще се занимават с това..повече по въпроса:http://www.monitor.bg/article?id=313160

Коментар

Прикачени файлове

Коментар

fast forward написа:
                          Sev написа:
                          не отдавна даваха по новините че определени коли на кат са оборудвани със някакви апарати които измерват правилно ли са регулирани фаровете. предупредиха че на водачи с фарове които бият на горе и заслепяват ще се налагат глоби, за водачи със ксенон на фарове без лупи също, предполагам въпросната апаратура ще хваща ксенонова крушка на фар без лупа, което аз тълкувам че въпросния закон е в сила, друг е въпроса колко от катаджиите ще се занимават с това..повече по въпроса:http://www.monitor.bg/article?id=313160
                          това са коли на друга институцияи имат прост апарат за ниво на фароветова дали ксенона е на лупа или не няма значение - еднакво незаконен е
                          2015 Renault Megane Expression GT
                          2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                          Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Сев е най прав. Никой полицай няма да си сложи главата в торбата да напише такъв акт понеже им е ясно че в съда този акт не може по никакъв начин да се обоснове, как е преценил да го напише.И като става думи за модификации по фаровете, монтажа на ксенон и на лупи се явява такава и също е незаконна, ако не е от завода производител.А дали е така само техническа комисия може да го докаже.Но че не е редно да караме с ксенони съм съгласен. Ако всички си ги махнат, ще си махна и аз моите обещавам.
                            http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                            Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                            FIAT БРАВО 1.2 16v
                            ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                            FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

В Пазарджик има страшно много коли с ксенон на рефлекторен фар...Даже всички патрулки са с ксенон...Ако катаджията сам си пише акт съм съгласен...
                              Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
                              Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
                              EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Коментар

Една много гадна тенденция, от типа ама аз съм най-велик се заформя отново и в тази тема. Питах по- горе, защо като някой Ви е.е вдигате патардия до небето, ама не ! То това балкански синдром ли е, к’во е не знам ама как ми се иска да рекна на някои хора една българска и мазна ... Обяснява Ви се че най-малкото това не е коректно към нас, с които комуникирате тук в този форум, към приятелите Ви с които се разминавате по пътищата, ама Вие трябва да сте отгоре и да казвате " Ебал съм те, не карай срещу мен ! " От 1000 кладенеца вода вадят някои, как ченгето не може да го глоби, Може и още как ! И трябва !!! То според тия наивни Ваши изказвания, сигурно и за цвета на колата не може да каже, щото не е компетентен :D Адски тъпи и обиждащи ме изказваия има в този тип теми. Е, айде аз пък ще Ви блъскам с камиона, защото ме заслепявате. Докажете че е е така

Коментар

Working...
                                X