Най- нарая КЗК се произнесе:http://www.dnes.bg/business/2012/03/...orivata.154155
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
А нямало картел за горивата
Collapse
X
-
bubachko
Интересно ми е какво ще стане изобщо, а че няма да ги накажат - няма, убеден съм. Както четох, наказанието е 10% от миналогодишния оборот, а бате Боко е мишка и няма да посмее, това са прекалено много милиони... Те преди мо-малко от година не можаха да ги спрат, че не работеха по закон заради тези измервателни уреди, та сега ли?!Мен ми се струва, че се мъти нещо много по-голямо и скоро ще излезе наяве, яко хвърлят прах в очите, за три години това вече е много доказана татика от това "правителство". Чудно ми е само след 2-3 излетели министъра и разбития картел какво ли ще се окаже?
Коментар
-
Откровено казано, това си беше публична тайна. Интересно ми е как толкова години не се сети никой за тоя картел, след като в новините се казва " ЛукОйл определи следните цени на горивата ..." Защо не чух ни веднъж да казват че някой друг е поределил цени на горивата ??? Между другото съм склонен да вярвам че Ромпетрол поне са дърпали цените надолу, защото от изброените 4 фирми, на Ромпетрол дизела, и то качетвения, който се равнява по цени поне на Екто -то на Лукойл, винаги е на цената на обикновения дизел по другите бензиностанции, че и с по 1 - 2 сц. отдолу. Да не говорим че качеството е в пъти по-добро и отговаря на Е5 стандартите, за разлика от другите с неизвестни примеси. Дано се променят нещата, но все си мисля, че това "разкритие" е само за да мислим че някой прави нещо.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:Откровено казано, това си беше публична тайна. Интересно ми е как толкова години не се сети никой за тоя картел, след като в новините се казва " ЛукОйл определи следните цени на горивата ..." Защо не чух ни веднъж да казват че някой друг е поределил цени на горивата ??? Между другото съм склонен да вярвам че Ромпетрол поне са дърпали цените надолу, защото от изброените 4 фирми, на Ромпетрол дизела, и то качетвения, който се равнява по цени поне на Екто -то на Лукойл, винаги е на цената на обикновения дизел по другите бензиностанции, че и с по 1 - 2 сц. отдолу. Да не говорим че качеството е в пъти по-добро и отговаря на Е5 стандартите, за разлика от другите с неизвестни примеси. Дано се променят нещата, но все си мисля, че това "разкритие" е само за да мислим че някой прави нещо.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Я не си лъжете акълите!И като тази измислена комисия е доказала картелното споразумение кво следва-нищо.От констатации,които на всички са известни файда няма.Поредното пълнене на страници във пресата и време в новинарските емисии.PUNTО 1.7 ТД ELX/умря,горкото/
Проблема не е от бобината,а от магарето в кабината!
Коментар
-
jenshen73 написа:Dido_Lyubenov написа:Откровено казано, това си беше публична тайна. Интересно ми е как толкова години не се сети никой за тоя картел, след като в новините се казва " ЛукОйл определи следните цени на горивата ..." Защо не чух ни веднъж да казват че някой друг е поределил цени на горивата ??? Между другото съм склонен да вярвам че Ромпетрол поне са дърпали цените надолу, защото от изброените 4 фирми, на Ромпетрол дизела, и то качетвения, който се равнява по цени поне на Екто -то на Лукойл, винаги е на цената на обикновения дизел по другите бензиностанции, че и с по 1 - 2 сц. отдолу. Да не говорим че качеството е в пъти по-добро и отговаря на Е5 стандартите, за разлика от другите с неизвестни примеси. Дано се променят нещата, но все си мисля, че това "разкритие" е само за да мислим че някой прави нещо.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
jenshen73 написа:Тъпото е, че можехме да си запазим Нефтохим да е държавен..., но някой е имал по-голям интерес да бъде "приватизиран" за жълти стотинки...Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
jenshen73 написа:Всичко е едно голямо биволско лайно. Тъпото е, че можехме да си запазим Нефтохим да е държавен..., но някой е имал по-голям интерес да бъде "приватизиран" за жълти стотинки...Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
@Yavor: Съгласен съм с теб, че щеше да се краде. Не, че в момента не крадат, но е по-малко и ги е страх повече. Но пък Дидо Любенов пита що Лукойл определял цените - понеже е наивиничък и си мисли, че някой ще дойде за сините му очи да сваля цените, които Лукойл са предложили. Наивни сме и да вярваме, че свободния пазар позволява да има контрол над цените на дадена стока/услуга. Няма как да стане. Когато се купува суровина от свободния пазар - няма как крайния продукт да е кой знае колко по-евтин. А и никой не се замисля, че едно търговско дружество няма интерес да продава стоката си по-евтино в точка А, ако може да вземе по-висока цена за нея в точка Б - в Турция например дизеловото гориво наскоро беше къде 3лв. Кажи речи с 10% по-скъпо, което си е интересна печалба. Ако аз например знам, че съседът ми ще ми плати 300х. лв. за апартамента - защо да го продавам на някой, който ще ми даде 200? Още при миналогодишните протести писах - спираме да караме колите си за един месец, ползваме обществен транспорт и ... може да постигнем някакво намаляване на цената на горивата, но докато тон желязо се яздят от 80 кила месо ежедневно - няма да стане скоро...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар