Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нов софтуер в данъчното

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

simeon3000 написа:
    Не знам какъв трябва да си ... да кълнеш и обиждаш хора, за които не знаеш поради каква причина не са си платили данъка на държавата. Щото те приоритетите на всички са различни. Половин София паркират неправилно, тях кълнеш ли ги? Пак толкова не си плащат сметките за парното - и тях ли ги псуваш? У всяка една частна фирма счетоводството е най-меко казано двойно. Осигуровки на минимум и т.н.Или, щом ти се мислиш за изряден, останалите, дори да са мнозинство, са мухльовци и мизерници? Аре, нема нужда от такъв "висок" морал в автофорум.
    Като няма пари за данък - няма пари и за кола. Продава я и няма финансови проблеми. Не е гордост да си платиш данъка в България, гордост е да го скатаеш, а ако има и как да излъжеш, че имаш трабантче, а караш Масерати...
    Seba написа:
    Аз вече 15тина дни минах периода,в които можех да обява колата,но когато имах възможност нямах пари,а сега когато имах времето нямам парите.Какво да направя,нов съм в службата и другите си взимат отпуски,работя почти без почивка,сега даже пиша от лаптопа на един колега.Много съм се шашнал че с тия 76 kw и глобата сигурно 300 лева ще ми заминат след 1 седмица като взема заплата,но смятам,че трябва да сме изрядни,пътищата няма да се оправят,но поне ние да сме на ниво...
    Плаща се 2% данък придобиване по застрахователна оценка. Може да звучи смешно, но за 7 годишна кола платих 12лв... С лихвата за месец я платиш 20, я не... Това не е страшно, страшно е после с "истинския" данък автомобил.Още по-страшно е един ден като трябва да кандидатстваш я за ясла, я за детска градина - тогава за да получиш документ, че не дължиш данъци - може да се наложи да бръкнеш много дълбоко в опразнения джоб и да скочиш с едни предвидени за друго вместо за данък пари...
    Steliyan's Life!
    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Seba написа:
      Аз вече 15тина дни минах периода,в които можех да обява колата,но когато имах възможност нямах пари,а сега когато имах времето нямам парите.Какво да направя,нов съм в службата и другите си взимат отпуски,работя почти без почивка,сега даже пиша от лаптопа на един колега.Много съм се шашнал че с тия 76 kw и глобата сигурно 300 лева ще ми заминат след 1 седмица като взема заплата,но смятам,че трябва да сме изрядни,пътищата няма да се оправят,но поне ние да сме на ниво...
      Плаща се 2% данък придобиване по застрахователна оценка. Може да звучи смешно, но за 7 годишна кола платих 12лв... С лихвата за месец я платиш 20, я не... Това не е страшно, страшно е после с "истинския" данък автомобил.Още по-страшно е един ден като трябва да кандидатстваш я за ясла, я за детска градина - тогава за да получиш документ, че не дължиш данъци - може да се наложи да бръкнеш много дълбоко в опразнения джоб и да скочиш с едни предвидени за друго вместо за данък пари...[/quote]Взема ли заплата другата седмица веднага отивам да плащам данъка,няма да се крия,просто се стреснах за глобата,исках ново cd,но искам да съм изряден ako e до 20 лева глобата добре,може и да влезна в 200 лв с данъка апффф глупости пиша,сега проверих в сайт колко точно ми е данъка и колата ми е над 14 години и данъка намалява на 83.06 иначе 125,значи не е толкова страшно (съжалявам за спама,лека работа и лек ден колеги

Коментар

Yavor написа:
        Princo написа:
        Ако имам неплатен фиш и не е станал на акт,с данъка на колата ли излиза ? И може ли примерно ако излиза с данъка,да се плати само данъка на колата,фиша да не се плаща ?
        Не - данъка го дължиш на общината, фиша на републиканския бюджет.Фиша ще ти излезе най вероятно ако ти трябва бележка че не дължиш данъци на държавата като вземаш някой кредит или ти трябва някоя административна услуга.Интересното е че имам 50лв фиш от миналата година, който бях забравил да платя и очаквах че тази година като си пусна данъчната декларация за да ми върнат надвзет данък ( да, връщат - трета поредна година ползвам едно облекчение и ми връщат по 400-500лв) че ще го прихванат ама явно даже и в данъчното не си дават зор и не ги проверяват тия неща.
        Интересно ми е като не са ти го прихванали ти дали си плати фиша?

Коментар

Lane Staley написа:
          vili151279 написа:
          Леле, изтрещяха колегите...Моля, модераторите да заключат темата. Аз за кво я пуснах то кво стана ....... За няколко часа няколко колеги с банове, няма смисъл да човъркаме повече в тази тема. Ясно е, че едни са плащат данъците, а други не.
          Колежке, нЕма се плашиш.И защо да сме изтрещяли? Или в тази държава е нормално да смяташ за изтрещели хора, които искат да спазват правилата и да живеят в нормална държава?Знаеш ли ако някой напише в западен форум, че не си плаща данъка наколата на какво ще го направят? Това, че тук се толерира, не означава, че е правилно.А за бановете не се притеснявай. Едно време това беше форум на хора с интересно мислене. Сега е форум на аутсайдери, които се оплакват от всичко, клавиатурни поборници за истинска държава, който обаче през пост-два си признават, че не плащат данъци, карат без валидна книжка и си менкат винетките от кола в кола Така че както е казал Ювенал "Difficile est satura non sribere", но понеже от сатира няма да разберат, по-удачно е да изразиш несъгласието си със сочни български изрази. Ако те баннат - какво губиш? Че няма да можеш да напсуваш някой тарикат след два дни? Майната му...
          Колега, въобще не се плаша напротив, но не мога да разбера защо така се палите за тези неща. Факт е, че в нашата държава няма да се оправят скоро нещата, факт е също че всеки сам за себе си взима решение как да постъпва- дали да си плати данъците, дали да си плати задълженията към Топлофикация, дали да плати вноските по заемите към институциите, които са му ги отпуснали......., всеки избира кое е по-важно да плати за да си няма излишни главоболия. Както споменах аз събирам задължения и всеки ден се сблъсквам с хора, които не са плащали едно или друго....., правят се на ущипани моми и ако мине номера, но не минава.Пак казвам, че това че не съм платила до момента е поради простата причина, че не бях регистрирала колата защото не знаех......., намерих безболезнено решение на проблема и в рамките на 1 месец всичко ще бъде на шест. Това е от мен. И Моля, ВИ не се нахвърляйте един върху друг с такава ярост........просто няма смисъл да хабите излишни нерви.

Коментар

подкрепям! не трябва да се обиждаме един друг - това е най-сигурния начин да не получим нищо срещу парите си от тази държава и да продължаваме да живеем по-зле от останалите страни в ЕС! и продължавам да смятам, че този форум е с едни от най-свестните хора, заедно може би с този на Хонда. така беше 2007, когато за първи път влязох тук, така е и сега. вярно, че сме се поизнервили всички, но дайте да си помагаме, а не да се съдим един друг за неща, които не зависят от нас!
            браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

jenshen73 написа:
              simeon3000 написа:
              Не знам какъв трябва да си ... да кълнеш и обиждаш хора, за които не знаеш поради каква причина не са си платили данъка на държавата. Щото те приоритетите на всички са различни. Половин София паркират неправилно, тях кълнеш ли ги? Пак толкова не си плащат сметките за парното - и тях ли ги псуваш? У всяка една частна фирма счетоводството е най-меко казано двойно. Осигуровки на минимум и т.н.Или, щом ти се мислиш за изряден, останалите, дори да са мнозинство, са мухльовци и мизерници? Аре, нема нужда от такъв "висок" морал в автофорум.
              Като няма пари за данък - няма пари и за кола. Продава я и няма финансови проблеми. Не е гордост да си платиш данъка в България, гордост е да го скатаеш, а ако има и как да излъжеш, че имаш трабантче, а караш Масерати... ...Плаща се 2% данък придобиване по застрахователна оценка. Може да звучи смешно, но за 7 годишна кола платих 12лв... С лихвата за месец я платиш 20, я не... Това не е страшно, страшно е после с "истинския" данък автомобил.Още по-страшно е един ден като трябва да кандидатстваш я за ясла, я за детска градина - тогава за да получиш документ, че не дължиш данъци - може да се наложи да бръкнеш много дълбоко в опразнения джоб и да скочиш с едни предвидени за друго вместо за данък пари...
              Добре де, като сте такива поборници за изрядност към държавата, що не отиде да си платиш 2% върху реалната цена на сделката?!?Що не си плати нотариалната такса върху реалната цена на сделката?!?Щото 12 лв са 2% на 600 лв. Ти за толкова ли я купи таз 7 годишна кола?!?!?!Айде моля ви се, аман от такива като вас!По добре влезте в списъка на големите длъжници на държавата да видите кво става там. Има фирми и хора, дължащи МИЛИОНИ. С моите 118 лв данък коя дупка по-напред ще оправят?!?Коя от тези, дето миналото лято с приятели ги запълнихме собственоръчно с цимент, купен от нас?!?Хора като Ковачки дължат на държавата толкова пари, колкото през целия си живот всички потребители на форума няма да видим. Да се оправят първо с тях, те да си платят дължимото!И извинявайте, ама айде най-добре всеки да си гледа в канчето. Кой каква кола, как и защо може да си позволи, си е негов личен избор. Както е въпрос на личен избор дали да плаща човек за дадена услуга. И дали да си плаща задълженията - разбира се, с всички последствия от действията си.Нека не се обиждаме и всеки да си гледа в канчето. Лесно се плащат данъци и се ходи по институции като си шеф на фирма и имаш четирицифрени доходи.Съвсем друго е положението, като работиш всеки ден от 8 до 17 ч. за заплата от 400 лв (както много от познатите ми). Няма почивен ден, няма болничен, няма неплатен. Или си там всеки ден, или си губиш работата...работа за 400 лв...Данъците ни не са никак ниски за стандарта в провинцията. Дори се страшно високи.И държавата, вместо да улесни плащането на тези тежки данъци, прави всичко възможно животът на тези хора да става все по-труден. По-горе написах няколко елементарни неща, които можеха да се направят при издаването на личните документи, например. За кое от тях не съм прав?!?Коментирай това, а не ми коментирай, че съм карал без книжка....всъщност аз съм си пълноправен водач, и медицинско си имам валидно... въпрос на една хартийка, чието изваждане за мен към момента е невъзможно поради НЕКАДЪРНОСТТА на държавните служители, измислили тромавата процедура по издаването. Не мога да губя цели 3 дни - това са ми близо 150 лв загуби, ако си взема неплатени, а шефа не ме пуска в отпуска, щото сме затънали в работа... Ако имате некадърни работници - какво ги правите бе?!? Плащате ли им? Държите ли ги на работа?!? Е, за мен държавната администрация е некадърна. И мога да го докажа.

Коментар

ахам, така е. и всички го знаят, затова и на дребните рибки ни позволяват да се скатаваме. и докато не се убедим всички до един, че държавата ни е длъжна, ще е така.
                браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Почетете постовете в тази темавижте поста на Диканио тук: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=86068&start=45 на Ферариста и друго пидобни тук: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...er=asc&start=0 Според правилата на форума но може да постваш понографски материали, лошо няма, макар всички да сме се появили като резултат от сексуален акт. Но се толерират постове разкриващи противозаконни действия. Част от тях от модератори. :D
                  like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

@Immortal: Отидох да си плащам данъка върху фактурна стойност от 5600лв. - бях приготвил точно 132лв. В момента в който застанах с фактурата на гишето булката ми каза "Трябва ви застрахователна оценка, фактурата не важи"... изненадан отидох в застрахователния офис на 8 метра от същото гише и една възбудена леля срещу 20лв. ми изготви застрахователна оценка по някви нейни книжки - стойност 600лв... Отидох с този документ и платих 12те лв. Извинявай, но щом си платих без да мрънкам 270те лева за безумния 0.01 промил - явно не съм чак такава скатавка, нали? А можех да се обадя на приятелите си доктори и да мина с кръвен тест с 0.10 промила, нали?Що се отнася до книжката - осем месеца съм карал с невалидна такава - акт за 20лв... Един месец си чаках НП - оказа се, че плащайки го - си получавам книжката. Големите длъжници са ясни, но докато целокупния народ не си плаща 12те лева данък - държавата ще е на тоя хал - без пари и без социални програми. А и доколкото е било възможно - съм бил изряден във финансовите си отношения дори и с теб, нали? А наш общ познат трети месец ми дължи едни смешни 39лв...
                    Steliyan's Life!

Коментар

jenshen73 написа:
                      @Immortal: Отидох да си плащам данъка върху фактурна стойност от 5600лв. - бях приготвил точно 132лв. В момента в който застанах с фактурата на гишето булката ми каза "Трябва ви застрахователна оценка, фактурата не важи"... изненадан отидох в застрахователния офис на 8 метра от същото гише и една възбудена леля срещу 20лв. ми изготви застрахователна оценка по някви нейни книжки - стойност 600лв... Отидох с този документ и платих 12те лв. Извинявай, но щом си платих без да мрънкам 270те лева за безумния 0.01 промил - явно не съм чак такава скатавка, нали? А можех да се обадя на приятелите си доктори и да мина с кръвен тест с 0.10 промила, нали?Що се отнася до книжката - осем месеца съм карал с невалидна такава - акт за 20лв... Един месец си чаках НП - оказа се, че плащайки го - си получавам книжката. Големите длъжници са ясни, но докато целокупния народ не си плаща 12те лева данък - държавата ще е на тоя хал - без пари и без социални програми. А и доколкото е било възможно - съм бил изряден във финансовите си отношения дори и с теб, нали? А наш общ познат трети месец ми дължи едни смешни 39лв...
                      Хубу де, що като идеш после при същия застраховател да си правиш каско - не си го направиш пак върху 600 лв?!?Тогава какви други книжки вади, че колата ти, купена за 5600 и оценена от него за 600 лв, изведнъж почва да струва 8500 ?!?!?Бе айде стига морализаторствахте. Всеки да си преценя сам за себе си дали да спазва правилата или не.Който иска да спазва всичко - да спазва, и да спи с чиста съвест.Който иска да скатава по нещо, да си скатава - и да си носи последствията.Да не ви припомням какво пише в Свещената книга на християните, Йоан 8:7.

Коментар

Дидо, ай стига се пали и ти толкова...Ваденето на книжка отнема час-два, не три дни, айде ся..Аз си смених 2010 година и личната карта, и паспорта, и книжката, барабар с медицинските - за 2-3 обедни почивки. Едва ли е по-различно при вас, като имаш предвид че аз като ги сменях беше кампания.Всеки скатава по нещо, няма спор - един повече, друг по-малко. Да, признавам си че фиша не съм си го платил все още, и няма да го платя ако може докато му мине давността, нека държавата намери начин да си го събере. Но за сметка на това платиш ’снимка’ на жена ми - с превишена скорост, и то седмица след събитието - защото беше с 30% отстъпка в двуседмичен срок - вместо 100 - 70лв. Ето ви пример за мотивация.Тука не става дума за това, кой какъв радетел за какво е, става дума това, което повтарям вечр за Нти път - какъвто народа, такава и държавата.... Защо го казвам - за да се огледат мрънкащите за пътища и да видят гредите в своите очи, след като са видяли дупките по пътя. Бойко каза едно нещо вярно - и то е че е ’лош мат’ряла’ , с това съм съгласен.
                        Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Кога съм лъгал?!?Не става в обедната почивка, щото моите документи са в Сливен, а работя в Ямбол.И наистина, ама наистина не става за 2-3 часа. Само медицинското ми отне от 11 ч преди обяд (след като свърших с паспортна служба), до 15:30... с С категория съм, минават се 5 доктора, при всеки имаше опашка и вътре някой "гол" пациент, който трябваше да изчаквам.В Ямболския КАТ майка ми я закарах и за 15 минути беше готова. Не знам каква е причината в Сливен да няма елементарна организация, но НЯМА. Една тумба хора чакат в нещо като коридор пред общо 3 гишета за подаване на документи, за получаване на готови книжки, за плащане на такси и глоби, за регистриране на автомобили. Цари пълен хаос и колегите от Сливен могат да го потвърдят. Няма машина за издаване на поредни номерца, както е в паспортна служба. Изобщо - цирк някакъв.Случаят ми е частен, знам, но за мен така седят нещата. И ме е яд най-вече за това, че всичкото това е излишно. Можеше заявлението да се подаде по електронен път от паспортна служба, както прехвърлят направената там снимка. И да ида само да си получа книжката като е готова (а защо не и нея заедно с личната карта пак от паспортна служба). За какво е това двойно разкарване на хората? Според мен е за гавра, пък аз много мразя, когато някой некадърен и мързелив чиновник се гаври с мен.

Коментар

Yavor написа:
                            ... което повтарям вечр за Нти път - какъвто народа, такава и държавата....
                            и 100 пъти на Н-та да го повториш не е така - обратното е: каквато е държавата, такъв е народа.освен да "мрънкам", аз нямам никакъв законен механизъм да принудя държавата да запълни дупките (или да изчисти и пр.). държавата обаче, има всички законови механизми да ме накара да си платя данъците, таксите, глобите и пр. +техническата възможност да ме залови някъде по веригата, + репресивен апарат, с който да ме принуди!но някак си не го прави! и що не го прави? ми щото не иска! и що не иска? щото ако от мен и още 10 000 ще вземе по още 67 лв. за втора винетка, да кажем, то само от един "наш човек" ще трябва да вземе милиони!по-изгодно й е да хвърля фишеци от типа "народа е лош матрял", "тоя закон ще го отменим, щото никой (демек народа) няма да го спазва" и пр.и оттам вече се получава: каквато е държавата, такъв е народа.затова вместо да се съдим и обиждаме един друг, трябва да "мрънкаме" дружно и навсякъде, и да се надяваме че ще се събере критичен брой мрънкащи! това е нашия правово установен механизъм да въздействаме върху властта. няма друг!
                            браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Бе не знам какво ви пречат толкоз дупките и от къде на къде те са някакъв мотиватор да не си плащате дължимото. Ей на - вчера бях приятно изненадан, като се наложи да мина по един омразен за мен път - оказа се, че няма защо да го мразя - всички дупки бяха запълнени с пресен асфалт. Все някакви пари ще да е струвал.Една огромна дупка зееше на едно важно и натоварено кръстовище - беше педя дълбока и поне две педи широка, дълга по ширината на платното - дори и тя е запълнена вече. Позатопли се времето и траповете във Варна започват да остават само в неприятните спомени. Бавно, но постоянно.Та какво казвате още Ви пречи? Входната врата дето никой не я затваря? Боята по пътната лента?
                              Steliyan's Life!

Коментар

Нов софтуер в данъчното

Аз лично закъснявам зверски с плащането на данъците си върху недвижимите и движимите имоти и се чувствам гузен.Правя всичко възможно да променя нещата.И ще го направя за да имам моралното право да изисквам от държавата , респективно от общината.
                                FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                                FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Working...
                                X