snake написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нов софтуер в данъчното
Collapse
X
-
LANCIA DELTA II 1.6ie 75HP 835C1.000
LANCIA KAPPA 2.0 20V 838A1.000-ex
LANCIA DEDRA 1.8 105hp 835A2.046-ex
Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 215hp
Grande Punto 1.2 LPG
-
@Mitaka_71, това просто не е вярно. Услужливи нотариуси, които изповядат такива очевидно незаконни сделки, винаги е имало и ще има. А и пред нотариуса нещата на практика изглеждат законно. Той реално е чист, не е извършил нарушение. Представя му се квитанция за данък, платен по банков път. Какво повече го интересува него? Да не би нотариусът да ти иска копие от декларацията по чл.54, с която колата се регистрира в общинската данъчна служба? Изповяда сделката и вълкът сит, и агнето цяло. "Само" държавата ощетена.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
jenshen73 написа:vili151279 написа:sharpradi написа:Не я плащай.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
snake написа:@Mitaka_71, това просто не е вярно. Услужливи нотариуси, които изповядат такива очевидно незаконни сделки, винаги е имало и ще има. А и пред нотариуса нещата на практика изглеждат законно. Той реално е чист, не е извършил нарушение. Представя му се квитанция за данък, платен по банков път. Какво повече го интересува него? Да не би нотариусът да ти иска копие от декларацията по чл.54, с която колата се регистрира в общинската данъчна служба? Изповяда сделката и вълкът сит, и агнето цяло. "Само" държавата ощетена.LANCIA DELTA II 1.6ie 75HP 835C1.000
Grande Punto 1.2 LPG
Коментар
-
Не знам от кой закон е това, което цитираш, (за да проверя в Сиела дали наистина е така ) но не е толкова важно. Приемам го за вярно. Всъщност го намерих - цитираш ДОПК. Както е написано, изглежда добре. И гледам, че си е в сила от 01.01.2011 година, а не от тази. А през 2011 година коли се прехвърляха с хватката "10 лева по банков път" - гаранция. Явно нотариусът си поема риска в случая. Но пък за кола, на която годишният данък е 300 лв. и не е плащан 5 години, вероятно "си струва" да се поеме риск, защото тя иначе е непродаваема. Едно такова волво щях да купувам миналата година, обявата е още в мобиле. Но се отказах, като разбрах, че никога не е била регистрирано в данъчното. А продавачът си беше намерил подходящ нотариус.Все едно - радвам се, ако тази порочна практика е пресечена! Още повече ще се радвам, ако бъдат идентифицирани всички, които са притежавали коли без да ги регистрират в данъчното и им съберат дължимите суми.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Не знам колко от вас са запознати, но има една оптична мрежа, която се нарича - Опорна мрежа на държавната администрация.Тя свързва с оптичен кабел Министерски съвет, Областни управи, Общини, НАП, Съдебна система, Прокуратура, Полиция, Митница, Всички митнически пунктове, всички подразделения на Държавния архив и други държавни учреждения, институции и фирми. Ако някой все още си мисли, че няма връзка между една или друга институция, нека пак да си помисли. Само няколко минути след издаване от Съда на забрана за напускане пределите на страната, всички митнически пунктове са информирани.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Николов, и аз съм чувал за НАМДА . Но това, че има физическа свързаност, не означава, че съответните институции имат достъп една-друга до данните си. Или поне да ги обменяха през някакъв стандартизиран интерфейс, но засега и това не правят. Всъщност точно това е една от целите на електронното правителство, за което само се говори от много години.Да, някои от институциите си взаимодействат. Наложените ограничения за напускане на страната наистина стигат незабавно до митническите пунктове. Но общините, които коментираме тук, все още дори не са част от НАМДА. Или поне не всички общини.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
tomsan написа:Airfan написа:tomsan написа:Добре, а моята след като въобще не е зачислена в данъчното, какво следва ???Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
snake написа:Да, някои от институциите си взаимодействат.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Да приемем факта, че всичко нотариуси изискват бележка от общината за платен данък.Питам как ще се процедира в следната ситуация.Колата я продавам сега, март месец, точно когато са излезнали данъците за плащане. Та норатиуса ми иска бележка. Аз отивам в общината и искам да платя само 1/4 от данъка, защото днес ще продавам колата. Не искам да плащам другата част от данъка.Ха познайте дали това ще може да стане :D Ама ако си продам колата по някакъв начин и после в общината с договора за покупко-продажба и ми изчисляват данъка до момента на продажба на автомобила.Ха, кой в крайна сметка е наигран от цялата ситуация?A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:Да приемем факта, че всичко нотариуси изискват бележка от общината за платен данък.Питам как ще се процедира в следната ситуация.Колата я продавам сега, март месец, точно когато са излезнали данъците за плащане. Та норатиуса ми иска бележка. Аз отивам в общината и искам да платя само 1/4 от данъка, защото днес ще продавам колата. Не искам да плащам другата част от данъка.Ха познайте дали това ще може да стане :D Ама ако си продам колата по някакъв начин и после в общината с договора за покупко-продажба и ми изчисляват данъка до момента на продажба на автомобила.Ха, кой в крайна сметка е наигран от цялата ситуация?LANCIA DELTA II 1.6ie 75HP 835C1.000
Grande Punto 1.2 LPG
Коментар
-
mitaka_71 написа:...или е възможно да се окаже че дължиш някаква част за тези 2 месеца/ако държиш и това може да се уточни!
Коментар
-
Томсани, момсани, Шапарадита и всички такива мошеници на дребно - дано някой тарикат като вас без Гражданска утре ви натресе бараките.То може, то бива, ама такива мухльовци като вас друго не заслужават.Не ми пука за предупреждението, пак повтарям - мръсни, долни мухльовци.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
nedialk00
аман от такива селски мръсни тарикати беее един ден ще си платите за всичко, да знаете, тия времена свършват, и тогава с голям кеф ще ви гледам изкривените мутри на това му се вика утайка на обществото селтаци мръсни такива !!! с ясното съзнание че си получавам наказание, ама неможах да се сдържа...
Коментар
-
Не знам какъв трябва да си ... да кълнеш и обиждаш хора, за които не знаеш поради каква причина не са си платили данъка на държавата. Щото те приоритетите на всички са различни. Половин София паркират неправилно, тях кълнеш ли ги? Пак толкова не си плащат сметките за парното - и тях ли ги псуваш? У всяка една частна фирма счетоводството е най-меко казано двойно. Осигуровки на минимум и т.н.Или, щом ти се мислиш за изряден, останалите, дори да са мнозинство, са мухльовци и мизерници? Аре, нема нужда от такъв "висок" морал в автофорум.Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар