Колеги, вчера един приятел ходил да си плаща данъка на колата и да си регистрира мотора. Станала е следната ситуация: от датата на покупката на мотора до вчера е просрочил 6 дни за да го регистрира. Системата автоматично му издава глоба, ако служителката не пусне глобата не може да продължи- той за пропуска си е платил 20 лв., тогава се е заприказвал със служителката и тя му е обяснила как работи: ако не си регистрирал колата в срок- автоматично системата генерира глоба- тя я определя според закъснението- плащаш си глобата и служителката продължава напред / иначе системата не и позволява да прави нищо /, плащаш си данъка за целия период за който не си плащал / от датата на закупуване на колата /, той досега си е писал по-малко к.с. за да му е по-нисък данъка, но сега като се вкара модела на колата всичко излиза пак автоматично и няма как да се промени......Това е станало в данъчната служба в центъра / Средец /, Вие имате ли надблюдения навсякъде ли е така?Питам, защото не съм си регистрирала колата от както съм я купила, а честно да си кажа не ми се плаща данъка за всичките години назад.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нов софтуер в данъчното
Collapse
X
-
Re: Нов софтуер в данъчното
vili151279 написа:Това е станало в данъчната служба в центъра / Средец /, Вие имате ли надблюдения навсякъде ли е така?Питам, защото не съм си регистрирала колата от както съм я купила, а честно да си кажа не ми се плаща данъка за всичките години назад.
Коментар
-
nedialk00
Sev написа:опасни хораа в другата тема мърморите за пътища, заплати, за места за паркиране, почистване на улицитене ви разбирам, честно ви казвам
Коментар
-
Тия филми с неплащането на данъка и глобите, са възможни само ако имате връзки където е необходимо. Това, че някой се прави на мъж, а после се обажда на чичо/леля/братовчед си в данъчното или КАТ да му "оправи" глобата, не означава, че всички могат да минат тънко. Конкретно глобата за закъсняла регистрация на колата в данъчното, си я имаше още когато си регистрирах колата през 2007, и за 2 седмици просрочване (от датата на внасяне в България) беше 20лв.
Коментар
-
Аз като пенсионерите си плащам данъка на колата още в първите дни на кампанията. 29 лв., кво му плащаш на това 1.6, 74 KW ?Вратичката, широко и услужливо отворена за нежелаещите да плащат данъци на колите си, като изобщо не ги регистрират в общините, продължава да съществува. Толкова правителства се заканват, че документите от КАТ служебно ще се придвижват до общините и ще се пресече порочната практика да не се регистрират колите в общинските данъчни служби или да се регистрират на по-малко киловати от реалните. Но всичко си остава само добри намерения...Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
snake написа:Аз като пенсионерите си плащам данъка на колата още в първите дни на кампанията. 29 лв., кво му плащаш на това 1.6, 74 KW ?Вратичката, широко и услужливо отворена за нежелаещите да плащат данъци на колите си, като изобщо не ги регистрират в общините, продължава да съществува. Толкова правителства се заканват, че документите от КАТ служебно ще се придвижват до общините и ще се пресече порочната практика да не се регистрират колите в общинските данъчни служби или да се регистрират на по-малко киловати от реалните. Но всичко си остава само добри намерения...VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Re: кола
kluchar написа:Преди 7 години ни търсеха данък за кола която сме имали преди 5 тя е продадена но не отчислена и ни караха да носим договора за продажба.Сега е с програми и по не може да се бяга дори и да няма данък пак трябва да е заведена в съвета.Ако е бракуваш пак .Няма начин да няма начин!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар