jenshen73 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нов софтуер в данъчното
Collapse
X
-
Аз да питам "тарикатите" как си минавате колата на преглед?... Защото ако са изрядни си искат бележка за платен данък...2010 година нямах пари за данъка и нямане,накрая ми излезе почти двойно през 2011 . Хем минах преглед по втория начин,като ми излезе не 25 ,а 40лв,хем платих просрочието за двете години(щото го платих чак накрая на годината) още 40лв отгоре...Данъка ми е 50лв,аз от простотия накрая хем си го платих,хем платих 55 отгоре със всичко.... Но това е нищо.Няма да ви казвам какви километрични суми ви се начисляват на ЖТД моторите ако след 4-5 годинки решите да ги продавате Едни хиляда лева за 5 години не ти мърдат.Инак всеки си знае за себе си,който може,да скатава,който като мен не е така научен да си плаща.ex.Мареа ТД100
Коментар
-
Ми начисляват се не само на ЖТД моторите - на всички с повечко коне и под 12 години данъка е сериозен.На мен за 115 кона ми е 190лв, а на колегата на 1,8 Туин Спарка - 144коня - нежно така - 260лв, на другия колега на Е класата ( е тя е с голям мАтор - 3литра дизел, 200 и кусур коня ) - 400лв му е данъка.Е тоя последния данък недей го плаща 2-3 години, па после как боли само....Аз друго се чудя - точно тия дето не си плащат данъка им е много нисък, по 30-40лв... Явно затова не го плащат, незначително им се струваAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
paralesa написа:Аз да питам "тарикатите" как си минавате колата на преглед?... Защото ако са изрядни си искат бележка за платен данък...2010 година нямах пари за данъка и нямане,накрая ми излезе почти двойно през 2011 . Хем минах преглед по втория начин,като ми излезе не 25 ,а 40лв,хем платих просрочието за двете години(щото го платих чак накрая на годината) още 40лв отгоре...Данъка ми е 50лв,аз от простотия накрая хем си го платих,хем платих 55 отгоре със всичко.... Но това е нищо.Няма да ви казвам какви километрични суми ви се начисляват на ЖТД моторите ако след 4-5 годинки решите да ги продавате Едни хиляда лева за 5 години не ти мърдат.Инак всеки си знае за себе си,който може,да скатава,който като мен не е така научен да си плаща.
Коментар
-
Yavor написа:Дидо, ай стига се пали и ти толкова...Ваденето на книжка отнема час-два, не три дни, айде ся..Аз си смених 2010 година и личната карта, и паспорта, и книжката, барабар с медицинските - за 2-3 обедни почивки. Едва ли е по-различно при вас, като имаш предвид че аз като ги сменях беше кампания.Всеки скатава по нещо, няма спор - един повече, друг по-малко. Да, признавам си че фиша не съм си го платил все още, и няма да го платя ако може докато му мине давността, нека държавата намери начин да си го събере. Но за сметка на това платиш ’снимка’ на жена ми - с превишена скорост, и то седмица след събитието - защото беше с 30% отстъпка в двуседмичен срок - вместо 100 - 70лв. Ето ви пример за мотивация.Тука не става дума за това, кой какъв радетел за какво е, става дума това, което повтарям вечр за Нти път - какъвто народа, такава и държавата.... Защо го казвам - за да се огледат мрънкащите за пътища и да видят гредите в своите очи, след като са видяли дупките по пътя. Бойко каза едно нещо вярно - и то е че е ’лош мат’ряла’ , с това съм съгласен.
Коментар
-
Колежке, що се хвана за мене не разбрах...Това което разбрах че принципа е ’гузен негонен бяга’Не се занимавай с мене и моя фиш, иди си плати данъците за последните няколко години, че то щом на колата не са ти платени, значи и данъка на апартамента не ти е платен, и таксата смет...Най вероятно като всички нас укриваш и ДОД и осигуровки...Пак казвам не се занимавай с моя фиш...Аз ще си го платя рано или късно. Нарочно дадох пример с него, защото искам да бъда честен и да не се правя на най-чистата света вода - ненапита... Ти какво си мислиш - че не съм съобразил че това разваля образа ми на голям моралист ли? Ако моя фиш можех да го платя с отстъпка - щях да съм го направил, да не говоря че считам че е несправедливо написан и точно заради това се правя че ще ми се размине Данъците не си ги плащам, защото обичам общината, а защото е неизбежно, ако мога по-малко да платя - така и ще направя, но съм изряден относително, в това е цялата разлика.Румен_Хинчев написа:Колегата Явор пише така , защото знае че от смъртта и данъците не можеш се скри , но за глобите си има давностни сроковеAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Yavor написа:Колежке, що се хвана за мене не разбрах...Това което разбрах че принципа е ’гузен негонен бяга’Не се занимавай с мене и моя фиш, иди си плати данъците за последните няколко години, че то щом на колата не са ти платени, значи и данъка на апартамента не ти е платен, и таксата смет...Най вероятно като всички нас укриваш и ДОД и осигуровки...Пак казвам не се занимавай с моя фиш...Аз ще си го платя рано или късно. Нарочно дадох пример с него, защото искам да бъда честен и да не се правя на най-чистата света вода - ненапита... Ти какво си мислиш - че не съм съобразил че това разваля образа ми на голям моралист ли? Ако моя фиш можех да го платя с отстъпка - щях да съм го направил, да не говоря че считам че е несправедливо написан и точно заради това се правя че ще ми се размине Данъците не си ги плащам, защото обичам общината, а защото е неизбежно, ако мога по-малко да платя - така и ще направя, но съм изряден относително, в това е цялата разлика.Румен_Хинчев написа:Колегата Явор пише така , защото знае че от смъртта и данъците не можеш се скри , но за глобите си има давностни срокове
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар