На фона на цените на горивата, не ви ли се струва за нагло, отношението на някои касиери по бензиностанциите? Говоря за онези 1-2-3 стотинки, които никой, никога не връща. Не вярвам, че на някой като му върнат 2 стотинки ще забогатее, но въпросът е принципен. До преди известно време не ми правеше впечатление, до един чудесен момент, когато в бензиностанции "Лукойл" престанаха да ми връщат по 4, 5, 10 стотинки.Имам карта "пълен напред", с която ползвам 5 стотинки на литър бензин през делнични дни и 7 през почивните. Когато се сетя я използвам. Така преди седмица, трябваше да платя гориво за 19.41 (с намалението излезе толкова) - дадох 20 левова банкнота, и получих ресто от 20 стотинки и пожелания за лек ден. Поисках касова бележка, и в нея видях, че трябва да ми върнат още 39 стотинки. Казах, че ми дължат още 39 стотинки, при което касиерката ми върна 39 (тридесет и девет) монети на по 1. Прибрах си ги...Преди 3 дни пак зареждам в "Лукойл", давам картата, този път от ресто 58 стотинки, ми върнаха 50 с оправданието, че нямали дребни... Днес давам 20 левова банкнота върху която стои картата, касиерката взима парите , дава ми бележка и ми казва, че не е забелязала картата за намаление...Разбирам, че това са хора и грешки стават, но защо аджеба по бензиностанциите, ще има някакви селски хитреци, мамещи и мажещи на дребно? Всеки ще си каже - "Тоя луд за 10 стотинки се прави на шут" - но си направете следната сметка ->12 часова смяна - средно по човек на минута - 10 минути - от 10 до 20 стотинки. 60 мин - от 60 до 1.20лв - 12 часа от 7.2 до 14 лв. 20 работни дни от 144 до 280лв (по невърнати само 1 или 2 стотинки). Поправете ме ако греша. Познавам хора, работили в ШЕЛ, които са ми споделяли, че на месец са изкарвали от 300 до 600 лв от подобни практики - (без бакшиши - от невръщане на ресто, рестартиране на помпи и други мизерии).А сега ми кажете, аз ли съм луд за едната стотинка или касиерите по бензиностанциите?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Акция "Искам си стотинката" при зареждане на горив
Collapse
X
-
И да стоиш по 12 часа за 300 - 400 лв. не е лесно,тъй че,до няква степен са оправдани,но да връщат по 1 стотинка нарочно или да не взимат картата за отстъпка,тва вече е глупаво ...Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
-
Ами и аз си ги искам стотинките бря. Не защото съм скръндза, а просто защото не виждам какво по-специално правят за мен, че да им оставям пари за нещо, за което вече веднъж бензиностанцията им плаща - да ме обслужат.А това колко пъти си сипвам сам бензин и бензинджията си бърка в носа няма нужда да споменавам. Или колко пъти ми сипват за две, три, четири стотинки по-малко изобщо не го коментирам. Дразнещо е, защото веднага си правиш сметката, която и колегата по-горе. И когато те лъжат навсякъде, то съвсем логично започваш да се дразниш и на този вид хитруване на дребно.П.П. И хора с образование седят за същите пари по цял ден, а да сипва бензин всеки може Кое е лесно и кое не - всеки сам си преценява.== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
А защо си мисля, че тия по бензиностанциите не седят за по- малко от 600-800 лева заплата ?! Аз също си ползвам отстъпка с карти на Еко и гледам да си сипвам по 40.70лв и с картата горе долу ми става да платя 40.... ама сега се замислям, че за миналите 2-3 години сигурно щях да събера 20-30 лева на жълти стотинки ако си взимах или ми връщаха дребните.
Коментар
-
И аз бих препоръчал плащане с дебитна карта, за да се избегне моментът със стотинките. Не знам за другите, но специално моята обслужваща банка не взема такса при плащане в магазин. Затова у мен държа много малко пари, а всичко което може - плащам с картата. Най-малкото което съм плащал, е 0.63 - сметка за виваком. В ресторантите е същото - правят се на луди и не ти връщат монети. Колкото по-скъпо и по-луксозно е заведението, толкова повече ресто забравят да ти върнат.
Коментар
-
Ma®tin написа:Аз си събирам спестените стотинки в пепелника - на седмица от отстъпки по 1-2 лв - колкото и да е, пак е нещо. Стига да ти ги дават :D:D:D Колкото до заплатите, не мисля че големите вериги бензиностанции (около София), заплатите са под 500-600лвAlfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
Ми аз тва им го връщам, като си сипвам сам и нарочно спирам пистолета на 2-3 стотинки отгоре. 1 или 2 пъти са ми искали и стотинки и най наглото е че е 20.02давам и 5 ст още и не ми връща ресто шибаната овца на касата. Значи да ми земат на мен 3 отгоре е допустимо да да им дам на тях 2 по малко не е...http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Въпросът е принципен. Има разлика между това "да не си искам едната стотинка" и между това "нарочно да не ми я дават". И кокошкарски са историите на касиерите, които се правят на ударени, а не моите, че си искам рестото. По тази логика нека закръглят горивата на кръгли суми - 1.50 на 2.70 на 3.00, да не им се налага да връщат ресто. Тогава стъпката в повишаването на цента ще бъде с по 0.1лв а не както досега с 0.01лвКолкото до богатството от 5-6 лв на месец, ще пратя 4 SMS на DMS за някой нуждаещ се от пари за операция и ще самоусоетя опита си да забогатея на гърба на касиерите от бензиностанциите
Коментар
-
честно казано, на еко-то на 4-ти километър преди около месец ми "опростиха" 13 ст. от 40.13 лв., но не знам каква е практиката, като цяло, щото почти никога не плащам в брой на бензиностанция.п.с. наистина въпроса е принципен. едва ли се събират 5 лв. на месец, ако не караш икарус , но безочието не трябва да се поощрява! особено, ако си редовен клиент.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
напълно нормално е от отстъпки да спестиш 4-5 лв - средно на месец минавам 1000 км - среден разход 8-9 на 100 - 80-90 литра по 5 стотинки - 4-4.5 лв - говорим си за спестени от карти за отстъпка, не от невзети 1 или 2 стотинки от ресто. Очевидно е, че тези карти са направени, за да накарат мен и теб да зареждат именно в тази и тази бензиностанция, като ти правят отстъпка от 3-5 стотинки, а не за те направят по-богат.
Коментар
-
А между другото цяла зима сипвах на еко софия ленд и даваше 1 кило и половина над разхода по борд компа.Последния път сипах на еко на 4 км и лукойл на шипченски и странно как разхода стана почти колкото показва борда.Не искам и да знам защо се получава така.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
FIAT БРАВО 1.2 16v
Коментар
-
А защо си сложил Папандреу на аватара си? Колегата над мене.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
FIAT БРАВО 1.2 16v
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар