На фона на цените на горивата, не ви ли се струва за нагло, отношението на някои касиери по бензиностанциите? Говоря за онези 1-2-3 стотинки, които никой, никога не връща. Не вярвам, че на някой като му върнат 2 стотинки ще забогатее, но въпросът е принципен. До преди известно време не ми правеше впечатление, до един чудесен момент, когато в бензиностанции "Лукойл" престанаха да ми връщат по 4, 5, 10 стотинки.Имам карта "пълен напред", с която ползвам 5 стотинки на литър бензин през делнични дни и 7 през почивните. Когато се сетя я използвам. Така преди седмица, трябваше да платя гориво за 19.41 (с намалението излезе толкова) - дадох 20 левова банкнота, и получих ресто от 20 стотинки и пожелания за лек ден. Поисках касова бележка, и в нея видях, че трябва да ми върнат още 39 стотинки. Казах, че ми дължат още 39 стотинки, при което касиерката ми върна 39 (тридесет и девет) монети на по 1. Прибрах си ги...Преди 3 дни пак зареждам в "Лукойл", давам картата, този път от ресто 58 стотинки, ми върнаха 50 с оправданието, че нямали дребни... Днес давам 20 левова банкнота върху която стои картата, касиерката взима парите , дава ми бележка и ми казва, че не е забелязала картата за намаление...Разбирам, че това са хора и грешки стават, но защо аджеба по бензиностанциите, ще има някакви селски хитреци, мамещи и мажещи на дребно? Всеки ще си каже - "Тоя луд за 10 стотинки се прави на шут" - но си направете следната сметка ->12 часова смяна - средно по човек на минута - 10 минути - от 10 до 20 стотинки. 60 мин - от 60 до 1.20лв - 12 часа от 7.2 до 14 лв. 20 работни дни от 144 до 280лв (по невърнати само 1 или 2 стотинки). Поправете ме ако греша. Познавам хора, работили в ШЕЛ, които са ми споделяли, че на месец са изкарвали от 300 до 600 лв от подобни практики - (без бакшиши - от невръщане на ресто, рестартиране на помпи и други мизерии).А сега ми кажете, аз ли съм луд за едната стотинка или касиерите по бензиностанциите?

Коментар