Направи ли ви впечатление днес по БТВ новините как "не намерихме недоволен гражданин" ?Интервюираха трима пенсионери-пешеходци !!!Може ли в европейски град да се започва такъв ремонт в средата на август и никой нищо да не казва ?!Днес за 1 час съм минал 7 км !!!Хубаво, трябва да се оправят пътищата ... еми почнете на 01.07 и до края на август да е наред... представяте ли си на 15.09 какво ще стане в София ?!Или примерно го правете като в Европа - нощем !
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БТВ новините ... поръчка ?
Collapse
X
-
А колега, ти ли ще им плащаш на работниците заплатата нощем ? Не знам дали знаеш, ама според кодекса на труда, труда който се полага нощем се заплаща Х2. Така сметни колко работници асвалтират, сметни че за да се кара асвалта готов за полагане трябва да бачкат и заводи, камиони, валяци и др. Сметна ли ? После ще отвориш голямата уста как парите не стигат, пък ти си бил изряден данъкоплатец. А и още нещо. Ако живееш на някой от ремонтираните булеварди дали ще траеш нощем да ти бучат машините. Или пак ще отвориш големите усти че си редовен данъкоплатец и искаш нощем да почиваш ? Тва нащо е "ем боли ем сърби" . Хем искаме хубави пътища, хем пък и претенций. Пък и кво ти пречи да се разходиш с 2-ката (демек пеша) или с колело ? Ма не ! Зора е да сме с коли. И да свиркаме по кръстовищата щото е задръстено !!!
-
Ама веднага се нахвърляте значи !Има две мнения по въпроса дали ремонтите трябва да се правят накуп и с блокирането на цяла София.Темата е за това, че второто мнение го няма в медиите.Темата е за това, че БТВ "коментираха" задръстванията доста едностранно. Темата е за това, че интервюираха пешеходци, при това възрастни такива. Ако ме питаха мен (или хората, с които разговарях днес в обкръжението ми) щяхме да заемем другата страна.Цената на работната ръка не я определям аз. Това, което ме дразни е, че ремонтите започват в средата на август. НЯМА начин да свършат до 15 септември. Защо не започнаха юли?Освен това като не стигат парите може да се избере и компромисен вариант - по-малко улици да се поправят на този етап например. А по отношение на шума нощем - например продължението на Ситняково (в момента името ми бяга) какво пречи да се прави нощем ?Днес имах достатъчно много движение, за да съм принуден да отида на работа с кола. Утре ще пешеходствам. В сряда пак ще съм с кола. Без значение дали ще ми трябва отново един час да стигна до офиса - понякога се налага.Fiat Bravo GT -> дзверчето
Коментар
-
oduh написа:Ама веднага се нахвърляте значи !Има две мнения по въпроса дали ремонтите трябва да се правят накуп и с блокирането на цяла София.Темата е за това, че второто мнение го няма в медиите.Темата е за това, че БТВ "коментираха" задръстванията доста едностранно. Темата е за това, че интервюираха пешеходци, при това възрастни такива. Ако ме питаха мен (или хората, с които разговарях днес в обкръжението ми) щяхме да заемем другата страна.Цената на работната ръка не я определям аз. Това, което ме дразни е, че ремонтите започват в средата на август. НЯМА начин да свършат до 15 септември. Защо не започнаха юли?Освен това като не стигат парите може да се избере и компромисен вариант - по-малко улици да се поправят на този етап например. А по отношение на шума нощем - например продължението на Ситняково (в момента името ми бяга) какво пречи да се прави нощем ?Днес имах достатъчно много движение, за да съм принуден да отида на работа с кола. Утре ще пешеходствам. В сряда пак ще съм с кола. Без значение дали ще ми трябва отново един час да стигна до офиса - понякога се налага.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Разбирам, че поправянето на пътищата е нещо хубаво, което всички трябва да посрещнем с положителни емоции ...просто ме смущава, че новините са манипулативни (лично мнение).Преди седмица гледах как бат’ Бойко брани саксиите на някаква лелка на бул. Черни Връх ... в прайм тайм.Fiat Bravo GT -> дзверчето
Коментар
-
...на мен пък друго ми прави впечатление:Когато става въпрос за висше образование, винаги се говори за "Университета"... не че имам нещо против учебното заведение, даже напротив - гледам на него и на завършилите го с голямо уважение... но има и други университети, които по нищо не отстъпват... Пример - Технически Университет - гр.София. - но за него никой нито дума... защо?Когато се говори за средно образование, се говори само за езиковите гимназии... а кой ще говори за професионалните гимназии или както се наричаха преди "техникуми"?Не че има някакво значение, но просто е дразнещо да се лансира постоянно. По този начин останалите се чувстват като по-нисша класа, а далеч не е така!FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
-
AlBundy написа:На вас по добре ли ще ви е, ако медиите създаваха отрицателно настроение в новините? Не ви ли зарежда с оптимизъм добрата новина?Fiat Bravo GT -> дзверчето
Коментар
-
Абе може да се направи така, че и 20 години да не се пипа (пример бившият бул. Ленин, сега Цариградско шосе), или пред офиса ни, от 4г. една дупка няма, а всеки ден минават средно по 50-60 "ТИР"-а (инд. зона), ама е скъпо. Казваха ми че отгоре накрая на настилката се поставя някакво много твърдо покритие, което всъщност предпазва основата от изронване, което на много улици не се слага заради цената си. Та всичко опира до пари, и да може следващата година пак да се гушнат за ремонт на вече ремонтирани улици. Иначе аз съм за ремонтирането точно сега - най-малък трафик има, хората са отпуск, почивка, колите са прибрани или извън софия, софиянци повечето са по родни места, и така е най-удобно. Верно че в вчера 1 час от стамболийски до орлов мост през руски паметник, ама после ще ми е гот като е хубаво платното. Дано само да привършат в срок, че ще стане егати мазалото"За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
doofiat написа:Добре де,ама вие вярвате ли,че сега като го направят тоя ремонт и 7-11 ГОДИНИ, няма да е нужно да се ремонтира. Аз не вярвам. Това и в приказките го няма. Не знам на кого ги разправят тия глупости.no pain no pain
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар