Имаше проекти за изместване на цялата държавна администрация извън София, но кризата замръзи проекта.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
КАТ започват нови акции
Collapse
X
-
Изгорях днес по малоумен начин с тия акции. Колата ми седи паркирана там от понеделник, но днес са се разработили и айде. Добре, че ми звъннаха та да отида веднага. Сварих точно в положение колата отлепена една педя от земята, но не можело да ми я свалят, щото щели да задръстят движението. Дигали я щото съм бил точно на знака. Добре ама тоя знак има само 2 стрелки (<>) и отгоре пише спирането забранено. При въпрос към полицайчето, откъде до къде точно важи ограничението за спиране, той ми сочи "до ей тоя знак". А той е "влизането забранено". Ускориха се и избягаха. 31 лева за разходката на колата + 20 лева фиш.
Коментар
-
кола
Ето как безмислено товарят хората/31 лева за разходката на колата + 20 лева фиш./а можело само с 20лв ако чак толкова е нарушен правилника бе с пари за вдигане на кола Не знам що ама закона го следят за спазване само отделни части от него .и то избирателно .Като идете в КАТ там няма да видите хората с лъскави коли и с многото пари те са невидими за КАТ а само обикновени хора , някое девойче или новобранци който не са могли да се оправят на момента.
Коментар
-
Да кажа 1 пресен случай от вчера по въпроса за избирателността.Карам аз след един еС500 по бул. България към Бояна и се отбиваме посока бул. Цар борис 3-ти. Точно на разклона настигаме една полицейска Нива, която кара с 40 ( там и толко е ограничението до колкото знам. Намаля мерцедеса, намалям и аз. Точно 2 сек по- късно мерцедеса без мигач в забраненото изпредварва полицайте, а те никаква реакция... Аз понеже бях със служебната и си останах зад тях да си кретам, че само ми трябваше да ме спират, а от зад мен пак на същия участък изпредвари мен и тия полицаи някакъф голф, който естественно беше отбит с буркани и за актче най- вероятно. Та не разбрах с какво тоя с мерцедеса беше по- различен че не спряха него ?! Или те ги знаят поименно тия дето им дават дарения?!
Коментар
-
Я да ви разкажа аз как попаднах в акция "Ся к’о ше праим?" (която се оказа, че има вече друго име :D ) Важно за сюжета е, че действието се развива в София, както и че досега не бях давал рушвет. Имаше повече реплики, но съм написал само тази част от диалога, която е оперативно интересна Карам си аз, и същевременно извършвам супер тежко нарушение говорейки по телефона. Видях сирени в огледалото, и веднага ми стана ясно за какво ще ме спират. Отбивам аз, идва при мене единия. Давам си документите, погледна само книжката и като видя, че не е от София и усмивката му стана двойно по-голяма. - Що говориш по телефона, нали знаеш че не може? - Знам, ама се налага по някой път. - Трябва ли сега за това да те пращам по родните места - очевидно напомняйки ми, че трябва да се разкарвам поне два пъти за евентуален акт - веднъж за презаверяване след първия месец, защото няма да е пристигнал акта. После, като пристигне след три! месеца от София, излиза наказателно постановление и трябва да отида да платя глобата и да си взема талона. А ако нарушението предвижда отнемане на книжката има и още едно разкарване - след като изтече наказанието трябва да отида да си я взема. Може да сметенете едно нарушение колко пари ще ми излезе с бензина за 2-3 разкарвания от София до Пазарджик. Въпреки това смело и безотговорно казвам: - Ми виновен съм, това е положението - казвам аз примирено, но очаквайки от него друго предложение :D Надежда ми даваше и факта, че ме спряха на неудобно място, което не предполагаше да стоим дълго време докато ми напишат акта. И познах! - Добре, искаш ли да се разделим като приятели - ми казва той. - Искам - казвам аз, но все още се колебая дали да му предложа пари и се надявам да ме пуснат. Последва кратка пауза и той нетърпеливо ме подкани: - Искаш, ама май не искаш! При последната реплика, освен че едвам се сдържах да се разсмея, вече се изпариха всякакви съмнения какво трябва да направя :D Бъркам аз в портфейла и му подавам през прозореца 2х5лв, а той ме скастри: - Е не така де, ей тука долу да не се вижда - и бръкна през сваления ми прозорец и ги сграбчи някъде до копчетата за стъклото на вратата, смачка ги, върна ми документите и ми пожела приятна вечер. Хем ме беше яд за 10-те лева, хем се радвам, че спестих много повече. А освен това имам забавна случка за разказване :D И да не се чудите като мен, когато ви питат новата реплика "Искаш ли да се разделим като приятели?" вместо "Ся к’о ша праим?" или "Да сядам ли да пиша?", направо давайте каквото ви е на сърце. В последствие разбрах, че съм минал много тънко, ама той нямаше как да разглежда колко му давам.
Коментар
-
Вчера се заканваха по новините, че през тази година ще бъдат монтирани още около 150 стационарни камери и закупени още по-голям брой мобилни. Дисциплиниран шофьор съм (от известно време), но си мисля, че при толкова много камери ще изчезне кефът от шофирането.П.П. Днес рано сутринта (около 7:30) забелязах една от патрулките с мобилна камера (8881 или 8882?) да снима всички коли, неправилно спрели по "главната" в Пазарджик, за да си купят вестник или кафе. Същата патрулка + бялата необозначена астра (3505) от няколко дни снимат в 17:30 всички, които дори за минута спрат по центъра, за да качат някой след работа. Преиграват, тъпо е.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Да, законите тук се спазват само като ще се пълни бюджета. Много неща бяха така модни- заверката на пожарогасители, регулираните фарове, акция зелена площ, сега е паркирането, скоро друго ще го смени. Дано да напълнят цялата държава с камери, че тази селяния не се трае вече всеки да си кара както му кеф, особено силно се дразня на тировете в селата как карат с 80-90, а допреди 1 мин е катерил с 20.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:... особено силно се дразня на тировете в селата как карат с 80-90, а допреди 1 мин е катерил с 20.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
snake написа:pakumba написа:... особено силно се дразня на тировете в селата как карат с 80-90, а допреди 1 мин е катерил с 20.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
steven написа:pakumba написа:Доста пъти съм звънял на 112 за такива и като видя полиция с кеф спирам да чакам да дойде убавеца.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар